Select Menu


Τα email που διέρρευσαν συμπληρώνουν την εικόνα ενός σχεδίου Bill-και-Hillary-Clinton για την καταστροφή της Ρωσίας - ένα σχέδιο το οποίο είχε προέλθει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ George Herbert Walker Bush το 1990 και το οποίο ακολούθησαν ο γιος του George W Bush και οι δύο Clinton, σχέδιο που όμως μόλις πρόσφατα έχει αρχίσει να τεκμηριώνεται από διαρροές δημοσιεύσεων των προσωπικών επικοινωνιών μεταξύ των βασικών παραγόντων οι οποίοι, ενεργώντας στα παρασκήνια, ήταν οι εσωτερικοί εκτελεστές αυτής της επιχείρησης. 

Στους παράγοντες αυτούς περιλαμβάνονται ο Bill Clinton, η Hillary Clinton, ο George W Bush, η Victoria Nuland, ο Jeffrey Feltman, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Bandar bin Sultan al-Saud, ο διάδοχος στον θρόνο της Σαουδικής Αραβίας Muhammed bin Salman al-Saud και ο Εμίρης του Κατάρ. 

Η επιχείρηση αυτή είδε το φως της δημοσιότητας μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα όταν η ιστοσελίδα Zero Hedge στις 6 Οκτωβρίου 2015 έβαλε τον τίτλο “Σαουδάραβες Κληρικοί Καλούν για Τζιχάντ Εναντίον της Ρωσίας και του Ιράν” δίνοντας συνδέσμους με διάφορες πηγές, μεταξύ των οποίων ένα ρεπορτάζ της Wall Street Journal της προηγούμενης ημέρας, το οποίο απλά αγνοούσε την Σαουδική ανάμιξη και είχε τίτλο “Οι ΗΠΑ Βλέπουν Ρωσικές Κινήσεις Εναντίον Ανταρτών που Υποστηρίζονται από την CIA στην Συρία”, σαν να επρόκειτο απλά για ένα ζήτημα ΗΠΑ εναντίον Ρωσίας, και όχι για ένα θέμα που αφορά την οικογένεια Σαούντ.

Σε αντίθεση, το άρθρο του Zero Hedge έκλεινε με «Αυτός είναι ένα πραγματικός πόλεμος κατά των Σουνιτών, κατά των χωρών τους και της ταυτότητας τους», ανέφερε η δήλωση [της Διεθνούς Ένωσης Μουσουλμάνων Λογίων, η οποία έχει έδρα στο Κατάρ, η κυβερνώσα οικογένεια του οποίου, οι Thanis, συνεργάζεται στενά με την οικογένεια των Σαούντ]. 


Παρότρυνε τους αντάρτες να ενταχθούν σε “μια τζιχάντ εναντίον του εχθρού του Θεού και του δικού σας εχθρού, και οι Μουσουλμάνοι θα σας υποστηρίξουν με κάθε τρόπο”». Όπως ένας βρετανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος που παρακολουθεί τους τζιχαντιστές έθεσε το θέμα, “Σύμφωνα με τους ειδικούς, με την έκδοση αυτής της δήλωσης επιδιώκουν να ενθαρρύνουν νεαρούς, Σαουδάραβες, του Κόλπου, και Μουσουλμάνους να πολεμήσουν τις Ρωσικές δυνάμεις, με τρόπο παρόμοιο με εκείνον της στρατολόγησης νεαρών μαχητών κατά τη διάρκεια του αφγανικού-σοβιετικού πολέμου”. (Εκείνη η κοινή ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας επιχείρηση, η οποία συνεπικουρήθηκε από τον πακιστανικό στρατό και από τον έντονα επηρεασμένο από την Σαουδική Αραβία ισλαμικό κλήρο του Πακιστάν, ήταν το πνευματικό τέκνο του Σαουδάραβα πρίγκιπα Bandar και του πολωνικής καταγωγής αριστοκράτη Zbigniew Brzezinski, η δε επιτυχία της στην διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης είναι ένα διαρκές ζήτημα υπερηφάνειας για τους σημερινούς τζιχαντιστές.)

Στις 5 Οκτωβρίου 2015, η βρετανική mainstream ιστοσελίδα “ειδήσεων” Reuters είχε ονομάσει αυτούς [που έκαναν την ανακοίνωση] “Σαουδάραβες κληρικούς της αντιπολίτευσης”, και ισχυρίστηκε ότι “δεν είναι συνδεδεμένοι με την κυβέρνηση”, αλλά η δήλωση του Reuters (ειδικά ότι αυτοί ήταν “Σαουδάραβες κληρικοί της αντιπολίτευσης”) ήταν απλά άτοπη, και μάλιστα άτοπη κατά τρόπο γελοίο, πιο σωστά ένα ασύστολο ψέμα, διότι οι Σαουδικοί νόμοι δεν επιτρέπουν την ύπαρξη κανενός “κληρικού της αντιπολίτευσης”, ειδικά ισλαμιστή κληρικού, αφού αυτός θα εκτελούνταν έχοντας αμφισβητήσει δημοσίως την νομιμότητα της εξουσίας της βασιλικής οικογένειας των Σαούντ στην χώρα, δεδομένου του ότι, εξ ορισμού, αυτό θα έκανε ένας “κληρικός της αντιπολίτευσης” στην Σαουδική Αραβία, αν υπήρχε κανένας τέτοιος ακόμα και δεν είχε εκτελεστεί. 

Η προσποίηση του Reuters, ότι η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα με θρησκευτικές ελευθερίες, αποτελεί προσβολή για το αναγνωστικό κοινό τους, αλλά αυτό το ψέμα βοηθά να διατηρηθεί στο αναγνωστικό κοινό ο τρόπος σκέψης, πως με κάποιο τρόπο η Δύση μπορεί να συμμαχεί με τους Σαουδίτες και όμως να εξακολουθεί να αυτοαποκαλείται “δημοκρατική” και σύμμαχος μόνο “δημοκρατικών” κυβερνήσεων, και όχι σύμμαχος μερικών από τις χειρότερες τυραννίες στον κόσμο. 

Ο ρεαλισμός στην εξωτερική πολιτική (όπως να αναγνωρίζουμε ότι ορισμένα από τα χειρότερα καθεστώτα του κόσμου είναι σύμμαχοι της κυβέρνησης μας) μπορεί να περάσει, αυτό όμως δεν μπορεί να περιλαμβάνει το ψέμα προς την κοινή γνώμη, γιατί αυτό συνεπάγεται κατ' ανάγκην παραπληροφόρηση των ψηφοφόρων από τους οποίους κάθε πραγματική δημοκρατία αντλεί την νομιμότητα του να αποκαλείται δημοκρατία, πράγμα που όλο και λιγότερο φαίνονται να είναι χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον μετά την 9/11. Μια “δημοκρατία” και μια “εξαπατημένη κοινή γνώμη” δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια χώρα - και, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα εξαπατημένο κοινό είναι αυτό που κατά κύριο λόγο υπάρχει (ως συνέπεια της εξαπάτησης των μέσων “ενημέρωσης”).

Στην διεύθυνση http://www.whois.com/whois/clintonemail.com, μπορεί ο καθένας να βρεί την ημερομηνία δημιουργίας του επίμαχου λογαριασμού ηλ. ταχυδρομίου της Hillary, για το οποίο ξέσπασε το μέγα σκάνδαλο στις ΗΠΑ:


Όπου σημαίνει πως η Hillary Clinton είχε στήσει την ιδιωτική της λειτουργία e-mail στο State Department [Υπουργείο Εξωτερικών] απο τις 13 Ιανουαρίου του 2009, έξι ημέρες πριν γίνει Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ!

Ιδού η επιχείρηση που έβαλε σε λειτουργία η συμμαχία Bush-Clinton-Obama-Saud-Thani:

SAUD 
From: Jeffrey Feltman To: Hillary Clinton Date: 2011-02-20 08:36 Subject: SAUD 
UNCLASSIFIED US Department of State Case No. F-2014-20439 Doc No. C05778064 Date: 09/30/2015 RELEASE IN PART B1,B5,1.4(D) From: Feltman, Jeffrey D Sent: Sunday, February 20, 2011 3:36 PM H; Sullivan, JacobJ; HumaAbedin To: Subject: RE:Saud Yes, I agree – Bill should call. That's a good idea. He can brief on your call with Saud. ■ B5 Original Message From: H [mailto:HDR22@clintonemail.com] Sent: Sunday, February 20, 2011 3:34 PM To: Feltman, Jeffrey 0; Sullivan, Jacob J; Huma Abedin Subject: Saud 1.4(D) B1 Also, Bill knows the CP [Crown Prince, now Saudi King Salman bin Abdulaziz Al Saud] very well and wants to call and offer support. Is that ok? Classified by DAS, A/GIS, DoS on 09/30/2015 – Class: CONFIDENTIAL – Reason: 1.4(D) – Declassify on: 02/19/2036
Μετάφραση:
SAUD 
Από: Jeffrey Feltman Προς: Hillary Clinton Ημερομηνία: 2011-02-20 8:36 Θέμα: SAUD 
ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΗΠΑ Υπουργείο Εξωτερικών Κρατική Υπόθεση Νο F-2014-20439 DocΝο C05778064 Ημερομηνία: 30/09/2015 RELEASE IN PART Β1, B5,1.4 (D) Από: Feltman Jeffrey D Στάλθηκε: Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 15:36 Προς: H. Sullivan JacobJ. Huma Abedin Θέμα: RE: Saud Ναι, συμφωνώ – Ο Bill θα πρέπει να τηλεφωνήσει. Αυτή είναι μια καλή ιδέα. Μπορεί να ενημερώσει για την επαφή σας με Saud. Β5 Αρχικό Μήνυμα Από: H [mailto: HDR22@clintonemail.com] Στάλθηκε: Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 15:34 Προς: Feltman Jeffrey D. Sullivan Jacob 0. Huma Abedin Θέμα: Saud 1.4 (D) Β1 Επίσης, ο Bill ξέρει τον CP [Crown Prince - Διάδοχο του Θρόνου, τώρα Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud] πολύ καλά και θέλει να επικοινωνήσει και να προσφέρει υποστήριξη. Είναι OK αυτό?Διαβαθμισμένο από DAS, A / GIS, DoS στις 30/9/2015 - Κατηγορία: ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ - Αιτία: 1.4 (D) – Αποχαρακτηρίζεται στις: 19/02/2036
O Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud

SAUD 
From: Jeffrey Feltman To: Jake Sullivan Date: 2011-02-20 08:38 Subject: SAUD 
UNCLASSIFIED US Department of State Case No. F-2014-20439 Doc No. C05778115 Date: 09/30/2015 RELEASE IN PART B1,B5,1.4(D) From: Feltman, Jeffrey D Sent: Sunday, February 20, 2011 3:38 PM To: H; Sullivan, Jacob J; Huma Abedin Subject: RE: Saud I apologize for the last note clearly the Secretary meant President Clinton! When I hear «Bill» in a State Department e-mail, I think P. not a President! B5 Original Message From: H [mailto:HDR22@clintonemail.com] Sent: Sunday, February 20, 2011 3:34 PM To: Feltman, Jeffrey D; Sullivan, Jacob 1; Huma Abedin Subject: Saud 1.4(D) B1 Also, Bill knows the CP [Crown Prince] very well and wants to call and offer support. Is that ok? Classified by DAS, A/GIS, DoS on 09/30/2015 – Class: CONFIDENTIAL – Reason: 1.4(D) – Declassify on: 02/19/2036
Μετάφραση:
SAUD 
Από: Jeffrey Feltman Προς: Jake Sullivan Ημερομηνία: 2011-02-20 8:38 Θέμα: SAUD 
ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΗΠΑ Υπουργείο Εξωτερικών Υπόθεση Νο F-2014-20439 Doc ΝοC05778115 Ημερομηνία: 30/09/2015 RELEASE IN PART Β1,B5,1.4(D) Από: FeltmanJeffrey D Στάλθηκε: Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 15:38 Προς: H. Sullivan Jacob J.Huma Abedin Θέμα: RE: Saud Ζητώ συγγνώμη για την τελευταία σημείωση προφανώς η Υπουργός εννοούσε ο Πρόεδρος Κλίντον! Όταν ακούω «Bill» σε e-mail του State Department, σκέφτομαι Ρ. όχι έναν πρόεδρο! Β5 Αρχικό Μήνυμα από: H [mailto:HDR22@clintonemail.com] Στάλθηκε: Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 15:34 Προς:Feltman Jeffrey D. Sullivan Jacob 1. Huma Abedin Θέμα: Saud 1.4(D) Β1 Επίσης, ο Billξέρει τον CP [Διάδοχο] πολύ καλά και θέλει να επικοινωνήσει και να προσφέρει υποστήριξη. Ειναι OK αυτο? Διαβαθμισμένο από DAS, A / GIS, DoS στις 30/9/2015 - Κατηγορία: ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ - Αιτία: 1.4 (D) - Αποχαρακτηρίζεται στις: 19/02/2036
Αυτά ήταν δύο από τα emails που το State Department διαβάθμισε σαν “Εμπιστευτικά” αφότου η ιδιωτικοποίηση από την Hillary με κατάφωρα παράνομο τρόπο (που όμωςδεν έχει καν ερευνηθεί από το FBI) της λειτουργίας των e-mail του State Department έγινε δημόσια γνωστή. Και τα δύο e-mail κρίθηκαν από το State Department ως κατάλληλα να αποχαρακτηριστούν μόνο στις 19 Φεβρουαρίου 2036. 

Και τα δύο αποδεικνύουν ότι ενώ η Hillary ήταν Υπουργός Εξωτερικών, ο σύζυγος της, ο “Bill”, βοηθούσε πολύ ενεργά την “διπλωματία” της. Και οι δύο σημειώσεις είναι από τον Jeffrey Feltman, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε με εμφανή τρόπο από την Victoria Nuland του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, όταν η Nuland είπε στον πρέσβη των ΗΠΑ στο Κίεβο, στις 4 Φεβρουαρίου 2014, μόλις 18 ημέρες πριν από το πραξικόπημα της που ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, και 22 ημέρες πριν από την εγκατάσταση του Arseniy Yatsenyuk που μισούσε την Ρωσία ως ηγέτη της αμερικανικής προσωρινής δικτατορίας εκεί, τα εξής:

Τεκμήριο #3: https://youtu.be/MSxaa-67yGM
Victoria Nuland: Νομίζω ότι ο Yats είναι ο τύπος που έχει την οικονομική εμπειρία, την κυβερνητική εμπειρία. Είναι ο - Αυτό που χρειάζεται είναι τον Klitsch και τον Tyahnybokαπ' έξω. Πρέπει να τους μιλάει τέσσερις φορές την εβδομάδα, ξέρεις. Απλά πιστεύω οKlitsch να παίξει ρόλο, να είναι σε αυτό το επίπεδο εργασίας με τον Yatseniuk, δεν θα κάνει άλλη δουλειά. 
Geoffrey Pyatt: Ναι, όχι, νομίζω ότι είναι σωστό. OK. Καλά. Θέλετε να κανονίσουμε μια επαφή μαζί του σαν το επόμενο βήμα; 
Victoria Nuland: Αυτό που έχω καταλάβει - αλλά να μου πεις – είναι ότι οι τρεις μεγάλοι πήγαιναν σε δική τους συνάντηση και ότι ο Yats επρόκειτο να τους προσφέρει σε αυτό το πλαίσιο μια πρόταση τρία-συν-ένα ή μια [πρόταση] τρία-συν-δύο μαζί με σένα. Δεν το κατάλαβες έτσι και συ; 
Pyatt: Όχι. Νομίζω ότι - εννοώ ότι αυτό είναι που πρότεινε, αλλά νομίζω, απλά γνωρίζοντας τη δυναμική που έχουν, όπου ο Klitschko είναι ο πρώτος σκύλος, θα του πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να εμφανιστεί σε όποια συνάντηση και να έχουν και αυτός κατά πάσα πιθανότητα μιλάει με τους δικούς του αυτή τη στιγμή, οπότε νομίζω ότι το να επικοινωνήσετε κατευθείαν μαζί του θα βοηθήσει με την διαχείριση της προσωπικότητας μεταξύ των τριών και σας δίνει επίσης μια ευκαιρία να προχωρήσετε γρήγορα σε όλα αυτά τα πράγματα και να τα ξεπεράσουμε όλα πριν καθίσουν όλοι κάτω και μας εξηγήσει αυτός γιατί δεν του αρέσει. 
Nuland: Εντάξει, καλά. Είμαι ευχαριστημένη. Γιατί δεν επικοινωνείς μαζί του να μάθεις αν θέλει να μιλήσει πριν ή μετά. 
Pyatt: Εντάξει, θα το κάνω. Ευχαριστώ. 
Nuland: Εντάξει, ένας ακόμη μπελάς για σένα Geoff. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν στο είπα αυτό, ή αν το είπα μόνο στην Ουάσινγκτον, ότι όταν μίλησα με τον Jeff Feltman [που ήταν, το 2011, στο State Department της Hillary, αλλά τώρα πλέον ήταν Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Πολιτικές υποθέσεις - αμέσως κάτω από Ban ki-Moon] σήμερα το πρωί, είχε ένα καινούργιο όνομα, για εκείνον τον τύπο του ΟΗΕ τον Robert Serry μήπως στο έγραψα σήμερα το πρωί;...
Η Victoria Nuland, βοηθός γραμματέα στο State Department, γνωστή για τo «Fuck the EU»

Με άλλα λόγια, ο Feltman, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση ανατροπής ενός ηγέτη που ήταν φιλικός προς τη Ρωσία, του Assad (για να τον αντικαταστήσουν με τζιχαντιστές), ήταν τώρα σε περίοπτη θέση σε μια επιχείρηση για την ανατροπή ενός άλλου ηγέτη φιλικού προς τη Ρωσία, του Yanukovych (για να τον αντικαταστήσουν με τους Ναζί) (και η Ρωσία, φυσικά, δεν μπορεί να ανεχθεί είτε τζιχαντιστές είτε Ναζί, γι' αυτό και προσπαθεί να τους εξαλείψει και τους δύο). (Και, στις 21 Νοεμβρίου 2014, οι ΗΠΑ ήταν η μια από μόλις 3 χώρες στον ΟΗΕ που καταψήφισαν ένα ψήφισμα για την καταδίκη της αναζωπύρωσης του ναζισμού και των αρνητών του ολοκαυτώματος. Η νέα, ναζιστική, αμερικανοποιημένη Ουκρανία, ήταν ένα από τα τρία διεθνώς φιλοναζιστικά καθεστώτα).

Στα τεκμήρια 1 και 2, έχει ζητηθεί από την Hillary η συμβουλή του Feltman σχετικά με το αν αυτή θα πρέπει να λάβει βοήθεια από τον Bill στην επιδίωξη μιας συζήτησης με τον “Saud”, που θα μπορούσε να είναι ο Βασιλιάς Saud, ή διαφορετικά ο υπ. Αριθ. 2, διάδοχος του θρόνου, τον οποίο ο Bill γνώριζε προσωπικά.

Είναι σημαντικό να προσέξουμε ότι τα τεκμήρια 1 και 2 είναι από τις 20 Φεβρουαρίου του 2011, δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαδηλώσεις κατά του συριακού κοσμικού καθεστώτος του Bashar al-Assad.

Το άρθρο του Wikipedia για τον “συριακό εμφύλιο πόλεμο“ λέει “Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 15 Μαρτίου 2011” άρα αυτά τα δύο τεκμήρια, και τα δύο με ημερομηνία 20 Φεβρουαρίου 2011, προηγήθηκαν των “διαμαρτυριών” στη Συρία κατά ακριβώς 23 ημέρες.


Ο Jeff Feltman, υπ'αριθμόν 2 γενικός γραμματέας του ΟΗΕ 


QATAR 
From: Jeffrey Feltman To: Jake Sullivan Date: 2010-09-08 13:06 Subject: QATAR

UNCLASSIFIED US Department of State Case No. F-2014-20439 Doc No. C05772230 Date: 11/30/2015 RELEASE IN PART B5 From: Feltman, Jeffrey D Sent: Thursday, September 9, 2010 8:06 PM To: Sullivan, Jacob J; H Subject: Re: Qatar Topics covered: Jeffrey Feltman Original Message From: Sullivan, Jacob I To: 'H' ; Feltman, Jeffrey D Sent: Thu Sep 09 19:19:41 2010 Subject: RE: Qatar Scheduled it and made it. I'll give you the readout in the morning. Original Message From: H Emailto:HDR22@clintonemail.com] Sent: Thursday, September 09, 2010 7:19 PM To: Feltman, Jeffrey D Cc: Sullivan, JacobJ Subject: Qatar
Μετάφραση:
QATAR 
Από: Jeffrey Feltman Προς: Jake Sullivan Ημερομηνία: 2010-09-08 13:06 ΘέμαS: QATAR 
ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΗΠΑ Υπουργείο Εξωτερικών Υπόθεση Νο F-2014-20439 Doc No.C05772230 Ημερομηνία: 30/11/2015 RELEASE IN PART Β5 Από: Feltman Jeffrey DΣτάλθηκε: Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010 20:06 Προς: Sullivan Jacob J. H. Θέμα: Re: Qatar Θέματα που καλύπτονται: Jeffrey Feltman Αρχικό Μήνυμα Από: Sullivan Jacob I Προς: H. Feltman Jeffrey D Στάλθηκε: Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010 19:19:41 Θέμα: RE: Qatar Προγραμματίστηκε και έγινε. Θα σας δώσω το κείμενο το πρωί. Αρχικό Μήνυμα Από: H Emailto: HDR22@clintonemail.com] Στάλθηκε: Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, 2010 19:19 Προς: Feltman Jeffrey D Κοιν: Sullivan JacobJ Θέμα: Qatar
Οι ηγέτες του Κατάρ είναι και οι ιδιοκτήτες του, η βασιλική οικογένεια Thani, οι οποίοι είναι οι κύριοι χρηματοδότες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και οι οποίοι από καιρό θέλουν να ανατρέψουν τον κοσμικό Assad και να τον αντικαταστήσουν με έναν φονταμενταλιστή σουνίτη ηγέτη σαν τον εαυτό τους. 

Εδώ ο Feltman, στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, ενημέρωνε την Hillary (και τον διευθύνοντα σύμβουλο της, Jake Sullivan), ότι είχε κανονιστεί μια συνάντηση σχετικά με το Κατάρ, το οποίο αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη των δεκάδων χιλιάδων τζιχαντιστών οι οποίοι έχουν από τότε εισέλθει στην Συρία προκειμένου να ανατρέψουν και να αντικαταστήσουν τον Assad.

Ο Jake Sullivan διευθύνων σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της Κλίντον

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2010, η Hillary είχε στείλει ένα email στον Jake Sullivan, του οποίου το θέμα ήταν “Εμίρης του Κατάρ” (ο βασιλιάς του Κατάρ) και έλεγε μόνο “Ας συζητήσουμε όταν φτάσω”. 

Ύστερα, στις 14 Σεπτεμβρίου 2010, η Hillary έλαβε ένα e-mail του οποίου το θέμα ήταν “SHEIKHA MOSA OF QATAR” (αυτή είναι η σύζυγος του Εμίρη) και ήταν ένα μήνυμα από την Cheri Blair (την σύζυγο του Tony Blair, φίλη και της Hillary και της γυναίκας του Εμίρη) και που έλεγε, “Είναι διαθέσιμη να σας δει στις 24 Σεπτεμβρίου, ή το πρωί ή το απόγευμα; Εναλλακτικά, στις 28 ή στις 29 Σεπτεμβρίου. Σε βολεύει;”. 

Το κύριο θέμα της συζήτησης επρόκειτο να είναι η ξηρασία στις αραβικές χώρες. Αυτή η ξηρασία ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Συρία.

Το παρασκήνιο πίσω από τις δημόσιες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Assad είναι σημαντικό.

Όπως μετέδιδε το Grist, σχετικά με την ξηρασία ρεκόρ στη Συρία, στις 16 Ιανουαρίου 2010:
Οι τιμές είναι στα ύψη και οι προμήθειες αρχίζουν να σπανίζουν - όχι μόνο λόγω της διεθνούς ζήτησης, αλλά λόγω της ξηρασίας και της λειψυδρίας στην γεωργία που προκλήθηκε από την παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Οι ίδιες κλιματικές πιέσεις επηρεάζουν την επιβίωση του πιπεριού Halaby και τους παραδοσιακούς καλλιεργητές του κοντά στο Χαλέπι της Συρίας. 
Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, 160 αγροτικά χωριά έχουν εγκαταλειφθεί κοντά στο Χαλέπι, καθώς οι αποτυχίες των καλλιεργειών ανάγκασαν πάνω από 200.000 Σύριους αγρότες να φύγουν για τις πόλεις. Αυτή η είδηση είναι αρκετά οδυνηρή, αλλά αν τεθεί σε μια μακροπρόθεσμη προοπτική, οι επιπτώσεις της είναι συγκλονιστικές: πολλά από αυτά τα χωριά καλλιεργούνται συνεχώς εδώ και 8.000 χρόνια.  
Όπως το θέτει ένας εμπειρογνώμονας, αυτή μπορεί να είναι η χειρότερη μακροχρόνια ξηρασία και η πιο σοβαρή σειρά αποτυχιών στις καλλιέργειες από τότε που οι γεωργικοί πολιτισμοί άρχισαν στην Εύφορη Ημισέληνο πολλές χιλιετίες πριν.
Ένα τηλεγράφημα του State Department που διέρρευσε από τα wikileaks το οποίο φέρει ημερομηνία '25.11.2018", αλλά χωρίς το τυπογραφικό λάθος στην πραγματικότητα είναι από τις 25 Νοεμβρίου 2008 (κοντά στο τέλος της προεδρίας του GW Bush), είχε σταλεί από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Συρία, προς τον Υπουργό Εξωτερικών και σε διάφορες πρεσβείες των ΗΠΑ, και μετέφερε επείγουσα έκκληση της κυβέρνησης της Συρίας για βοήθεια λόγω της ξηρασίας:

Τεκμήριο #5: https://archive.org/stream/08DAMASCUS847

Ο αντιπρόσωπος Abdullah Bin Yehia επιδιώκει τη δέσμευση της Αμερικανικής Κυβέρνησης στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων για την Έκκληση Ξηρασίας του 2008. Ο Yehia προτείνει να χρησιμοποιηθούν χρήματα από την έκκληση για την παροχή σπόρων και τεχνικής βοήθειας σε 15.000 μικρο-γεωργούς στην βορειοανατολική Συρία σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός αυτής γεωργικής κοινότητας της υπαίθρου.

Οι ΗΠΑ δεν απάντησαν. Αυτή η έκκληση έφτασε στην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Clinton για να ανταποκριθεί, και αυτή (και το υπουργείο της) την αγνόησαν. Ήξεραν ότι η Συρία ήταν ίσως στην πιο πιθανή κατάσταση παρά ποτέ να υποστεί μαζικές διαμαρτυρίες, αν και στο υπόλοιπο των αραβικών εδαφών αυτό δεν ήταν τόσο πιθανό.Αυτό λοιπόν που για την κυβέρνηση της Συρίας ήταν μια παγκόσμια έκκληση για βοήθεια, για την κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν μια ευκαιρία να την ανατρέψει και να την αντικαταστήσει με εισαγόμενους και υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ, την Σαουδική Αραβία και τους Thani τζιχαντιστές. 

Η υπάρχουσα, μη αιρετική, ιδεολογικά κοσμική, συριακή κυβέρνηση, να αντικατασταθεί από τζιχαντιστές που θα ήταν ευγνώμονες στους Sauds, τους Thanis και τους αριστοκράτες των ΗΠΑ, για την εγκατάσταση τους στην εξουσία εκεί. Έτσι, οι ΗΠΑ και οι φονταμενταλιστές βασιλικοί σουνίτες σύμμαχοι τους, θα μπορούσαν να εκπληρώσουν τον στόχο τους, που είχαν βάλει από το 1949, για την αντικατάσταση της κοσμικής κυβέρνησης της Συρίας, με μια σεκταριστική, έντονα φονταμενταλιστική σουνιτική, η οποία θα επέτρεπε στις ΗΠΑ και τις εταιρείες πετρελαίου τους να μεταφέρουν με αγωγούς το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας και το φυσικό αέριο των Thani στην μεγαλύτερη ενεργειακή αγορά στον κόσμο, την Ευρώπη, εκτοπίζοντας τον τωρινό μεγαλύτερο προμηθευτή της Ευρώπης, την Ρωσία.

Επιπλέον, η Hillary Clinton έχει, τουλάχιστον σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, πει ψέματα ισχυριζόμενη ότι η αρχική εισαγωγή των τζιχαντιστών στο Αφγανιστάν ξεκίνησε αφού πρώτα οι Σοβιετικοί είχαν “εισβάλει στο Αφγανιστάν” - κάτι που πραγματικά συνέβη στις 24 Δεκεμβρίου του 1979, μετά την επιχείρηση ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν που είχε ήδη επισήμως εγκριθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Jimmy Carter στις 3 Ιουλίου του 1979, κατόπιν εισήγησης του Brzezinski, ο οποίος υπερίσχυσε της εισήγησης του τότε Υπουργού Εξωτερικών Cyrus Vance. Εδώ ο Brzezinski που μιλάει γι' αυτό το 1998 (πολύ πριν τα τηλεοπτικά ψέματα της Hillary για το αντίθετο ενώ ήταν Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ)

Ο γνωστός οπαδός του Σιωνισμού, Zbigniew Brzezinski 

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της ιστορίας, η βοήθεια της CIA προς τους Mujahiddin ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του 1980, δηλαδή, αφού ο σοβιετικός στρατός είχε εισβάλει στο Αφγανιστάν στις 24 Δεκεμβρίου 1979. Όμως η πραγματικότητα, καλά κρυμμένη μέχρι τώρα, είναι εντελώς διαφορετική: Πράγματι, ήταν στις 3 Ιουλίου 1979 που ο Πρόεδρος Carter υπέγραψε την πρώτη οδηγία για μυστική βοήθεια στους αντιπάλους του φιλο-σοβιετικού καθεστώτος στην Καμπούλ [του Αφγανιστάν]. Και εκείνη την ίδια ημέρα, έγραψα ένα σημείωμα στον πρόεδρο στο οποίο του εξήγησα ότι κατά τη γνώμη μου, αυτή η ενίσχυση θα προκαλούσε μια σοβιετική στρατιωτική επέμβαση.

Και εδώ ο ίδιος ο Brzezinski, στο Πακιστάν, το 1979, στρατολογώντας τζιχαντιστές για να ξεκινήσει το σύγχρονο κύμα τζιχάντ - το κύμα για το οποίο αυτός είναι υπερήφανος, παρά την βομβιστική ενέργεια, το 1993, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου που είχε ήδη προκύψει από αυτό.

Φυσικά, ο Brzezinski και ο Πρόεδρος Carter το 1979, πάλευαν για να τερματίσουν την Σοβιετική Ένωση. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο που συνέβη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά το τέλος της ΕΣΣΔ το 1991, γιατί μετά το 1991 έχουμε μια ψυχοπαθή επίθεση κατά της Ρωσίας, επίθεση η οποία δεν έχει καμία απολύτως ιδεολογική δικαιολογία

Ο Brzezinski είναι ακόμα μέρος αυτής της επιχείρησης, αλλά μόνο σαν μαζορέτα. Οι Bush, οι Clinton και ο Obama, είναι οι επιχειρησιακά ένοχοι σε αυτή την ψυχοπαθή επιθετικότητα, πρώτα να περικυκλώσουν την Ρωσία με εχθρικές δυνάμεις, μετά να στραγγαλίσουν την οικονομία της Ρωσίας, και, στη συνέχεια να κατηγορήσουν την Ρωσία για “επιθετικότητα” όταν η Ρωσία αναλαμβάνει αμυντική δράση κατά της Δυτικής επιθετικότητας - όπως η επέκταση του ΝΑΤΟ μέχρι δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας.

Πηγή: strategic-culture
Μετάφραση: ο Γιώργος του Κλικ
Επιμέλεια: logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top