Select Menu

Οδηγίες χρήσης

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι στο ιστολόγιο χρησιμοποιούμε το νέο σύστημα σχολίων Disqus. 

Αυτό γίνεται διότι όλα τα σχόλια αποθηκεύονται στον server της Disqus, με αποτέλεσμα να επιταχύνει τον χρόνο φόρτωσης του ιστολογίου.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε έναν οδηγό χρήσης βήμα προς βήμα.

Η πλατφόρμα Disqus θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε έναν από τους απώτερους στόχους μας: την οικοδόμηση μιας ισχυρής και υπεύθυνης κοινότητας σχολιασμού.

Το νέο σύστημα
σχολιασμού προσφέρει στους αναγνώστες μας ένα μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων:
 • Δυνατότητα να μοιραστείτε τα σχόλιά σας στο Twitter και Facebook
 • Δυνατότητα να συνδεθείτε στο Disqus με τον λογαριασμό σας στο Facebook, Twitter,  OpenID, Yahoo ή να εκφράσετε την γνώμη σας Ανώνυμα ως Guest.
 • Δυνατότητα να επισυνάψετε μια εικόνα ή ένα βίντεο για το σχόλιό σας απλά με τη συμπερίληψη URL του, στο σχόλιό σας.
 • Δυνατότητα επιλογής Like στο εκάστοτε σχόλιο.
Για να σχολιάσετε στον ''Λόγιο Ερμή'', μπορείτε να το κάνετε με διάφορους τρόπους.  
1. Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε το κουμπί Ανάρτηση ως...
Αν έχετε ήδη ένα Facebook, Twitter, google, OpenID, Yahoo λογαριασμό, 
ή  Aνώνυμα/Guest μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε 
από αυτούς, κάνοντας κλικ στο κατάλληλο κουμπί που συνδέονται  
για το καθένα επάνω από το πλαίσιο σχολίου.
 2. Σε περίπτωση που θέλετε να συνδεθείτε/εγγραφείτε με ξεχωριστό λογαριασμό 
μέσω του συτήματος "Disqus" κάντε κλικ στο λογότυπο "Disqus" στην επάνω δεξιά γωνία 
του τμήματος σχόλια και επιλέξτε "Σύνδεση/Login"

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα προφίλ και μια κοινωνική παρουσία στο ιστολόγιο, σας προτείνουμε τη δημιουργία ενός Disqus λογαριασμού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Θα πρέπει να κατοχυρώσετε ένα "μοναδικό" όνομα χρήστη/Register a new profile, που δεν υπάρχει από άλλον χρήστη Disqus σε ολόκληρο το δίκτυο της Disqus και μετά να ακολουθήσετε τα βήματα που θα σας υποδειχθούν.

Έχοντας ένα προφίλ στον ιστότοπο μας, θα μπορείτε να παρέχετε διάφορες πληροφορίες για το άτομο σας, συμπεριλαμβανομένων του ονόματος σας, του ιστοχώρου σας, της τοποθεσία σας, ένα σύντομο Βιογραφικό, μια Εικόνα σας, τον Facebook λογαριασμό σας, το όνομα σας στο Twitter κοκ. 

Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων, έτσι ώστε να ενεργοποιήσετε το σύστημα ειδοποίησης μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να ενημερωνόσαστε άμεσα κάθε φορά που υπάρχει ένα νέο σχόλιο στο άρθρο που εκφράσατε πρόσφατα τη γνώμη σας.

Σε περίπτωση που χρειαστείτε επιπρόσθετες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γενικοί κανόνες
 • Τα σχόλια θα πρέπει να είναι γραμμένα με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish. Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την ελληνική γλώσσα στον υπολογιστή σας, υπάρχουν διάφορα sites που μετατρέπουν τα greeklish σε ελληνικά. 
  Μερικά από αυτά είναι: -All Greek to me- | -Translatum- | -DeGreeklish-
  Και τέλος, για πιο εύκολες και μόνιμες επιλογές εάν χρησιμοποιείται Mozilla Firefox
  είναι το add on Greek textbox, πατώντας "Προσθήκη στον Firefox" μπαίνει αυτόματα στον περιηγητή σας.
 • Ελέγξτε το σχόλιό σας για αβλεψίες που τυχόν αλλοιώνουν το νόημα του και αν υπάρχουν ενημερώστε μας. Μην γράφετε συμπληρωματικά σχόλια για να αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια.
 • Τα σχόλια των μελών και επισκεπτών μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, παρακαλούνται όμως οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.
 • Φροντίστε να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους. Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα από τα όρια του ιστολογίου και δεν πρέπει να δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο.
 • Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα, blog ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή να αναφέρετε την πηγή του.
 • Οι συμμετέχοντες συμφωνούν να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να παραβιάζει νόμους.
Απαγορεύεται
 • Οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού καθώς και συνδέσμους (links) για ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο.
 • H υποβολή σχολίων που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στις συζητήσεις του ιστολογίου.
 • Να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν.
 • Διαφημίσεις οποιουδήποτε είδους.

Αξιολογήστε μας! 
Top