Select Menu


Πρέπει, να “φοράει” το φερετζέ του οικογενειάρχη, του τρυφερού συζύγου, του στοργικού πατέρα.

Έτσι, “επέστρεψαν” από την ξενιτιά (Λονδίνο) την επι 12 χρόνια εργαζόμενη στην Deutsche Bank, Μαρέβα Γκραμπόφσκι και την “έριξαν” στην αγκαλιά, εκ νέου, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ελληνοπολωνή λοιπόν σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και στην θαλπωρή της οικογενειακής στέγης, μετά την 5χρονη εγκατάλειψή της.

Άλλωστε, οι λόγοι φυγής της στο εξωτερικό, προφανώς και ήταν σοβαροί και πολλά θα είχε να μας διηγηθεί – αν είχε φωνή – το οικοδομικό τετράγωνο της απάτης και της διαπλοκής στην Κηφισιά.

Εκεί, μεταξύ των οδών Πεντέλης και Μαυρομιχάλη, όπου συστεγάζονταν οι οικογένειες Κ.Μητσοτάκη, Ε.Σέκερη (μπατζανάκη του Σαμαρά και εν ενεργεία στελέχους της Siemens - εδώ περισσότερα) και Μ.Χριστοφοράκου (πρώην Γεν. Διευθυντή της Siemens, φυγόδικου κατηγορούμενου). 

Η εικόνα απο εδώ

Συνέταιρος με την Μαρέβα Μητσοτάκη ο Σταύρος Παπασταύρου!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», από το 2007 μέχρι και τις πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, το καλοκαίρι του 2012, ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το περιοδικό δημοσιεύει μάλιστα τα ΦΕΚ στα οποία φαίνονται ότι Παπασταύρου και Γκραμπόφσκι συμμετείχαν στα Δ.Σ. της MG Capital Advisor AE, μιας εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, που ιδρύτρια, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ήταν η κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ίδρυσε το 2007 την εταιρεία MG Capital Advisors ΑΕ, «μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία με ειδίκευση σε Wealth Management, Deal Origination και Private Equity», όπως σημειώνεται στο βιογραφικό της σημείωμα. Στο ΦΕΚ, με αρ. φύλλου 4291 της 8ης Ιουνίου 2007, αναφέρεται πως:«Σκοπός της εταιρείας είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση οικονομικών μελετών, εκθέσεων, ερευνών και η παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών οικονομικής φύσης».

Η εταιρεία μπορεί να συνάπτει κάθε είδους συμβάσεις με κάθε νομικό πρόσωπο ή επιχείρηση, να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ή να αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση εργασίες οι οποίες θα ανατίθεντο σε αυτή από κάθε τρίτο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων του Δημοσίου, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Δήμων ή Κοινοτήτων, Νομαρχιών και κάθε Οργανισμού του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίστηκε στα 60.000 ευρώ, με 10.000 ονομαστικές μετοχές αξίας 6 ευρώ η καθεμία.

Το πρώτο Δ.Σ. της MG Capital Advisor ΑΕ, όπως καταγράφηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών, απαρτιζόταν από τους Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι, Σταύρο Παπασταύρου και Μελπομένη Τραυλού, με την εταιρεία να εκπροσωπείται και να δεσμεύεται, βάσει καταστατικού, από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Παπασταύρου τον οποίο κάλυψε δημοσίως στην βουλή ο Κ.Μητσοτάκης, εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με λογαριασμό 5,4 εκ. δολάρια, καταβάλοντας τελικά το πρόστιμο που του είχε καταλογιστεί από τις φορολογικές αρχές ύψους 3,3 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.

Λείπει η περιουσία της Μαρέβα απο το πόθεν έσχες Μητσοτάκη!

Τα περιουσιακά στοιχεία της Μαρέβα Μητσοτάκη δεν υπάρχουν στο πόθεν έσχες του αρχηγού της ΝΔ!

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη δήλωση που αφορά το 2012, δηλώνει μόνο τα δικά του στοιχεία αμελώντας να συμπεριλάβει και αυτά της συζύγου του, παρόλο που –με δήλωσή του- δεν είχαν πάρει ποτέ διαζύγιο.

Το ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό καθώς τέτοιου είδους πρακτικές είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο προηγούμενο, αφού ο εκάστοτε πολιτικός, βουλευτής ή αρχηγός κόμματος, θα μπορεί να επικαλείται διάσταση με τη σύζυγό του για να μην συμπεριλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία -που βρίσκονται στο όνομά της- στη δήλωση «πόθεν έσχες» του.

Λόγου χάρη, αν κάποια σύζυγος βουλευτή έχει αποκτήσει παράνομα περιουσιακά στοιχεία, τότε με την πρακτική της διάστασης μπορούν αυτά τα ακίνητα να μην δηλωθούν στο «πόθεν έσχες» και αφού πωληθούν και εισπραχθεί το ανάλογο κέρδος, τότε ο η διάσταση παύει να υπάρχει.

Στο τεύχος 95 του Hot Doc μάλιστα αποκαλύφτηκε το πώς ακριβώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μισή δήλωση «πόθεν έσχες», αφού και τότε όπως και τώρα η στήλη για τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του έμεινε λευκή.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι έκθετος ηθικά και νομικά αφού σύμφωνα με το νόμο οφείλει να συμπεριλάβει τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου στη δήλωσή «πόθεν έσχες» που κατέθεσε.

Ειδικότερα, δύο σύζυγοι σε διάσταση μπορούν σύμφωνα με το νόμο να υποβάλλουν χωριστή δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Αυτή η πρόβλεψη όμως δεν αφορά και το «πόθεν έσχες»!

H επίμαχη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παραδέχεται ότι δεν λύθηκε ο γάμος του με τη Μ. Γκραμπόφσκι με την οποία σήμερα τα "ξαναβρήκανε":


Όμορφη χώρα, Ηθική, Αγγελικά πλασμένη!

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top