Select Menu


"Όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, ψάξε να βρεις που έχεις κάνει λάθος" λέει μια γνωστή φράση.

Οι νεοφιλελεύθεροι αυτοικανοποιούνται προσπαθώντας να παρουσιάσουν την οικονομία ως φυσικό φαινόμενο, όπως πχ η πτώση μετεωρίτη ή μια πλημμύρα, αλλά δεν είναι.

Η οικονομία είναι ανθρώπινη επιλογη, κάνεις το ένα ή το άλλο κι ανάλογα την ανθρώπινη απόφαση συμβαίνει ή το ένα ή το άλλο. Η καταστροφή της Ελλάδας δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι πολιτική απόφαση της Ευρώπης.

Οι Γερμανοί θέλουν να πουλάει η Siemens και έκανε "συμβιβασμό" με την προηγούμενη κυβέρνηση ωστε να μη διωχθει η Siemens για διαφθορά, οι Ολλανδοι θέλουν να πουλάει η δική τους γαλακτοβιομηχανία και εστειλαν αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Ελλάδα που εξολοθρευσε τους Ελληνες κτηνοτρόφους, οι Πακινστανικές εταιρίες γενοσήμων έφεραν τα δικά τους επικίνδυνα γενόσημα κοκ.

Πολιτικές αποφάσεις είναι και με πολιτικές αποφάσεις ανατρέπονται. Δεν ήμουν ποτέ φαν του Βαρουφάκη, ουτε έγινα.

Αλλά όταν του κάνουν κριτική αυτοί που έδιναν βραβεια με "τέθριππο" στον ΓΑΠ, αυτοι που έβαλαν τον εγκάθετο Παπαδήμο, που κούρεψε όλα τα ελληνικά ομόλογα, εκτός φυσικά από τα "δικά τους", ή αυτοί που στήριζαν προεκλογικά τον Σαμαρά που έκανε την "βολικη" ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και πετάξε τους Ελληνες από τα σπίτια τους, σημαίνει οτι κάνει καλά την δουλεια που ανέλαβε.

Ο Γιούνκερ ποτέ δεν μας είπε γιατί χρειάστηκε μόλις (;) 300.000€ για να κάνει την ανακαίνιση του γραφείου του, ποτέ δεν μας είπε για το τί κέρδιζε η χώρα-πλυντηριο από το κούρεμα των Κυπρίων και φυσικά το #LuxLeaks θάφτηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Σούλτς δεν μας έχει πει γιατί τόση αγάπη να πουλάει η Reihnmetall, ούτε ο Ντράγκι πως πήρε λεφτά των ευρωπαίων για να κάνει γραφεία αξίας 1.4δις€ όταν ζητάει από τους άλλους λιτότητα.

Οσο τους ενοχλεί η κυβέρνηση μην φοβάστε.

netakias

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top