Select Menu


Ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκία έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες και στην ανάγκη συνεργασίας της ΕΕ με τις τουρκικές αρχές, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα για ανθρώπινες συνθήκες στους «πρόσφυγες και στους μετανάστες» και να σταματήσει η ροή τους προς την Ευρώπη. Συνεργασία με την Τουρκία στις επιχειρήσεις διάσωσης λαθρομεταναστών όταν αυτές προκύπτουν ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

του Κίμωνα Γεωργακάκη

Δεν γνωρίζουν άραγε στην κυβέρνηση ότι η Τουρκία, με πρόφαση την «συνεργασία», επιδιώκει να γεμίσει το Αιγαίο με σκάφη ακτοφυλακής και πολεμικού ναυτικού αλλά και με ειδικά αεροσκάφη και ελικόπτερα για Έρευνα και Διάσωση, προκειμένου να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο;

Τούρκοι είναι άλλωστε οι δουλέμποροι που εγκαταλείπουν συνεχώς σκάφη με λαθρομετανάστες στην ελληνική θάλασσα, οι οποίοι γίνονται «εργαλείο» στο βωμό γεωπολιτικών σχεδίων της Άγκυρας στα πλαίσια ευρύτερων σχεδιασμών της Ουάσινγκτον, η οποία επιθυμεί συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Ποια συνεργασία λοιπόν; Η Τουρκία πρέπει να νουθετηθεί, ώστε να σταματήσει την προώθηση λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.

Ωστόσο Αμερικανοί και Δυτικοευρωπαίοι θυμίζουν τους παπικούς, οι οποίοι έδειχναν δήθεν ενδιαφέρον για την μοίρα της Κωνσταντινούπολης, υπόσχονταν βοήθεια και στο τέλος εκείνη έπεσε στα χέρια των γενίτσαρων με την τουρκική διοίκηση.

Για αυτό ακούω βερεσέ όλα εκείνα περί βούλησης των Η.Π.Α. να βοηθήσουν την Ελλάδα, ενώ δεν έχουν πρόθεση να χαλάσουν τις σχέσεις τους με το Βερολίνο, ή για την ΕΕ που κατανοεί τις προσπάθειες των Ελλήνων.

Στην πολιτική υπάρχουν μόνο συμφέροντα και καλά θα κάνουν στην κυβέρνηση να ενημερωθούν σωστά σε σχέση με τα τεκταινόμενα και να μην παίζουν, άθελά τους θέλω να πιστεύω, παιχνίδια τρίτων.

Κίμων Γεωργακάκης, 
Πολιτικός Επιστήμων

ΠΥΓΜΗ.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top