Select Menu


Είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος τι κρύβεται πίσω από μια φράση των αρχαίων Ελλήνων, ή από τις διαστάσεις ενός γκρεμισμένου ναού, ή ακόμα από τις θέσεις και τις αποστάσεις μεταξύ των ιερών, των πόλεων και των λιμανιών.

Ο φωτισμένος ερευνητής Ταξίαρχος Δρ. Θεοφάνης Μανιάς μετά από πολλές και πολύχρονες έρευνες που έκανε, κατάφερε να φέρει στο φώς τα άγνωστα μεγαλουργήματα των Ελλήνων, βασιζόμενος στην αριθμολογία του Πυθαγόρα.

Μετατρέποντας κάθε γράμμα σε αριθμό και αθροίζοντάς τους, βγάζει σύνολο, τον περίφημο λεξάριθμο, που με τη σειρά του αντιστοιχεί με ορισμένες πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες.

Για να βρεις τον λεξάριθμο που αντιστοιχεί στο όνομά, αθροίζεις τους επιμέρους αριθμούς των γραμμάτων, ώστε να καταλήξεις στον τελικό αριθμό.

Σύμφωνα με την πυθαγόρεια αρίθμηση, τα γράμματα αντιστοιχούν στους εξής αριθμούς : Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, Ζ=7, Η=8, Θ=9, Ι=10, Κ=20, Λ=30, Μ=40, Ν=50, Ξ=60, Ο=70, Π=80, Ρ=100, Σ=200, Τ=300, Υ=400, Φ=500, Χ=600, Ψ=700, Ω=800.

Τις γνώσεις που θα σας αναλύσω όσο καλλίτερα μπορώ, τις απέκτησα διαβάζοντας το βιβλίο του αείμνηστου Θεοφάνη Μανιά "τα άγνωστα μεγαλουργήματα των αρχαίων Ελλήνων" εκδόσεις "πύρινος κόσμος".

Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω όσα μπόρεσα μετά πολλού κόπου να αποκομίσω, γιατί τα περισσότερα από όσα γράφει βασίζονται στα μαθηματικά και τη γεωμετρία και εγώ δεν τα πήγα ποτέ καλά μαζί τους.

Κοιτώντας ως απλοί θεατές τον Παρθενώνα και μετρήσουμε τους κίονες βλέπουμε πως έχει συνολικά μαζί με το άγαλμα της Αθηνάς 84 κίονες.

Αναρωτηθήκαμε όμως γιατί 84 και όχι ένας άλλος αριθμός;

Γιατί ο ίδιος αριθμός 84 είναι ίδιος με το άθροισμα ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ.: Θ=9, Ε-5, Α-1 Α=1, Θ=9, Η=8, Ν=50, Α=1=84

Κατ' αυτόν τον τρόπο αν αποσυμβολίσουμε σιγά σιγά ολόκληρο τον Παρθενώνα, θα παρατηρήσουμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά έχει την λεξαριθμική του σημασία.

Λέμε ΠΑΡΘΕΝΩΝ δηλαδή το μέρος, η κατοικία της παρθένου.
Διπλασιαζόμενος ο αριθμός 84 (2χ84) =168 και εν συνεχεία πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό χ 10 (10χ168)= 1680 = ΟΙΚΟΣ ΘΕΑΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝ.

Το γινόμενο των αρχαίων αριθμών Θ.Ε.Α. Α.Θ.Η.Ν.Α. είναι = με 162 000 δηλαδή ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ. Τώρα 162 000 : 100 =1620 =ΓΛΑΥΚΩΠΗΣ ΑΘΗΝΑ.

Οι 8 κίονες κατά πλάτος και οι 17 κατά μήκος δίνουν 8χ17 =136 =ΑΕΙ ΟΝ δηλαδή ΘΕΟΣ
Το διπλάσιο του προηγουμένου αριθμού (136χ2) = 272 = ΑΡΜΟΝΙΑ

Αποσυμβολίζοντας την λέξη ΠΑΡΘΕΝΩΝ θα βρούμε τον αριθμό 1095. Διαίρεσε αυτό τον αριθμό διά του 3 και θα βρείς τον αριθμό 365 όσες είναι οι μέρες του χρόνου.

Και 365 μας δίνει η λέξη ΝΕΙΛΟΣ που το μήκος του είναι ίσο, όσο η διάμετρος της Γης.

Το κέντρο του Παρθενώνα απέχει εξ ίσου από το κέντρο του Ηφαιστείου, από το κέντρο του βήματος των ρητόρων της Πνύκας από το κέντρο της βάσεως του Μνημείου του Φιλοπάππου και από το κέντρο του Σηκού του ναού του Ολυμπίου Διός.

Ενώνοντας με ευθείες τα σημεία αυτά, έχουμε σχήμα κανονικού οκτάγωνου εγγεγραμμένου σε κύκλο και με πλευρά ίση με το επταπλάσιο του μήκους του Παρθενώνα.

Η πλευρά του κανονικού οκταγώνου είναι ίση με 1575 πόδια.

Και 1575=ΑΘΗΝΑ+ΑΣΠΙΣ+ΚΡΑΝΟΣ+ΔΟΡΥ.

Ακόμα το θέατρο της Επιδαύρου έχει 55 σειρές εδωλίων σε δύο ζώνες.

Η μία ζώνη έχει 34 σειρές και η άλλη 21. Ο λόγος (34:21) = 1,618 Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ακριβώς.

Ο ναός του Σουνίου, ο ναός του Ηφαίστου στην Αθήνα και ο ναός του Διός στην Ολυμπία έχουν 34 κίονες εξωτερικά και 13 κατά μήκος.

Ο αριθμός 34 είναι η χρυσή τομή του αριθμού 55. Εν η μονάδα. Ε - ν 5+50=55

Ο Ιάμβλιχος στα "θεολογούμενα της αριθμητικής" αποφαίνεται: Έτι δε η δεκάς αριθμόν γεννά το ε΄ & ν΄ θαυμαστά περιέχοντα κάλλη. ν΄, ε΄=55 μονάς.

Το βιβλίο του Θ. Μανιά έχει άπειρα ακόμα παραδείγματα που εγώ δεν έχω ούτε το χώρο ούτε τις γνώσεις για να σας τις μεταφέρω χωρίς να κινδυνεύω να κάνω κανένα τραγικό λάθος που θα είναι εις βάρος του βιβλίου, από το οποίο εγώ προσπάθησα κάποια από τα πολλά αξιοθαύμαστα που περιγράφει να σας μεταφέρω.

Τώρα μάθατε πάρα πολύ σύντομα και εσείς, πως ο Παρθενώνας δεν είναι απλώς ένας ναός, αλλά εκεί μέσα κρύβονται γνώσεις πολλών αιώνων προ της κατασκευής του τον 5ο αιώνα .

Θεόφιλος Αιγινήτης 
Ζωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top