Select Menu


Αν πάρουμε στα σοβαρά τα ίδια τα λεγόμενα του Γκίκα Χαρδούβελη, η συνάντηση με την Τρόικα στο Παρίσι γίνεται, με σκοπό να κρατήσει η κυβέρνηση την Ελλάδα στο Ευρώ!..

Αν όμως, αντί για του Γκίκα Χαρδούβελη, πάρουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του Γεράσιμου Γιακουμάτου, η συνάντηση στο Παρίσι γίνεται, με σκοπό να έρθει η Τρόικα στα συγκαλά της και να πάει στο διάολο!..

Ποιον από τους δυο να πάρουμε τώρα στα σοβαρά; Τον Χαρδούβελη ή τον Γιακουμάτο;

Έτσι και κάνουμε ότι αρχίζουμε να παίρνουμε στα σοβαρά κάποιον από τους δύο –λέμε τώρα…– δεν θα μπορούμε έπειτα να εξηγήσουμε πώς γίνεται να συμμετέχουν αυτοί, και οι δύο, στην ίδια κυβέρνηση, σε σημαντικά πόστα και με σημαντικές ευθύνες στις αρμοδιότητές τους: ο ένας υπουργός Οικονομικών, ο άλλος υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, παρακαλώ. Μάλιστα…

Εξηγείται; Εξηγείται. Αρκεί όποιος το αποτολμήσει να έχει μια κάποια επίγνωση του για τι σόι κυβέρνηση μιλάμε.

Μιλάμε για μια κυβέρνηση η οποία ενόψει της προηγούμενης αξιολόγησης είχε λυσσάξει να ορίσει το Παρίσι ως τόπο συναντήσεων με την Τρόικα, αν θυμάστε, για να μην έρχονται οι Τροϊκανοί εδώ, λέει, και της χαλάνε την τσάκιση. Σαν είδε όμως, γι άλλη μια φορά αυτές τις μέρες, ότι οι Τροικανοί την ξανασυνέδεσαν κανονικά, όσην ώρα εκείνη τάχα τους το έπαιζε κάπως, και σαν είδε, γι άλλη μια φορά αυτές τις μέρες, ότι δεν την έπαιρνε άλλο να μας το παίζει ότι τους το παίζει κάπως, ανέσυρε ξαφνικά από τα βάθη της μνήμης της ως νέα, φαεινή ιδέα το Παρίσι. Γι αυτήν την κυβέρνηση μιλάμε.

Άρα, ποιο το πρόβλημα; Σε αυτήν την κυβέρνηση Γκίκας Χαρδούβελης και Γεράσιμος Γιακουμάτος χωράνε θαυμάσια. Ώστε να μπορεί άνετα αυτή να μας λέει ότι αφενός αγωνίζεται να κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ και ότι αφετέρου θα στείλει την Τρόικα στο διάολο.

Και, φυσικά, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να τα κάνει και να τα λέει αυτά πολύ άνετα, όχι μόνο επειδή έχει πακέτο τους Χαρδούβελη και Γιακουμάτο, αλλά κυρίως διότι στο ίδιο πακέτο έχει κι εμάς.

Κατάλαβες, φίλε μου; Η Ελλάδα στο Ευρώ, η Τρόικα στο διάολο, κι εμείς, κοντά πέντε χρόνια τώρα στο ίδιο ηλίθιο έργο, εθελοντές κομπάρσοι και αποβλακωμένοι θεατές.

by Sotos

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top