Select Menu


Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας έχουν ολοκληρωθεί, για την εκπαίδευση 5.000 «μετριοπαθών ισλαμιστών» που θα απαρτίσουν στον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», για να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η εκπαίδευση θα γίνει στο κέντρο εκπαίδευσης του Κιρσεχίρ- Kırşehir, από Τούρκους και Αμερικανούς εκπαιδευτές.

Η τελική συμφωνία επήλθε κατά τις συναντήσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη.

Η εκπαίδευση θα γίνει τόσο στην προετοιμασία των στρατιωτών όσο και στην κατάρτιση στα νέα όπλα, τα οποία θα προμηθεύσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία για το σκοπό αυτόν.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι αξιωματικοί των ειδικών τουρκικών δυνάμεων έχουν, εκπαιδεύσει 230 στρατιώτες των κουρδικών δυνάμεων πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ, τα τελευταία χρόνια, και έχουν αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία στην εκπαίδευση.

Πρώτη φορά θα εκπαιδευθούν τόσοι πολλοί αντάρτες της Συρίας, ενώ στο παρελθόν ο ‘ελεύθερος συριακός στρατός’ αριθμούσε περί τα 2000 άτομα, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top