Select Menu


Μαζί με τα κατηγορούμενα συγγενικά του πρόσωπα, έδωσε διευκρινίσεις, επιμένοντας ότι δεν αλλοίωσε εκείνος τη λίστα ΛαγκάρντΣτο πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου έδωσαν διευκρινίσεις για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και τα τρία συγγενικά του πρόσωπα, χωρίς ωστόσο να προσθέσουν νέα στοιχεία.

Ειδικότερα, οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν από το Δικαστικό Συμβούλιο να παρέχουν διευκρινίσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Το αίτημα έγινε δεκτό. Με πλήρη μυστικότητα προσήλθε ενώπιον όλων των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου ο κ. Παπακωνσταντίνου και τα ξαδέλφια του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της, Συμεών Σικιαρίδης, και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού, Μαρίνας).

Κατά την παραμονή τους στο Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβαν τα όσα μέχρι σήμερα έχουν υποστηρίξει, χωρίς να προστεθεί κάποιο νέο συγκλονιστικό στοιχείο στην όλη υπόθεση.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες και επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε, επειδή έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο.
Κάτι ανάλογο είχε ισχυριστεί και ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, τονίζοντας, τότε, ότι «η λίστα αλλοιώθηκε, αλλά όχι από εμένα».

«Στο θέμα της αλλοίωσης της λίστας υπάρχει ένα ερώτημα. Αν όχι εγώ, ποιος; Οι μόνοι που έχουν ψαχτεί είναι οι συγγενείς μου» είχε πει στη Βουλή. Και πάλι ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

O πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται ότι έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων, που επίσης κατηγορούνται στην υπόθεση, ενώ παρέλειψε να δώσει τη λίστα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Παπακωνσταντίνου έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης δημοσίου εγγράφου για να προσπορίσει σε άλλον αθέμιτο όφελος, καθώς και με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Από την πλευρά τους, τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκαν επίσης τις κατηγορίες που τους βαρύνουν και υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στις πράξεις που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Ακόμη, τόνισαν ότι η υπόθεση της λίστας αφορά τρίτους και όχι εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν καμία ανάμειξη ή σύνδεση.

Τα συγγενικά πρόσωπα βαρύνονται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον πρώην υπουργό.

Η επόμενη μέρα
Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο να αποφανθεί, αφού πρώτα ακούσει την πρόταση του αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη, για την παραπομπή ή όχι του κ. Παπακωνσταντίνου και των συγγενικών του προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο (υπουργοδικείο).

Πάντως, δικαστικοί κύκλοι θεωρούν βεβαία την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών και των συγγενικών του προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου, Βασίλης Πλιώτας, πρότεινε ήδη την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου και των τεσσάρων συγγενικών του προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο κ. Πλιώτας έχει αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος αποχώρησε (30 Ιουνίου 2014) από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδοτήσεως.

protothema.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top