Select Menu


Κατά της επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία από την ΕΕ, τάχθηκε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, κατά το πρώτο μέρος των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που ολοκληρώθηκε προχθες στο Μιλάνο.

Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η μέθοδος των κυρώσεων διεφάνη πωςδεν πετυχαίνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αφού υπογράμμισε πως η λύση της ουκρανικής κρίσης δεν μπορεί να είναι στρατιωτική αλλά πολιτική, εισηγήθηκε όπως προσπάθειες της ΕΕ επικεντρωθούν σε διαδικασίες διαμεσολάβησης, με στόχο να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και εκεχειρία και να φέρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δυο πλευρές.

Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, τα θέματα που απασχόλησαν το πρώτο μέρος των εργασιών ήταν η τρέχουσα κατάσταση σε Νότια Γειτονία και η Ανατολική Εταιρική Σχέση. Όσον αφορά την κατάσταση στη Νότια Γειτονία, όπως αναμενόταν, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από πρόσφατες εξελίξεις σε Ιράκ και συγκεκριμένα σε δράση οργάνωσης Islamic state of Levant and Syria.

Σε σχέση με θέμα Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, το Άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις νεότερες εξελίξεις σε Ουκρανία, αντάλλαξε απόψεις με στόχο την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της κατάστασης ενώ καταγράφηκαν πολλές αναφορές για ανάγκη επιβολής νέων κυρώσεων σε Ρωσία.

Οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων ολοκληρώνονται σήμερα με συζήτηση εξελίξεων επί θέματος Ειρηνευτικής Διαδικασίας Μέσης Ανατολής.

protothema.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top