Select Menu


Τα πρώτα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία όσον αφορά τις ποινές που έχουν επιβληθεί σε ιερείς που κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση ανηλίκων έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το Βατικανό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που αφορούν την τελευταία δεκαετία, 848 ιερείς έχουν αποβληθεί από τον κλήρο, ενώ άλλοι 2.572 έχουν λάβει ελαφρύτερες ποινές.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του νούντσιο της Εκκλησίας στη Γενεύη ενώπιον της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών που επιβλέπει την εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας κατά των βασανιστηρίων.

Ο νούντσιο Αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάσι παραδέχτηκε πως η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών «μπορεί να θεωρηθεί βασανισμός».

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2014 τα Ηνωμένα Έθνη εξέδωσαν έκθεση-κόλαφο για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία όσον αφορά το ζήτημα της κακοποίησης ανηλίκων, τονίζοντας πως οι πολιτικές του Βατικανού ουσιαστικά επέτρεψαν τα εγκλήματα σε βάρος χιλιάδων παιδιών.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top