Select Menu


Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν υποχρεώσεις που αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ προς το τραπεζικό σύστημα (Διαβάστε εδώ). Οι διοικήσεις των τραπεζών που πρωτοστάτησαν σε αυτή την πρωτοφανή κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα εξηγήσεις, ούτε και τους ζήτησε η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάτι σχετικό.


Τα κόμματα, πάντως, θα συνεχίσουν σαν να μην συμβαίνει κάτι. Πώς; Με νέο ΑΦΜ!

Πως λέμε "Νέος Πανιώνιος"; 

Τελικά, είχε απόλυτο δίκιο ο γίγαντας: "Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλο...". Αθώος ο κατηγορούμενος, κύριε πρόεδρε! Αθώος...

Είναι ένα θέμα για το οποίο δεν θα ακούσετε πολλούς να σκούζουν. Μιλάμε για την χρηματοδότηση των κομμάτων και όχι για τα στημένα. Τα στημένα ουδέποτε υπήρξαν και όποιος στο μέλλον ισχυριστεί κάτι τέτοιο θα κινδυνεύσει να κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων. 


Δεν θα ακούσετε πολλούς να σκούζουν διότι και τα άλλα κόμματα έχουν πάρει δάνεια. Μικρότερα είναι η αλήθεια, αλλά έχουν πάρει. Κι αν ανοίξει αυτή η συζήτηση, ξέρουν ότι θα καταλήξει στην κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης. Κι εδώ που τα λέμε, για ποιόν λόγο να επιδοτείται ένα κόμμα και μάλιστα με βάση την εκλογική του δύναμη; Να γινότανε το αντίθετο, να επιδοτούσε η Πολιτεία τους αδύνατους για να μπορέσουν να φτάσουν τους ισχυρούς, θα είχε ένα νόημα. Αλλά να επιδοτεί τους ισχυρούς με λεφτά των φορολογουμένων για να γίνουν ακόμη πιο δυνατοί; 

Είναι σαν να βγαίνει ο Ολυμπιακός δέκα φορές στην σειρά πρωταθλητής Ελλάδος και να παίρνει μόνο αυτός τα πακέτα από την ευρωπαϊκή λίγκα. Ο Ολυμπιακός θα γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο ισχυρός και οι άλλοι θα βράζουν στο ζουμί τους και στην ανυπαρξία τους.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα πολιτικά κόμματα. Αν τα πολλά χρήματα τα παίρνει ο πρώτος και ο δεύτερος και οι δυο τους ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα σε διαφημίσεις και όπου αλλού νομίζουν, πως να τους φτάσει ο μικρός; Θα μας πείτε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει η πλήρης ανατροπή. Αυτά συμβαίνουν μία φορά στο τόσο και θα λέγαμε ότι πρόκειται για την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Κι ο κανόνας είναι ότι η πολιτική είναι ακριβό σπορ και χρειάζεται χρήματα. 

Μέχρι χτες τους τα έδινε η Αγροτική Τράπεζα (κατά κύριο λόγο). Πολλές φορές έχω σκεφτεί αν η Αγροτική θα μπορούσε να είναι κι αυτή μία συστημική τράπεζα. Δεν ξέρω τους άλλους λόγους, αλλά τα δάνεια που δόθηκαν στα κόμματα είναι σίγουρα ένας λόγος που δεν ευνόησε ένα τέτοιο σενάριο. Σκεφτείτε απλά ότι μέσα σε ένα περιβάλλον bad bank όλα φαίνονται πιο φυσιολογικά. Ακόμη κι ένα νέο ΑΦΜ. 

Ωστόσο, όλη αυτή η ιστορία θα πρέπει να έχει ένα πρακτικό αποτέλεσμα. Να σταματήσουν οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων! Τα λεφτά των φορολογουμένων μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα από το να γίνουν αφίσες ή τηλεοπτικός χρόνος για διαφημίσεις. Μας είπαν ότι αυτό έγινε για να τονωθεί η Δημοκρατία. Είδατε εσείς περισσότερη Δημοκρατία τα τελευταία είκοσι χρόνια που έχουν τινάξει την μπάνκα του δημοσίου στον αέρα; 

Ψάχνετε κύριε Στουρνάρα μερικά εκατομμύρια ευρώ; Σας έχουμε μία έτοιμη λύση. Μην δώσετε φέτος λεφτά στα κόμματα. Τολμάτε; 

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top