Select Menu

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ Α.Ε.Ε.Α.Π., (η «Εταιρεία»), ανακοινώνει ότι ανακηρύχτηκε πλειοδότης για την απόκτηση, από το Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ»), ενός εκ των δύο χαρτοφυλακίων που αποτελούσαν αντικείμενο του διαγωνισμού «sale and leaseback».

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 14 ακίνητα που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίεςκαι  τα οποία είναι γεωγραφικά κατανεμημένα στην Ελληνική επικράτεια (11 ακίνητα στο νομό Αττικής, 2 ακίνητα στο νομό Θεσσαλονίκης και 1 ακίνητο στο νομό Έβρου).

Τα ακίνητα θα μισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 έτη.
Η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε περίπου 200,4 χιλ. τ.μ., εκ των οποίων περίπου 134,6χιλ. τ.μ. είναι ανωδομή και περίπου 65,8χιλ. τ.μ. είναι υπόγειοι χώροι.

Το τίμημα για την απόκτηση του ως άνω χαρτοφυλακίου από την Εταιρεία ανέρχεται σε 115,5 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο και εντάσσεται στη στρατηγική της Εταιρείας, καθώς ενισχύει τη διασπορά τόσο του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας όσο και των μισθωτών της.

Το θέατρο του παραλόγου!

Πέρα απο το σκάνδαλο με την αγοραπωλησία της ΠΑΝΓΑΙΑ και με τον τρόπο που αυτή έγινε (Διαβάστε εδώ), άλλο ένα σκάνδαλο έρχεται να προστεθεί στην υφαρπαγή του κρατικού πλούτου καθώς οι σύμβουλοι του κράτους της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι η ίδια η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.! Η ίδια τράπεζα που πριν λίγες μέρες πούλησε την ΠΑΝΓΑΙΑ εταιρία (χορηγώντας του ταυτόχρονα και δάνειο), στον Ισραηλινό Μπένι Στάινμετζ, τον άνθρωπο που καταζητείται από το FBI για απάτες στην Νέα Γουινέα με την συμμετοχή του ΔΝΤ και του πρώην προέδρου της χώρας.!!

Από την παραχώρηση των 28 ακινήτων φιλέτων που έχει βγάλει συνολικά στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ (τα 14 εκ των οποίων τα τσίμπισε η ΠΑΝΓΑΙΑ) θα εισπράξει, όποτε αυτό συμβεί, 261,3 εκατ. ευρώ τα οποία εντός 10ημέρου αυστηρά, όπως λέει ο νόμος που διέπει τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, θα μεταβούν στον ειδικό λογαριασμό χρέους για να μεταναστεύσουν πάραυτα στους δανειστές μας!

«Πολύ καλά», θα πει ο όποιος καλοπροαίρετος, που έχει εμπεδώσει το γεγονός ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν πάνε για μισθούς και συντάξεις, όπως διατεινόταν για πολύ καιρό μια αλήτικη προπαγάνδα και δημοσιογραφία, αλλά για το χρέος. «Τουλάχιστον θα ξεφορτωθούμε ένα μέρος, έστω και μικρό, του χρέους».

Τoo good to be true!

Διότι, βάσει μιας λεόντειας υπέρ των συγκεκριμένων τραπεζών συμφωνίας, το Δημόσιο υποχρεώνεται να πληρώνει ενοίκιο στους καινούργιους ιδιοκτήτες για μια περίοδο 20-25 ετών, ύψους 30 εκ. ευρώ ετησίως.

Δηλαδή έλαβε 261,3 εκ. για να πληρώσει 600-750 εκ. ευρώ, τα οποία ως τώρα δεν πλήρωνε, και τα οποία θα βγουν από πού αλλού, παρά από τον προϋπολογισμό, δηλαδή από τις τσέπες των φορολογούμενων.

Και να ήταν μόνο αυτά;

Ακούστε!

Το Δημόσιο, δεν φτάνει που θα ξεσπιτωθεί κι από νοικοκύρης θα γίνει νοικάρης, αλλά υποχρεώνεται κι από πάνω να
1) Επιμεριστεί τις υποχρεώσεις και το κόστος συντήρησης των κτηρίων,
2) τα έξοδα των ασφαλίστρων, καθώς και
3) τους φόρους, και δασμούς
Φυσικά το Δημόσιο παραμένει μετά τη λήξη της μίσθωσης, προτιμητέος αγοραστής, αλλά σε τιμές που θα επικρατούν εκείνη την εποχή. Όχι παίζουμε!

Όπως διευκρινίζεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το Δημόσιο θα αναλάβει όμως τα «ψιλά» στη συντήρηση και οι νέοι δικαιούχοι τα «χοντρά», χωρίς όμως να προσδιορίζεται τι συνιστά «ψιλό» και τι «χοντρό», μιας και η ασάφεια πάντα βοηθά. Ενώ η υποχρέωση των επενδυτών να επενδύσουν άλλα 100 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση των κτηρίων, όπως διακινείται από μερίδα του τύπου, δεν προκύπτει από την πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ, ούτε από κανένα άλλο επίσημο έγγραφο. Και προφανώς γίνεται για τη διασκέδαση των εντυπώσεων από το περιεχόμενο της συμφωνίας, την οποία ακόμα και «παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι είναιπερισσότερο συμφέρουσα για τους επενδυτές -παρά για το Δημόσιο».

Το πόσο λοιπόν βλάπτεται το Δημόσιο από τη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση είναι παραπάνω από εμφανές. Όχι ότι και οι προηγούμενες είναι συμφέρουσες, αλλά αυτή εδώ βγάζει μάτι. Διότι όχι μόνο δεν πρόκειται για επένδυση που θα αποφέρει νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα την πληρώσουμε κι από πάνω, και μάλιστα αδρά.

Και το κερασάκι στην τούρτα!

Ποιοι ήταν οι σύμβουλοι της συγκεκριμένης συμφωνίας;

Ελάτε! Δεν είναι δύσκολο! Αναγράφεται στη σελ. 20 της Πρόσκλησης:

1) Η EUROBANK EQUITIES INVESTMENT FIRM Α.Ε., και

2) Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Bingo!

Η Εθνική Τράπεζα δηλαδή πούλησε, χορηγώντας ταυτόχρονα δάνειο στον Ισραηλινό Μπένι Στάινμετζ την ΠΑΝΓΑΙΑ εταιρία ακινήτων και τώρα η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, αυτή την φορά σαν σύμβουλος του ελληνικού κράτους εγκρίνει το ξεπούλημα των ακινήτων του δημοσίου στην ΠΑΝΓΑΙΑ με εγγυημένα ενοίκια για 20-25 χρόνια!
Αυτές είναι οι μπίζνες που κάνουν οι κύριοι στο όνομα του Ελληνικού λαού...


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top