Select Menu

Μετά από 14 χρόνια και έπειτα απο την επιμονή και έρευνα του Πάνου Καμμένου που πρέπει να του αναγνωρίσουμε, οδηγήθηκε ο Τσοχατζόπουλος στην φυλακή. 

Το Δημόσιο τελικά  απαιτεί ΜΟΝΟ ένα εκατομμύριο ευρώ από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ενώ από τον Γιάννη Σμπώκο απαιτεί 500.000 ευρώ.

Για τους υπόλοιπους η απαίτηση είναι για 100.000 ευρώ εκτός από τους Παναγιώτη Σταμάτη, Φώτη Αρβανίτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου και Νικόλαο Καρατζά που απαιτείται 50.000 ευρώ.

Επίσης, δημεύεται η περιουσία των καταδικασθέντων η οποία είχε δεσμευτεί από τον ανακριτή.

Ο Πρόεδρος της έδρας, απευθυνόμενος προς τους καταδικασθέντες είπε:

«Ελπίζω να έχετε καλύτερη τύχη στον επόμενο βαθμό και να πείσετε τους δικαστές ώστε να έχετε ευνοϊκότερη μεταχείριση»

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την επιστροφή του στις φυλακές και την ανακοίνωση της ποινής κάθειρξης 20 ετών που του επέβαλε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και την επιβολή ποινής κάθειρξης 12 ετών στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη και 12 ετών στην κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου  και για τους τρεις χωρίς αναστολή έκανε την εξής δήλωση:

 «Δίνετε αναστολή σε όλους εκτός από τη γυναίκα μου και την κόρη μου. Επειδή φέρουν το όνομα Τσοχατζόπουλος αυτός είναι ο λόγος; Προχωρήσατε σε μια απόφαση για δήθεν δωροδοκία με βάση ένα ψευδέστατο κείμενο που δεν ξέρω ποιος σας το έδωσε. Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει τις τραγικές συνέπειες για τις οικογένειες της συζύγου και της κόρης μου. Πιστεύω ότι έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας. Ζητώ να δώσετε αναστολή στη σύζυγο και στην κόρη μου. Υποβάλλω επίσημο αίτημα και περιμένω την αιτιολογημένη απόφαση σας.»

Εντονα συζητείται στο παρασκήνιο το ενδεχόμενο να μείνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος στη φυλακή μόνο 2,5 χρόνια. Πράγματι η κάθειρξη 20 ετών που του επιβλήθηκε δεν σημαίνει ότι θα μείνει 20 χρόνια στην φυλακή.
Η απόφαση αυτή σύμφωνα με νομικούς αν μεταφραστεί δείχνει ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα μείνει στην φυλακή τουλάχιστον 8 χρόνια. Σημειώνεται ότι ήδη ο Ακης Τσοχατζόπουλος εκτίει ποινή 8 χρόνων κάθειρξης για παραβάσεις του πόθεν έσχες.

Τι θα συμβεί στην συνέχεια;

Σύμφωνα με την Καθημερινή, όταν θα γίνει συγχώνευση των ποινών, η συνολική ποινή θα είναι της τάξης των 24 ετών.

Αν ζητηθεί η αποφυλάκισή του με όρους, σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής, δηλαδή, 8 χρόνια.

Υπάρχει όμως και άλλη μια παράμετρος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι άνω των 70 ετών (73) και ο νόμος προβλέπει άλλη μεταχείριση για ηλικιωμένους κρατούμενους με αποφυλάκιση στα 75! Αυτο σημαίνει ούτε 2 χρόνια για τον πρώην υπουργό!
Καταλαβαίνει ο αναγνώστης τι λέμε;

Μόνο 2 χρόνια για μίζες 55 εκατ. ευρώ (απο αυτα που βρήκανε) και χώρια τα εκατομμύρια ευρώ απο την ζημιά που υπέστει το δημόσιο (δηλ. εσύ και εγώ) απο τις υπερκοστολογήσεις!!!

Καλά λένε πως η δικαιοσύνη είναι τυφλή λοιπόν...


Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top