Select Menu


Ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης μοίρασε χτες στους συγκεντρωμένους οφειλέτες μία ανακοίνωση για τα χρέη των επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ .

Τα ποιο σημαντικά σημεία - προτάσεις είναι:
 • Αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ. 
 • Παροχή βιβλιαρίου υγείας σε όλους, ανεξάρτητα με το αν οφείλουν σε αυτόν. 
 • Διακανονισμό ώστε να μη χάνεται η ρύθμιση στην περίπτωση μικρής καθυστέρησης της εμπρόθεσμης καταβολής της δόσης. 
 • Χορήγηση του βοηθήματος και σε εκείνους που έχουν οφειλές ή της επιστροφής των χρημάτων που έχουν καταβάλει υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας. 
 • Πάγωμα όλων των αναγκαστικών κατασχέσεων ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει δώσει ο ΟΑΕΕ σε εκπροσώπους Επιμελητηρίων, από τις 370.000 προειδοποιήσεις που έχει (ή πρόκειται να) αποστείλει, οι 150.000 αφορούν αδρανείς ασφαλισμένους. Πρόκειται για ασφαλισμένους που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν έχουν εισόδημα (όπως ο γράφων).

Ποια από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει αυτούς τις 150.000 ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου εισόδημα και επομένως δεν μπορούν να προβούν σε καμία ρύθμιση;

Επίσης, να λάβουμε υπόψη μας, ότι από τους υπόλοιπους 220.000 ασφαλισμένους υπάρχουν πολλοί (πάρα πολλοί) που μπορεί να λειτουργούν ακόμα επιχειρήσεις, αλλά, με το εισόδημα το οποίο έχουν, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε ρύθμιση.

Τέλος, σε όλους είναι γνωστό ότι η κατάσταση αδυναμίας εξόφλησης υποχρεώσεων θα αυξηθεί. Μία έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (ΕΣΕΕ) έδωσε ότι το 42% των καταστημάτων θα κλείσουν στο προσεχές μέλλον. Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ, πριν λίγες μέρες, μίλησε για 3 εκατομμύρια επίσημα ανασφάλιστους, άλλα ανεπίσημα υπολογίζονται σε 6 εκατομμύρια.
Ποια από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ότι πολλοί από όσους οφείλουν στον ΟΑΕΕ είναι, ταυτόχρονα, οφειλέτες σε εφορίες, τράπεζες κλπ;

"Πάγωμα κατασχέσεων ακινήτων" ως πότε;

Έχει λάβει κάποιος από τους κομματικούς άρχοντες υπόψη του ότι μπορεί να είναι εκατομμύρια αυτοί που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση;

Είναι γνωστό ότι η απάντηση του Σαμαρά σε όλα αυτά είναι "έρχεται η ανάπτυξη", οπότε τα σεντούκια θα γεμίσουν χρήμα, οι επιχειρήσεις θα ανακάμψουν και τα χρέη θα εξοφληθούν. Τότε, "θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα" (από το Σαμαρά).  Κάπως έτσι τελειώνουν όλα τα παραμύθια.

Όμως, και ο κ. Τσίπρας έχει την ίδια άποψη. Και στην πρόσφατη συνάντηση του με τον κ. Σούλτς, όπου μάλωναν για το ποιος είναι πιο αριστερός, είπε:
 • "λύση είναι η ανάπτυξη, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η καταπολέμηση της ανεργίας".
Ζήτησα τη βοήθεια ενός φίλου και δασκάλου γύρω από το πώς λειτουργεί και διακινείται το χρήμα και, ανάμεσα σε άλλα,  μου απάντησε:
 • ... Όσοι αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν περιουσία, μετά την απομείωση λόγω συμψηφισμού, να χαριστούν τα χρέη. Όσοι αντίθετα διαθέτουν περιουσία και δεν εξοφλούν να κατασχεθεί η περιουσία τους με εξαίρεση την πρώτη κατοικία.
Στην πραγματικότητα, αυτό που λέει ο φίλος που δεν είναι πολιτικός, είναι αυτό που κρύβει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σκέφτονται όλα τα κόμματα και αυτό νομίζουν ότι πρέπει να γίνει πολλοί συμπολίτες μας.

Για όλους αυτούς, το "χρέος είναι χρέος, έχει δημιουργηθεί από ανικανότητα, από ιδιοτέλεια και με υπαιτιότητα των οφειλετών και με κάποιο τρόπο πρέπει να πληρώσουν, ακόμα και με την περιουσία τους". (Δεν θα πληρώσουν, μόνο αυτοί που δεν μπορούν να τους πάρουν περιουσία που δεν έχουν).

Η διαφορά του φίλου και του ΣΥΡΙΖΑ από τον Σαμαρά είναι ότι δεν προτείνουν να πάμε φυλακή.
Επειδή εμείς πίσω από τους αριθμούς, βλέπουμε ανθρώπους,

Επειδή ο Τσίπρας, ο Σαμαράς και όλοι οι όμοιοι τους πολιτικοί αρχηγοί, μας περνάνε για ηλίθιους, ας απαντήσουν στις πιο κάτω ερωτήσεις, πριν τους αποκαλέσουμε πράκτορες ολιγαρχικών τραπεζικών συμφερόντων (χάρη τους κάνουμε, δίνοντας τους τον απαραίτητο χρόνο να δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν):


1. Πώς είναι δυνατόν να εξοφληθούν τα χρέη κράτους, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όταν το χρήμα που κυκλοφορεί είναι 22,5 δις ευρώ, ενώ το χρέος  των ιδιωτών είναι 250 δις προς τις τράπεζες (με ληξιπρόθεσμα τα 80 δις), τα ληξιπρόθεσμα χρέη των επιχειρήσεων προς την εφορία είναι 38 δις και είναι άγνωστο το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και εφορία;

2. Πώς με 22,5 δις ευρώ - τόσο είναι το χρήμα που κυκλοφορεί-  θα εξοφληθούν 250 δις δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα και 320 δις δάνεια προς το κράτος (σύνολο 570 δις συν όλες τις άλλες υποχρεώσεις που δημιουργούν οι τόκοι, οι φόροι και τα ταμεία);

3. Όταν και η τελευταία δεκάρα που κυκλοφορεί, είναι κάτι που μας δανείζουν κάποιοι λίγοι τραπεζίτες, με τι χρήματα θα έρθει η "ανάπτυξη"; Με τα δανεικά, που θα συνεχίσουν να αυξάνουν το χρέος όλων, και θα απαιτούν την πληρωμή του, με φυλακή, κατασχέσεις και τελικά την δουλοπαροικία όλων των Ελλήνων και την οριστική και αμετάκλητη υποδούλωση της Πατρίδας;

4. Τέλος, πριν τους αποκαλέσουμε συνειδητούς πράκτορες της διεθνούς ολιγαρχικής τραπεζικής αυτοκρατορίας, ας πάρουν θέση στις 4 πολιτικές προτάσεις, που έχουν θέσει οι "Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά" (Μην περιμένουν ότι θα τις ξεχάσουμε, όσοι είμαστε με την πλάτη κολημένη στον τοίχο):
 • Το χρήμα να γίνει δημόσιο εργαλείο, δημοκρατικά διαχειριζόμενο και να πάψει να είναιεμπόρευμα στα χέρια λίγων. 
 • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, διότι είναι προϊόν συμπαιγνίας πολιτικών και τραπεζιτών
 • ΠΑΓΩΜΑ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ως ότου έρθει η Δημοκρατία στην Ελλάδα και επανεξετάσει κάθε υπόθεση χωριστά, αποδίδοντας πραγματική δικαιοσύνη. 
 • Κατάργηση όλων των έμμεσων φόρων, χαρατσιών, ΦΠΑ κλπ . Σε μια δημοκρατική πολιτεία, όπου το χρήμα θα είναι το δημόσιο εργαλείο που θα δημιουργεί το κράτος , αυτοί οι φόροι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Στη Δημοκρατία, η Πολιτεία φορολογεί με βάση το πραγματικό εισόδημα και όχι αυθαίρετα και ισοπεδωτικά, για να αμείβονται και να κερδίζουν οι λίγοι τραπεζίτες που δημιουργούν το χρήμα, όπως συμβαίνει σήμερα.
Αυτές οι πολιτικές θέσεις απέχουν πολύ από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο αυτού).

Υπάρχει κανένα λάθος στις προτάσεις αυτές; Υπάρχει κάποιο ψέμα;

Αν δεν απαντήσετε, να γνωρίζετε ότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Ίσως, κάποιοι κρίνουν απαραίτητη την αντικατάσταση σας. Ίσως, κάποιοι απελπισμένοι να αποφασίσουν να αντικαταστήσουν το ολιγαρχικό κομματικό καθεστώς, με τα πολλά πρόσωπα και το ίδιο αφεντικό. Ίσως, να θελήσουν να φτιάξουν ένα κόμμα, με μοναδικό πολιτικό σκοπό: Να παραδώσουν την εξουσία, τους νόμους και τις αποφάσεις στο λαό. Για την Απελευθέρωση της Πατρίδας και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Odyssey, ένας χρεοκοπημένος, αλλά όχι (ακόμα) απελπισμένος.

Για τις απαντήσεις των κομμάτων, για απόψεις φορέων, ομάδων και προσώπων, για δηλώσεις συμμετοχής σε ένα διάλογο που πρέπει κάποτε να ξεκινήσει: ithacanet.gr@gmail.com

(Ή ας μας προσκαλέσει κάποιος άλλος, με τον ίδιο σκοπό)

Ότι και να λέμε, αν δεν γίνουμε πολλοί, ενωμένοι και οργανωμένοι, κάποιοι λίγοι και οι κομματικοί τους υπηρέτες, θα συνεχίσουν να εξαθλιώνουν πατρίδα και ανθρώπους.

(Εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)
πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top