Select Menu

Σε εκτεταμένες τιμοληψίες σε πρατήρια καυσίμων, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, χωρίς να διαπιστώνει ελλείψεις σε προϊόντα, ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν παρατηρούνται ανατιμήσεις ή υπερτιμολογήσεις σε καύσιμα και τρόφιμα.

Επίσης, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Αιτωλοακαρνανία, τη Φωκίδα, τη Λήμνο, τα Ιωάννινα, τα Γρεβενά, τα Χανιά, και τη Σαντορίνη δεν παρατηρούνται προβλήματα στην αγορά όπως ανατιμήσεις ή υπερτιμολογήσεις σε καύσιμα και τρόφιμα, ενώ διαπιστώνεται επάρκεια προϊόντων.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου αναφέρει ότι για το θέμα του εφοδιασμού, τα μεμονωμένα και μικρής έκτασης προβλήματα που παρατηρήθηκαν οφείλονται στα δίκτυα διανομής και θα εξομαλυνθούν.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας και η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης λειτουργούν κανονικά, χωρίς προβλήματα εφοδιασμού, ενώ οι τιμές στα οπωροκηπευτικά παρουσιάζουν ελαφριά πτώση, όπως διαπιστώθηκε και από τιμοληψίες στις λαϊκές αγορές.

Γενικά, παρατηρείται ομαλοποίηση της ζήτησης σε καύσιμα και τρόφιμα, μετά και την αυξημένη ζήτηση των προηγούμενων ημερών, με τάση επαναφοράς σε φυσιολογικά επίπεδα ζήτησης.

Οι τιμοληψίες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν σε όλη την Επικράτεια διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές.

Αναφορικά με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, με βάση και τις καταγγελίες καταναλωτών:

- Παρατηρούνται προβλήματα κυρίως σε ιδιόκτητα πρατήρια βενζίνης που δεν διαθέτουν συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών (web-banking) και συνεπώς αναγκάζονται να πραγματοποιούν εφοδιασμό μόνο με μετρητά, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

- Έχουν καταγγελθεί περιορισμένα προβλήματα σε καταστήματα σούπερ μάρκετ, τα οποία όπως αναφέρουν οι εταιρείες δεν οφείλονται στις ίδιες, αλλά σε προσωρινές τεχνικές αδυναμίες των συστημάτων των τραπεζών.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή υπενθυμίζει ότι οι συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβαση του καταναλωτή με την Τράπεζα.

Συστήνει στις επιχειρήσεις να δέχονται ανεπιφύλακτα πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν web-banking.

Επιχειρήσεις που επιθυμούν να καταθέσουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μετρητά προκειμένου να προβούν σε ηλεκτρονικές πληρωμές, μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά στο τραπεζικό κατάστημα με το οποίο συνεργάζονται, ή εναλλακτικά στους κεντρικούς τηλεφωνικούς αριθμούς των εμπορικών τραπεζών, για περισσότερες πληροφορίες.

Πολίτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εμβάσματα προς το εξωτερικό (πχ για κάλυψη εξόδων υγείας, για πραγματοποίηση εισαγωγών, προς φοιτητές), θα πρέπει να απευθύνουν, μέσω της τράπεζας που συνεργάζονται, αίτημα προς την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το κατάστημα που συνεργάζονται ή με τους κεντρικούς αριθμούς των τραπεζών.

Υπενθυμίζουμε ότι η τηλεφωνική γραμμή 1520 είναι διαθέσιμη για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας, καθώς και για την υποβολή καταγγελιών.

Αντίστοιχη δυνατότητα παρέχεται και μέσω της ιστοσελίδας http://www.1520.gov.gr .

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top