Select Menu


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Ο Γέροντας Παίσιος ασφαλώς και δεν είναι κάποιος τυχαίος. Πρόκειται για μία απο τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της χριστιανικής θρησκείας και πιο συγκεκριμένα της Ορθοδοξίας. Η μεγάλη αυτή μορφή, έχει απασχολήσει πολλάκις τον ευρύτερο χριστιανικό χώρο, η ζωή του έχει γυριστεί αρκετές φορές σε τηλεοπτικά ντοκυμανταίρ με το πιό πρόσφατο να είναι ρωσικής παραγωγής κινηματογραφική ταινία, η οποία προβλήθηκε στις ρωσικές αίθουσες με μεγάλη επιτυχία (κοσμοσυρροή πιστών, είχε γράψει η "Πράβντα").

 Ο Μέγας Γέρων επίσης, έχει απασχολήσει ακόμη και τις ...μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όταν ειδικό κλιμάκιο της CIA που ασχολείται με την έκδοση βιβλίων σε παγκόσμιο επίπεδο που αφορούν γεωστρατιγικές μελέτες, δεξαμενές σκέψης και ...παράξενα συμβάντα, έθεσε σε λεπτομερή μελέτη τις προφητείες του Παίσιου που περιγράφονται στο βιβλίο του "Με πόνο και Αγάπη για τον Σύγχρονο Ανθρωπο". Το θέμα αυτό συγκεκριμένα, το είχαμε παρουσιάσει σε εκτενές ρεπορτάζ και εδώ στον Λόγιο Ερμή.

Κι ερχόμαστε τώρα στο σήμερα κι όταν λέω στο "σήμερα", εννοώ την...χτεσινή μέρα, όπου και κυκλοφόρησε το φύλλο της Wall Street Journal, με...πρωτοσέλιδο αφιέρωμα στον Μεγάλο Γέροντα της Ελλην-Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης! Εδώ μπορείτε να δείτε το θέμα της αμερικάνικης εφημερίδας στην ιντερνετική της έκδοση (στην έντυπη έκδοση είναι πολύ μεγαλύτερο)

H φώτο έχει τραβηχτεί απο τη WSJ και είναι ένα βιβλιοπωλείο
όπου πωλούνται βιβλία για τη ζωή και το έργο του Γέροντα

Το άρθρο έχει τίτλο «Οι Ελληνες ψάχνουν δύναμη στις προφητείες του μοναχού» και αναφέρεται ότι "Ο Παϊσιος πριν από τρεις δεκαετίες είχε προφητέψει ότι η Ελλάδα στο μέλλον θα αντιμετωπίσει μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση, η οποία θα φέρει ως αποτέλεσμα πείνα και πολιτική αστάθεια".

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος Gordon Fairclough, στον Γέροντα Παΐσιο "έχουν αποδοθεί διάφορα θαύματα και έχουν κυκλοφορήσει και σχετικά βιβλία με τα θαυματά του και τις διδαχές του. Αναφέρεται, επίσης, ότι κάθε Σάββατο εκατοντάδες προσκυνητές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα σχηματίζουν ουρές μπροστά από τον τάφο του Γέροντα, για να πάρουν δύναμη να αντιμετωπίσουν την τραγωδία που τους έχει βρει".

Μάλιστα στο ρεπορτάζ γίνεται παραλληλισμός του Γέροντα Παΐσιου με το Νοστράδαμο, για τον οποίο οι πιστοί του λένε ότι προέβλεψε τα πάντα -από την εμφάνιση και κυριαρχία του Χίτλερ, μέχρι το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Επισημαίνεται τέλος ότι "Πολύ πριν από τον θάνατό του, το 1994, ο Καππαδόκας μοναχός ήταν ευρύτερα γνωστός και προσέλκυε στο Άγιο Όρος πιστούς, που πήγαιναν για να ακούσουν τις πνευματικές του συμβουλές και καθοδηγήσεις, ενώ πολλοί πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα ανακηρυχθεί Άγιος" Κήρυττε πάντα την αγάπη και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των ανθρώπων, την ανεκτικότητα στην διαφορετικότητα, αλλά ήταν από αυτούς που "κωδικοποίησαν" την σύζευξη Ελληνισμού-Ορθοδοξίας-Γεωπολιτικής!

Νά λοιπόν το ...επίμαχο σημείο, που έκανε κοτζάμ Wall Street Journal να ασχοληθεί εκτενώς με τη μεγάλη αυτή μορφή του Ελληνισμού. Η σύζευξη Ελληνισμού - Ορθοδοξίας - Γεωπολιτικής. Είναι γνωστό τοις πάσι οτι η συγκεκριμένη εφημερίδα "ελέγχεται" απο όμιλο Αμερικανο-Εβραίων που προωθούν μέσα απο αυτή την οικονομική πολιτική των μεγάλων τραπεζών και του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και μέσω των δημοσιευμάτων τους, προκαθορίζουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας γενικώτερα. Είναι επίσης γνωστό, οτι η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν ασχολείται καν με ...ασήμαντα θέματα που δεν υπάρχει περίπτωση να απασχολήσουν κανένα οικονομικό "κεφάλι" που τη διαβάζει. Γιατί ασφαλώς και ένα θέμα που αφορά κάποιον...νεκρό καλόγερο απ την... ασήμαντη(;) Ελλαδίτσα δεν θα ήταν και η πρώτη προτίμηση κανενός golden boy καμιάς χρηματιστηριακής εταιρείας ή κυβερνητικού παράγοντα.

Αρα; Τι θέλουν να...πούν οι...ποιητές με τούτο εδώ το απρόσμενο δημοσίευμα;

Και μόνο το γεγονός οτι επισημαίνεται η - με ακρίβεια - επαλήθευση των προφητειών που είχε κάνει ο Μέγας Γέρων σχετικά με το δράμα που επρόκειτο να βιώσει η Ελλάδα, 25 χρόνια πρίν αυτό ξεσπάσει απο τον δημοσιογράφο Gordon Fairclough λέει πάρα πολλά. Οπως επίσης και η επισήμανση της διαπίστωσης του οτι ο Γέρων με απλά λόγια, είχε εξηγήσει - επίσης με ακρίβεια - τόσο την αιτία του δράματος των Ελλήνων (δηλαδή την "τεχνιτή" οικονομική κρίση που θα ξεσπούσε) όσο και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Δύσης τα οποία και θα οδηγήσουν σε μια παγκόσμια πολεμική σύγκρουση, με ...τελικό "νικητή" την ...αμέτοχη Ελλάδα, μιας και σε αυτήν θα επιστρέψει η Πόλις των  πόλεων, η Κων/πολη, διότι, όπως λέει ο Γέροντας "οι ξένοι θα μας τη δώσουν, όχι γιατί μας...αγαπούν, αλλά γιατί αυτό θα είναι το συμφέρον τους!"

Μήπως αυτό είναι τελικά το επίμαχο σημείο-στόχος; Δηλαδή θέλω να πώ, μήπως η...αγωνία των ιθυνόντων της οικονομικής κρίσης και - κατ' επέκταση - του πολέμου που έχει σχεδιαστεί να ξεσπάσει για την τελική επικράτηση των σχεδίων τους, είναι τέτοια, που τους τρομάζει κάθε σκέψη για ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα; Διότι, ασφαλώς και θα είναι καταστροφή γι αυτούς, εαν σε αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο όχι μόνον δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστικός νικητής, αλλά και ο ρυθμιστής των πραγμάτων να είναι τελικά η Ρωσία, η οποία και μέσω της Ελλάδας, θα μπορεί να ελέγχει πλέον τον Καύκασο, τα Στενά του Ελλησπόντου και την ανατολική Μεσόγειο!

Ναί, θα μπορούσε να είναι αυτό το "σενάριο". Η τεχνιτή αυτή παγκόσμια οικονομική κρίση, που ξεκίνησε με την κατάρρευση της Lehmann Brothers και πέρασε στην Ευρώπη με την κατάρρευση της Ελλάδας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορύφωσή της. Και όπως μια οικονομική κρίση που θέλει να ...σέβεται τον εαυτό της, στόχο έχει μια παγκόσμια σύρραξη, έτσι και τούτη εδώ, στοχεύει σε μια τελική αναμέτρηση, ανάμεσα στις υπερ-δυνάμεις της Υφηλίου (ΗΠΑ- Ρωσίας - Κίνας) για τον έλεγχο της ενέργειας, γεωστρατηγικών εδαφών και της οικονομίας του πλανήτη. Και στο συγκεκριμένο θέμα, ο Γέροντας Παίσιος έχει ήδη...βγάλει τα αποτελέσμα τα της σύγκρουσης, που δεν είναι καθόλου ευνοικά για την κύρια υπερδύναμη και όργανο των Σιωνιστών, ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα αυτό εν τέλει, έχει ...πολλαπλούς αποδέκτες. Και πρώτα απ' όλα τις ΗΠΑ και το ίδιο το Ισραήλ, που ετοιμάζονται πυρετωδώς και με αφορμή την κρίση στη Συρία που οι ίδιοι δημιούργησαν για να αιματοκυλήσουν τον κόσμο, επισημαίνοντάς τους οτι ...υπάρχει και εναλλακτικό  τελικό σενάριο έκβασης του πολέμου, το οποίο, καλά θα κάνουν να το λάβουν σοβαρά υπ' όψη. Επίσης, είναι γνωστό το οτι ο κύκλος των Εβραίων σιωνιστών, είναι ένας κελιστός κύκλος αφιονισμένων θρησκόληπτων, που ακολουθούν σχεδόν ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ το Ταλμούδ και θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους...Εκλεκτούς του Θεού που είναι προορισμένοι να κατακτήσουν όλη την ανθρωπότητα. Και επειδή ακριβώς είναι θρησκόληπτοι, δίνουν μεγάλη βάση στις μεγάλες μορφές των θρησκειών και πάνω απ όλα της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, μιας και αυτή είναι το αντίπαλο δέος γι αυτούς. Κι ό,τι λένε ή έχουν κάνει οι μεγάλες της μορφές, οι Αγιοι κλπ. είναι απολύτως σεβαστό γι αυτούς και λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψη.

Τέλος, αυτό που μένει είναι να δούμε αν όντως ο παππούλης θα βγεί αληθινός και σε τούτη τη φορά, μιας και το αποτέλεσμα που δίνει είναι οτι ..."δεν θα προλάβουν να πάρουν τους μεγάλους φόρους (δηλ. θα καταρρεύσει η κυβέρνηση και το φορολογικό νομοσχέδιο δεν θα περάσει), στο τέλος θα αποσυρθεί το Μεγάλο Κεφάλαιο, η Ελλάδα θα πεινάσει (μάλλον εδώ εννοεί την έξοδο απο το Ευρώ και την τελική χρωκοπία), θα μας χτυπήσουν οι Τούρκοι αλλά στο τέλος θα θριαμβεύσει η Ελλάδα, μιας και εκείνη δε θα λάβει μέρος στον μεγάλο Πόλεμο, όπου θα πλημμυρίσει η θάλασσα στο αίμα..."

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top