Select Menu

«Η Κύπρος παρείχε δωρεάν σύνδεση στο Λίβανο για 15 ημέρες», δήλωσε ο Νικολά Sehnaoui.
Το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών και η εταιρία Ogero ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι η σύνδεση Internet αποκαταστάθηκε στο Λίβανο, μετά από δύο ημέρες διακοπής.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η σύνδεση με το Διαδίκτυο αποκαταστάθηκε στο σύνολο της λιβανικής επικράτειας», δήλωσε ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Νικολά Sehnaoui σε ένα μήνυμα "SMS" που έστειλε σε όλους τους Λιβανέζους.

Σε συνέντευξη με το τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Jadeed,  ο κ. Sehnaoui ευχαρίστησε τις κυπριακές αρχές διευκρινίζοντας ότι «η Κύπρος παρείχε  μια δωρεάν σύνδεση στο Λίβανο για 15 ημέρες».

Από την πλευρά της, η εταιρεία Ogero ανακοίνωσ ότι οι προσπάθειες των τεχνικών ομάδων πέτυχαν τελικά και ότι η σύνδεση με το Διαδίκτυο αποκαταστάθηκε. «Την Παρασκευή στις 11 π.μ., επανενεργοποιήθηκε το Διαδίκτυο στο Λίβανο μέσω των υποθαλάσσιων καλωδίων Αλέξανδρος, Κάδμος και Minerva από τη Κύπρο», ανέφερε η δήλωση.
«Η σύνδεση με το Διαδίκτυο επανήλθε κανονικά για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και για τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της χώρας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Ogero, οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση της βλάβης που ξέσπασε στο καλώδιο IMEWE που βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. «Οι εργασίες συντήρησης πρέπει να ολοκληρωθπύν μέσα σε μια εβδομάδα με 10 μέρες», ανέφερε η δήλωση.

Ο Λίβανος στερήθηκε από το βράδυ της Τετάρτης εως το πρωί της Παρασκευής της σύνδεσης με το Διαδίκτυο, εξαιτίας μιας βλάβης που ξέσπασε σε ένα καλώδιο που φτάνει στο Λίβανο μέσω  της Μεσόγειο περνώντας από την Ινδίας το Πακιστάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, σύμφωνα με την Ogero.

Η Ogero διευκρίνισε περαιτέρω ότι οι διαχειριστές στο κέντρο διοίκησης του καλωδίου IMEWE ήρθαν σε επαφή με τις εταιρείες συντήρησης που βρίσκονται στις παραπάνω χώρες προκειμένου να επισκευαστεί η βλάβη. Διευκρίνισε ότι οι τεχνικές ομάδες εργάστηκαν για να μεταφέρουν τη σύνδεση internet προς άλλα καλώδια, όπως το Kadmous ή το Flag.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έγινα τέτοια βλάβη: ήδη τον περασμένο Νοέμβριο, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την σύνδεση του λιβανέζικου δικτύου στο καλωδίου IMEWE, είχαν παρουσιαστεί παρόμοια τεχνικά προβλήματα στη χώρα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top