Select Menu

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 17 Ιουνίου 2012 θα έχουμε επαναληπτικές Εθνικές εκλογές, από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατός ο σχηματισμός Κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012. Ένα εκλογικό αποτέλεσμα που ήταν κόλαφος κατά των δυο κομμάτων εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), τα οποία δέχτηκαν ισχυρό χαστούκι από την λαϊκή ετυμηγορία. Δυστυχώς, όμως, αυτά τα δυο αλαζονικά κόμματα εξουσίας, τα οποία μετέτρεψαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης το πολίτευμα της πατρίδας μας, σε άκρατη κομματοκρατία της διαφθοράς και της σαπίλας, διεκδικούν εκ νέου να μας κυβερνήσουν. Δηλαδή, αυτοί που κατεδάφισαν το οικοδόμημα που λέγεται Ελλάδα, προσπαθούν εκ νέου να το αναδομήσουν. Καθημερινώς, επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία κατά του Ελληνικού λαού, πως τάχατες εάν δεν ψηφιστούν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) θα επέλθει στην πατρίδα μας βιβλική καταστροφή.


Σε αυτά τους τα σχέδια έχουν συμμάχους τα πολιτικά ανδρείκελα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΕΕ, που με τις συνεχείς δηλώσεις τους προσπαθούν να σπείρουν στο λαό μας τον πανικό. Επίσης, συνεπικουρούνται από το μεγάλο μέρος των εγχώριων ΜΜΕ, τα οποία είναι υποταγμένα στους νταβατζήδες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του Ελληνικού λαού. Αντί αυτής της ενημέρωσης προωθούν, στον Ελληνικό λαό, χαλκευμένα πολιτικά ρεπορτάζ, διαστρεβλώνοντας πολλές φορές την αλήθεια, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της δημοκρατικής ψήφου του.

Άλλωστε, είναι πανθομολογούμενο πως αυτά τα δυο κόμματα, για άλλη μια φορά προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού, τάζοντας (χθεσινές δηλώσεις Σαμαρά) από αυτά που δεν έχουν σε μια προσπάθειά τους να «σκεπάσουν» το κακό που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν στον λαό μας. Επειδή λοιπόν, ακολουθεί Αρμαγεδδών φορολογικών μέτρων, θα ήθελα να παραθέσω παρακάτω τον «μεγάλο φορολογικό οδηγό» της εφημερίδος «το Βήμα» που δημοσιεύθηκε προ ημερών, σε μια προσπάθειά μου να πείσω εκείνους τους Συνέλληνες που δεν έχουν πεισθεί ακόμη για την φαυλότητα και τη δημαγωγία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ:

«Τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011 θα φορολογηθούν βαρύτατα. Η φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012 θα είναι ίσως η πιο βαριά φορολογία των τελευταίων πενήντα ετών. Και τούτο διότι με τρεις νέους φορολογικούς νόμους, τους Ν.3943/2010, Ν.4024/2011 που ψηφίστηκαν ο ένας μετά τον άλλον μέσα σε διάστημα ολίγων μηνών με στόχο τη λεγόμενη δημοσιονομική εξυγίανση οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών και ειδικότερα των μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων μπορεί να πει κανείς αβίαστα ότι έγιναν δυσβάστακτες. Όλοι εφέτος θα πληρώσουμε περισσότερους φόρους από κάθε άλλο έτος.

Οι σημαντικότερες μεταβολές που έγιναν με τους πιο πάνω νόμους είναι οι ακόλουθες: α) Καταργήθηκαν όλες οι εκπτώσεις από το συνολικό εισόδημα και ορισμένες από αυτές μετατράπηκαν σε μειώσεις του φόρου. β) Θεσπίστηκε νέα κλίμακα φόρου με αφορολόγητο ποσό 5.000 ευρώ και αφορολόγητο ποσό 9.000 ευρώ για τους νέους ηλικίας ως 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες το οποίο χορηγείται με προϋποθέσεις. γ) Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που οφείλει ο φορολογούμενος να προσκομίσει για να έχει το κατά περίπτωση αφορολόγητο ποσό έχει ορισθεί σε ποσοστό 25% του πραγματικού ή αντικειμενικού εισοδήματος του και μέχρι ποσού εισοδήματος 60.000 ευρώ.

Αν προσκομισθεί ποσό δαπανών μικρότερο του οφειλομένου στη διαφορά επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%. δ) Ο προσδιορισμός του εισοδήματος με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες με τις οποίες προσδιορίζεται ένα ελάχιστο εισόδημα έγινε βαρύτατος, αφού τα ποσά των δαπανών αυτών αυξήθηκαν σε ποσοστό από 30% και πάνω. ε) Ανεστάλη ως 31.12.2013 η εφαρμογή του τεκμηρίου απόκτησης ακινήτων και ανέγερσης οικοδομών. στ) Θεσπίστηκε η υποχρέωση υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος με ηλεκτρονικό τρόπο από όλους τους φορολογούμενους που αποκτούν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ετησίως, με εξαίρεση τους συνταξιούχους».

Επιπλέον, επεβλήθη από το έτος 2010, αναδρομικά, «έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης», για εισοδήματα από 12.000 € και άνω ως εξής: από 12.000 € - 20.000 €, επιβάρυνση 1%, από 20.001 €– 50.000 €, 2%, από 50.001 € - 100.000 €, 3% και από 100.001 € και άνω 4%. Τέλος, επεβλήθη «τέλος επιτηδεύματος» σε όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η επιβάρυνση θα είναι 400 € για πολίτες που μένουν σε πόλεις με πληθυσμό μέχρι 200.000 κατοίκους και 500 € για πόλεις με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση, κατά την οποία οι Έλληνες λιμοκτονούν, φέρουν στο ακέραιο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Διότι, η δική τους εξαθλιωτική πολιτική, οδήγησε τους συμπατριώτες μας στις αυτοκτονίες, στη διανομή συσσιτίων, στον υποσιτισμό των παιδιών στα σχολεία, στα συνεχή λουκέτα των καταστημάτων, στην ανεργία, στην αθρόα μετανάστευση σε άλλες χώρες και άλλα πολλά.

Τι φταίει όμως, το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού να δεινοπαθήσει, εάν κάποιοι ανεγκέφαλοι και νοητικώς ανάπηροι ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Είναι δυνατόν αυτό το μικρό ποσοστό πολιτών πλέον, να θέλει στις 18 Ιουνίου, Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά που ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τζανετάκη, αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών στην Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα κατά την περίοδο 1989-90, δεν διαφώνησε όταν εδραιώθηκε η πρακτική των απευθείας αναθέσεων των ψηφιακών παροχών στον ΟΤΕ, από τις εταιρείες Siemens και Intracom προκαλώντας την ρήξη και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Ενώ ταυτόχρονα, φέρει ακεραία την ευθύνη της εξαθλίωσης του λαού μας αφού υπέγραψε την δανειακή σύμβαση, αποδεχόμενος εξωθεσμικές πιέσεις.

 Αυτοί οι πολίτες θέλουν υπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, θέσπισε το άρθρο 86 στο νόμο 3126/2003 περί ευθύνης υπουργών; Θέλουν υπουργό εκ νέου τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που το 2003 ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου υπέγραψαν τον Εθνοκτόνο κοινοτικό κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ» μετατρέποντας την Ελλάδα σε πρώτη χώρα εισόδου λαθρομεταναστών στην Ευρώπη με ποσοστό 90%;

Θέλουν υπουργό τους, την Ντόρα Μπακογιάννη, που ως υπουργός Εξωτερικών της κυβερνήσεως Καραμανλή, στήριξε το σχέδιο ΑΝΑΝ στην Κύπρο, ετάχθη υπέρ της εγκατάστασης των πυραυλικών συστημάτων των Η.Π.Α. σε Τσεχία και Πολωνία και δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με την Ρωσία με την αψυχολόγητη στάση της, κατά τις διαπραγματεύσεις της συμφωνίας για τη δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη (ήταν αρχικά αρνητική ως προς την δημιουργία του αγωγού και στην συνέχεια, δέχθηκε να παραβρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων στην Σύνοδο των μελών-κρατών του ΟΑΣΕ, στην Κέρκυρα το 2008, περιφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια, με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας);

Θέλουν για υπουργό τους, τον Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος εξακολουθεί και συμμετέχει στη Διοικούσα επιτροπή της ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης», μαζί με τον κ. Παρασκευά Αυγερινό και τον κ. Αλέκο Αλαβάνο (Ο κ. Αλαβάνος πρωτοστάτησε, σαν εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ΜΚΟ, πέρσι τον Ιανουάριο, υπερασπιζόμενος τους λαθρομετανάστες, κατά την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών και ακολούθως, όταν αυτοί φιλοξενήθηκαν, τον Φεβρουάριο στο μέγαρο «Υπατία»); Θέλουν για υπουργούς τους, τους νεοφιλελεύθερους Στέφανο Μάνο και Θάνο Τζήμερο;

Συνεπώς, στις νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012 ο Ελληνικός λαός πρέπει να αποτελειώσει το έργο που ξεκίνησε στις 6 Μαΐου 2012. Να μην υποκύψει στα τρομοκρατικά διλλήματα της ΝΔ, τα οποία αποσκοπούν στο να καταλάβει την πρώτη θέση που θα της δώσει την δυνατότητα με υψηλότερα ποσοστά και εκμεταλλευόμενη τον καλπονόμο, που δίνει bonus στο πρώτο κόμμα τις 50 έδρες, παραποιώντας ουσιαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα, να σχηματίσει, κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και κάποιους άλλους «εύκολα διαθέσιμους».

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
www.apostoloupanos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top