Select Menu

Μήπως πρέπει να πιάσουμε τελικά το...φραγγέλιο;

Ακούγονται ΠΟΛΛΑ τελευταία, μέσα στα (πρώην πλέον) μικρά κόμματα και νύν κόμματα εξουσίας, τα οποία έχουν να κάνουν με την...επόμενη μέρα! Τη μέρα δηλαδή που θα κληθούν να αναλάβουν κυβερνητικά ή βουλευτικά έδρανα. Σε ένα απο αυτά δε, γίνεται ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΦΑΓΗ για να μπορέσουν οι...εκλεκτοί να καπαρώσουν τις βουλευτικές έδρες, για να ...βολέψουν καταστάσεις, είτε δικές τους, είτε των κομματικών φίλων τους! Κοινώς, "έφυγαν τούτοι για να ρθουμε εμείς"! Μυαλό δε βάζει τούτος ο λαός ή απλά είμαστε ως λαός για τα ...μπάζα;

Α, όχι! Όσο κι αν μου πιέσετε το καρύδι του λαιμού μου, ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ούτε ονόματα, ούτε τίτλους κομμάτων. Έξυπνοι είστε, βρείτε τα μόνοι σας.

Απευθύνομαι λοιπόν, σε αυτούς, οι οποίοι σχεδιάζουν ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ και πιθανώς ΕΡΗΜΗΝ των αρχηγών τους, το μέλλον τους μέσω των νέων κομμάτων που ο λαός ετοιμάζεται να τους δώσει την εξουσία. Και τους λέω να ΞΕΧΑΣΟΥΝ αυτά που ξέρουν ή αυτά τα οποία ονειρεύονται. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, γιατί εάν γίνουν, να είναι σίγουροι οτι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση μετά την επόμενη μέρα.

Μάχες και αλληλοκαρφώματα μεταξύ ..."εθελοντών" που τρέχουν γιατί τους υποσχέθηκαν ...βόλεμα ή "σφαγές" μεταξύ ...υποψηφίων βουλευτών για τη...μαγική καρέκλα, καλό θα είναι να σταματήσουν ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΟΥΣ.

Οι νοοτροπίες "βολέματος" κύριοι Τέλος! Αυτό να το ξέρετε, προτού συνεχίσετε να...προσφέρετε "εθελοντικά" τις εργασίες σας στα κόμματα τα οποία είστε ενταγμένοι. Απο δώ και μπρός, τα πράγματα θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά και αυτό καλό θα είναι να το χωνέψετε. Οι κομματικοί πελάτες, ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

Μα επιτέλους, δεν έχετε βάλει μυαλό τόσα χρόνια; Αυτά τα οποία σείς οι ίδιοι στηλιτεύατε τα τελευταία 2 χρόνια, αυτά τα ίδια τώρα ονειρεύεστε να πράξετε; Αυτό τώρα να το πώ υποκρισία ή πολιτική απάτη; Ή μήπως απλό τυχοδιωκτισμό;

Ε, λοιπόν όχι! ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ! Αυτή τη φορά, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ, είτε το θέλετε ΕΙΤΕ ΟΧΙ! Θα γίνουμε κάποια στιγμή, επιτέλους ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ κύριοι. Δεν κάναμε την επανάστασή μας για να έχουμε και πάλι "τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου". Ο λαός μας πεινάει και υποφέρει αυτή τη στιγμή, επειδή τον έφεραν σε αυτό το σημείο αυτές οι πολιτικές του παρελθόντος και όχι η ...κρίση του ευρώ, όπως παπαγαλίζουν κάποιοι. Και το λέω σε σάς, γιατί εσείς θα είστε το αυριανό πολιτικό προσωπικό μας. Και φροντίστε απο τώρα, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. Γιατί άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν.

Επίσης, σας έχω νέα. Ασχημα για σας, ελπιδοφόρα όμως για μας. Και τα νέα αυτά, έρχονται απο την Ισπανία, η οποία και βρίσκεται με το έναμισι πόδι εκτός ευρώ! Και σκοπεύουν πλέον να βάλουν και τα δύο πόδια των όποιοων κυβερνητικών ή δημοσίων λειτουργών τους σε ένα παπούτσι! Αν αυτοί σκοπεύουν να φροντίσουν για το αύριο του τόπου τους, που αν φύγουν εν τέλει απ το ευρώ, αυτό το αύριο θα είναι λαμπρό γι αυτούς, εμείς, που τους δώσαμε κάποτε τη γνώση για να δημιουργήσουν το δικό τους όραμα, εμείς θα μείνουμε πάλι στο σκοτάδι; Δεν το νομίζω κύριοι!

Λοιπόν, για να φτάσουμε στο προκείμενο, ο Μαριάνο Ραχού, ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας περνάει τον ακόλουθο νόμο που αφορά τους βουλευτές και αυτό είναι ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ, γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλα! Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Ο βουλευτής θα πληρώνεται μόνο κατά τη διάρκεια της θητείας του και δεν θα έχει σύνταξη που θα προέρχεται μόνο από αυτήν

2. Θα πληρώνει την αντίστοιχη ασφάλειά του. Όλοι ανεξαιρέτως (παρελθόν, παρόν, μέλλον) και το ταμείο σύνταξης της Βουλής περνάει στην ισχύουσα κοινωνική ασφάλιση άμεσα. Ο βουλευτής θα απολαμβάνει των προνομίων της κοινωνικής ασφάλισης ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι πολίτες. Το ταμείο ασφάλισης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για κανέναν άλλο σκοπό.

3. Οι βουλευτές πρέπει να συμβάλλουν στο ταμείο της ασφάλισής τους όπως όλοι οι Ισπανοί

4. Οι βουλευτές παύουν να ψηφίζουν την αύξηση του μισθού τους.

5. Οι βουλευτές εγκαταλείπουν το παρόν σύστημα υγειονομικής ασφάλισης και προσχωρούν στο σύστημα υγείας των υπολοίπων ισπανών πολιτών

6. Οι βουλευτές θα υπόκεινται στους ίδιους ακριβώς νόμους όπως και οι υπόλοιποι Ισπανοί.

7. Το να υπηρετεί κανείς στη Βουλή είναι τιμή δεν είναι επάγγελμα. Οι βουλευτές πρέπει να πληρούν τις θητείες τους στη Βουλή (όχι πάνω από δυο) και μετά να πηγαίνουν σπίτια τους και να εξασφαλίζουν δουλειά.

Εχετε να πείτε κάτι κύριοι νέοι κομματικοί επίδοξοι βολεμένοι; Γιατί υπάρχετε ΠΟΛΛΟΙ τέτοιοι μέσα στα ...πρώην μικρά κόμματα! Για τους παλιούς δε λέμε, αυτοί έτσι κι αλλιώς μας τελείωσαν!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top