Select Menu

Στις αρχές του 2011 πρόκειται να προχωρήσει η διαδικασία της δημόσιας προσφορά της Finansbank, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με δήλωση του Omer Aras, προέδρου της Finansbank, που αναφέρεται στο Ρόιτερ.
Ακόμη, πρόσθεσε ότι στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η κοινοπραξία που θα διεξάγει την δημόσια προσφορά.

Οι διαδικασίες αφορούν την πώληση ποσοστού ως 20% της θυγατρικής τράπεζας της Εθνικής στην Τουρκία, της Finansbank, που θα ξεκινήσουν με την πρόσληψη συμβούλων που θα γίνει άμεσα και εντάσσονται στο πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης της Εθνικής. Εκτιμάται ότι η διάθεση του ποσοστού θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους, με έναρξη εντός του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη έχει εκδηλωθεί αρχικό ενδιαφέρον από πολλούς επενδυτές, καθώς η Finasbank συγκαταλέγεται στις δυναμικότερες και με πολύ καλές προοπτικές τράπεζες στην τουρκική αγορά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα στην Τουρκία μέσω της θυγατρικής της Finansbank στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους παρουσίασε καθαρά κέρδη 251 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2009. Εκτιμάται δε ότι με την ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας δημιουργούνται προσδοκίες για περαιτέρω ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της.

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την πρόσφατη επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας ξεκίνησαν ήδη να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ανοίγματος της διατραπεζικής αγοράς (δανεισμός μεταξύ τραπεζών) που έχει κλείσει τους τελευταίους μήνες λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και των υποβαθμίσεων των τραπεζών μας από διεθνούς οίκους αξιολόγησης.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top