Select Menu

Εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Αϊχελ στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ζητούν βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων.

Τον κατηγορούν πως άσκησε πιέσεις σε όσους προέβαλλαν αντιρρήσεις στην ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, επικαλούμενοι επιστολή που είχε στείλει ο πρώην υπουργός στην κεντρική τράπεζα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, με την επιστολή αυτή επιχειρούσε να φιμώσει τους επικριτές της ελληνικής ένταξης, όπως ήταν ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Εσσης, Χανς Ρέκερς, που υποστήριζε ότι έπρεπε να αναβληθεί κατά ένα χρόνο η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ λόγω των αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή

ΥΓ ένα καυτό θέμα με αναφορά μόνο 10 γραμμών σε μια ίσως απο τις ποιο δημοφιλείς εφημερίδες στην Ελλάδα. Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι περισσότερο αλλά...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top