Select Menu

Φαίνεται ότι κάποιοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν μικρή μνήμη και πραγματικά καμία αίσθηση της φιλοξενίας που τους προσφέρει κατά καιρούς η Ελλάδα. Πριν από δύο ημέρες επισκέφτηκε την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμόν Μπαγίς για να μιλήσει σε κλειστό συνέδριο με συμμετέχοντες νέους Έλληνες επιχειρηματίες.

Αφού ο Τούρκος υπουργός παρουσίασε τις απόψεις του έφυγε για τις Βρυξέλλες από όπου και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας διότι όπως δήλωσε «Αυτή η χώρα μέλος της Ε.Ε., επειδή δεν έχει δώσει άδεια για τέμενος, αναγκάστηκα να πετάξω για τις Βρυξέλλες για να μπορέσω να κάνω την προσευχή του μπαϊραμιού».

Η συμπεριφορά πρώτα από όλα του Τούρκου υπουργού είναι ανεπίτρεπτη και προσβλητική για τους Έλληνες που τον φιλοξένησαν, διότι αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την εκτέλεση των θρησκευτικών του δικαιωμάτων γιατί δεν το ανέφερε σε αυτούς που τον προσκάλεσαν. Σίγουρα οι αρμόδιοι θα μπορούσαν να βρουν μία λύση για το αίτημα του Τούρκου υπουργού.

Όμως αυτός προτίμησε να «κατηγορήσει» τους Έλληνες και το ελληνικό κράτος διότι δεν μπορούσε όπως λέει να προσευχηθεί σε τζαμί. Αναμφίβολα μία συμπεριφορά σαν και αυτή δεν τιμά κάποιον που θέλει να δείξει πόσο ευρωπαϊκή είναι η πολιτική ελίτ της Τουρκίας. Επιπρόσθετα αν για τον Τούρκο υπουργό η ημέρα αυτή ήταν τόσο σημαντική, γιατί τελικά αποφάσισε να τη «θυσιάσει» και νά έρθει σε μια χώρα τόσο «οπισθοδρομική» όπου δεν μπορούσε να ασκήσει τα θρησκευτικά του δικαιώματα.

Γιατί δεν έκανε τα παράπονα του ο Τούρκος υπουργός στα ελληνικά ΜΜΕ παρά βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία όταν βρισκόταν στο εξωτερικό να προσβάλει αυτούς που τον φιλοξένησαν στην Ελλάδα. Προφανώς γιατί ξέρει ότι αντίστοιχο ζήτημα στην χώρα του δεν υπάρχει αφού το επίσημο κράτος «ξεπάστρεψε» στις αρχές του προηγούμενου αιώνα τις θρησκευτικές μειονότητες οπότε οι ναοί αυτών είναι άδειοι για να λειτουργήσουν, ενώ το τουρκικό παρακράτος ακόμα και σήμερα σκοτώνει χριστιανούς ιερωμένους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top