Select Menu

Του ΝΤΑΝΤΟΝ
Το υπό εκκόλαψη ¨4ο Ράιχ¨ γιορτάζει κάθε χρόνο στην Βαυαρία την ¨Ηρωική Ορεινή Ταξιαρχία¨ – ¨EDELWEISS “ ( η οποία αποτελεί και σήμερα ένα σταθερό σώμα της Bundeswehr ) .

Γερμανοί αντιφασίστες δημοκράτες , σοσιαλιστές και κομμουνιστές διαδηλώνουν και παρεμβαίνουν σε αυτή την ¨τελετή ¨ καταγγέλλοντας ότι δεν μπορεί να γιορτάζεται μια μεραρχία η οποία έχει διαπράξει σωρεία εγκλημάτων πολέμου , έχοντας περάσει την Ήπειρο και την Σερβία ¨δια πυρρός και σιδήρου¨.

Ένας μάλιστα απλός γερμανός πολίτης που έψαχνε να βρει τις αιτίες που σκότωσαν – εκτέλεσαν οι ¨οι κομμουνιστές αντάρτες του ΕΛΑΣ¨ τον πατέρα του στην προσπάθεια να αναστυλώσει ( ήταν μηχανικός ) την ανατιναγμένη ¨Γέφυρα του Γοργοποτάμου ¨ , ο Χέρμαν –Φράνκ Μάϊερ, κατέληξε μετά από συστηματική έρευνα ( προφανώς για τις κυρίες Μπουρνόβα επίσης ¨αντιιστορική και ανάξια επιστημονικού επιπέδου μελέτη¨ ) σε συντριπτικές διαπιστώσεις για την εγκληματική δράση :

ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΚΑΙ και όχι ¨μόνο των ¨ψυχοπαθών¨ των S/S και της Gestapo, όπως συνήθως αρκούνται να διαπιστώνουν οι αναθεωρητές , ¨επίσημοι¨ γερμανοί ιστορικοί και οι έλληνες οπαδοί τους.

Και σε απάντηση των ισχυρισμών όλων των μέχρι σήμερα γερμανικών κυβερνήσεων και των διοικητών της νέας Bundeswehr ( η οποία ανοικοδομήθηκε το 1955-1960 από στελέχη της ¨ηρωικής WEHRMACHT ) ότι οι ¨Αλπινιστές¨ της Edelweiss , όπως γενικότερα όλο το Σώμα της Wehrmacht , ήταν ¨έντιμοι πολεμιστές¨ και δεν πρέπει να ¨στιγματισθούν¨ από τις ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ  ¨υπερβάσεις¨ κάποιων ¨ασυνείδητων¨ , ο Χέρμαν –Φράνκ Μάϊερ εξέδωσε τα συντριπτικά αποτελέσματα της εργασίας του σ΄ένα βιβλίο του οποίου η ανάγνωση σπάει κόκαλα και στομάχια !
Ο άξιος αυτός πολίτης , ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ , πρώην στέλεχος μεγάλης γερμανικής επιχείρησης , του οποίου η ζωή  άλλαξε μετά από την επαφή του με την ΑΛΗΘΕΙΑ για την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα , πέθανε πριν δύο χρόνια , χωρίς να προλάβει να δει την ελληνική έκδοση του βιβλίου του και χωρίς βέβαια να τιμηθεί από την ελληνική πολιτεία…

Διαβάστε περισσότερα:

Τα άγνωστα εγκλήματα της Βέρμαχτ στην Ελλάδα
Μια πρωτότυπη έρευνα που φέρνει στο φως τις αγριότητες επίλεκτων σωμάτων του γερμανικού στρατού στην περίοδο της Κατοχής
| Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=56&artid=285813&dt=30/08/2009#ixzz13f3NyZc4

Το Γερμανικό ¨δημοκρατικό¨ κράτος αισθανόμενο στον ¨τοίχο στημένο¨ μπροστά σε αυτήν την επιμελώς επί δεκαετίες σκόπιμα συσκοτισμένη πραγματικότητα και μπροστά στις διαρκώς επαναλαμβανόμενες Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις – Επερωτήσεις στο Bundestag από το κόμμα της ¨Γερμανικής Αριστεράς¨ , με τις οποίες ΖΗΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ –ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ ΑΥΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ – ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΜΕΣΑ ¨ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ,

Πέρασε σε μια ακόμα πιο ¨ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ¨ αναθεώρησης της ιστορίας.

Σε απάντηση των συγκεκριμένων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων έβαλε να απαντήσει με ¨επιχειρήματα¨ το :

ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ( “MGFA” – Militaergesichtliches Forschungsamt ) !

Το οποίο σε ¨έκτακτη έρευνα του ¨ διαπίστωσε πως ¨ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ –ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ – ΤΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥΣ ( ! )

ΕΔΩ : http://www.welt.de/welt_print/article1971878/Die_schlimmsten_Verbrechen_begingen_Griechen_an_Griechen.html

Και αναφέρονται στα εγκλήματα των Ταγμάτων Ασφαλείας που είχαν εξοπλίσει και καθοδηγούσαν οι Γερμανοί ( ! ).

Μια βρώμικη ενέργεια των Ναζιστών ( Γερμανών ) με την οποία δρομολόγησαν και τον μετέπειτα αιματηρό ¨Εμφύλιο Πόλεμο¨ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (παράμετρος η οποία ¨διαφεύγει¨ από την ¨Αριστερά¨ στην ανάλυση για τις αιτίες που προκάλεσαν τον εμφύλιο πόλεμο.

Δηλαδή η σωστή προσέγγιση για τις πολιτικές των Εγγλέζων – Αμερικανών , ¨ξεχνά¨ την ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟ ΑΙΤΙΑ – που ήταν εξοπλισμός ελλήνων για να στραφούν ενάντια στους αγωνιζόμενους συμπατριώτες τους , γεγονός που προκάλεσε ¨αξεπέραστο μίσος¨ που έφτασε και στον ολοκληρωτικό εμφύλιο του 1947-1950.

Διότι ποιος Αντιστασιακός αγωνιστής θα μπορούσε μεταπολεμικά να δεχτεί να τον κυβερνούν πολιτικά και στρατιωτικά οι ¨έλληνες κεφαλοκυνηγοί των Γερμανών ¨ ; Το πρόβλημα πέρα από πολιτικό ήταν και θέμα ¨ηθικό – πολιτικό¨ , ζήτημα προσωπικής ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ορισμένοι ¨χαζοχαρούμενοι της αριστεράς¨( ¨Χ-Α¨ ) μπορεί μέσα στον ιδεολογικό τους φανατισμό να ¨χάρηκαν¨ με αυτή την ¨αληθή¨ διαπίστωση του ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥ γερμανικού ¨ιδρύματος¨ με το ελαφρόμυαλο σκεπτικό :

¨Σωστά τα λένε , γιατί ρε οι έλληνες φασίστες ήταν καλλίτεροι¨ ( ; ) . Το γράφω διότι σε διάφορα ¨εναλλακτικά site “ παρατήρησα να γράφονται απόψεις του τύπου : ¨ τι μιλάμε για τους γερμανούς …οι φασίστες κάνανε ¨μεγαλύτερα¨ εγκλήματα…¨ . Και αυτό υποτίθεται πως είναι ¨ επιστημονική αποκατάσταση της αλήθειας ¨ .

ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ – ΙΣΩΣ ΚΑΙ ¨ΤΕΘΡΙΠΠΟ¨-QUADRIGA-

ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ¨ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ¨ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ –ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ( ΤΩΝ 17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ –

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ¨ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ¨ -ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ – ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ¨ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ ΙΝΔΑΛΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ¨ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΣΘΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ).

Και ¨αίφνης ¨ διεξάγονται ( ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ) συζητήσεις για ¨ανθρωπιστική αποκατάσταση-αποζημίωση ¨ των κληρονόμων των ¨εκδιωχθέντων , από τους ¨μιλιταριστές συμμάχους ¨ , γερμανών ομογενών από τα ¨πάτρια εδάφη τους¨ στην Ανατολική Ευρώπη ¨- ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ , κυρίως στα ρημαγμένα Βαλκάνια που δεν πήραν τίποτα , σε αντίθεση με τους ¨μεγάλους συμμάχους¨ και το Ισραήλ .

Τυχαίο ( ; ) , δεν νομίζω…

3η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΣΧΟΣ – Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ! )

ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ¨ΚΥΝΗΓΑΕΙ¨ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !

Το 1959 η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή ( senior ) , το τότε ελληνικό κράτος της ¨ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑΣ ¨ , υποχρεώθηκε να αποφυλακίσει τον σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικασμένο γερμανό εγκληματία πολέμου Μαξ Μέρτεν ( πολιτικό διοικητή και υπεύθυνο για την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης – και της κλοπής των περιουσιών και θρησκευτικών τους κειμηλίων – ) , να τον αμνηστεύσει με δύο νόμους που ψηφίστηκαν ¨κατεπειγόντως εν μέσω νυχτός ¨ ( τους ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥΣ : ν. 3933/1959 (ΦΕΚ 31 Α΄) και το ν.δ. 4016/1959 (ΦΕΚ 237 Α΄) ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ – ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ Β΄Π.Π. ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ – :

ΤΟ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΩΞΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ¨ , στέλνοντας παράλληλα τους 800 φακέλους Γερμανών Εγκληματιών που είχαν δράσει στο Δίστομο , τα Καλάβρυτα , στο Κομμένο και σε άλλες περίπου 2500 Μαρτυρικές περιοχές της Ελλάδας στην ¨Δημοκρατική Γερμανία της Βόννης – την χώρα του Γκαίτε και του Σίλερ¨, όπως έλεγαν τότε οι μακαρίτες Θ. Τσάτσος και Π. Κανελλόπουλος , για να τους δικάσει η Γερμανική ¨Δικαιοσύνη¨.

Ο Μ. Μέρτεν ( πρώην νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης Αντενάουερ) μόλις επέστρεψε στην Γερμανία αποζημιώθηκε για τις ¨κακουχίες¨ που πέρασε στις ελληνικές φυλακές ( ! ) και στην συνέχεια ανεστάλη κάθε δικαστική δίωξη του στην ¨βάση των αστήριχτων καταγγελιών του ελληνικού γραφείου εγκληματιών πολέμου ¨.

Και σαν επιστέγασμα και οι 800 φυγόδικοι για την ελληνική δικαιοσύνη ¨ύποπτοι¨ Γερμανοί για εγκλήματα πολέμου ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ¨ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ¨ με το τρομερό Γερμανικότατο ¨νομικό επιχείρημα¨ : ¨Ήταν στρατιώτες που εκτελούσαν διαταγές ανωτέρων, ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ –ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ¨ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ¨ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ…¨ ( ! ) .

Πέρασαν χρόνια , εκλογικές νοθείες και δικτατορίες και ¨επιτέλους φτάσαμε στην Δημοκρατία¨ …

Στα 35 χρόνια που ακολούθησαν μέχρι να φτάσουμε στον νέο ¨Διεθνή- Γερμανικό Έλεγχο¨ ( μετά από αυτόν του 1897 )

ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ της ¨Επάρατης Δεξιάς¨ και της ¨Τιμημένης Αριστεράς και Κέντρο-Αριστεράς¨ δεν κατέθεσε Νομοσχέδιο η Πρόταση Νόμου για την άρση των κατάπτυστων νόμων της ΕΡΕ του 1959 και για την επανασύσταση του ¨Ελληνικού Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου ¨.

Καμία τιμή καμία πολιτική αξιοπρέπεια ( η διότι ¨η τιμή έχει τιμή ¨ ; ).

Διάβαζαν τα τελευταία χρόνια ότι δικάσθηκαν στην Γερμανία , την Αυστραλία , την Ιταλία, στις ΗΠΑ και την Γαλλία ο τάδε και ο τάδε για εγκλήματα και ¨έκαναν το κορόιδο…¨.

Και ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή της ¨Αλλαγής στην Ελλάδα¨ .

Στην εξουσία ανέβηκε ο Αντιεξουσιαστής και Πανανθρώπινος Γεώργιος Παπανδρέου ( ο β΄ ) για να κάνει την ¨Επανάσταση του Αυτονόητου¨ , ο ¨πρώην κατατρεγμένος μετανάστης¨ , ο ¨πολίτης του κόσμου¨ και της ¨παγκόσμιας αγοράς¨ , ο θιασώτης της συμβουλιακής-συμμετοχικής ηλεκτρονικής δημοκρατίας. ,
Ο ¨πιο open” άνθρωπος του κόσμου ,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ , με εμβόλιμη διάταξη στον NOMO 3849 , Άρθρο 22 , (ΦΕΚ A 80/26.5.2010) ¨ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΙΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ¨ –ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΩΞΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ¨ !

Δεν το άντεχε η καρδιά του ( ! ), για χρόνια δεν κοιμόταν ήσυχος . Σαν τον ¨Μικρό Ήρωα¨ σκεπτόταν ¨άτιμοι γερμανοί θα πληρώσετε γι΄αυτά που κάνατε στον λαό μου¨ !

Είναι έτσι ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ .

Εδώ και χρόνια το Ισραήλ αναζητά τον εγκληματία Αλόις Μπρούνερ ο οποίος ευθύνεται επίσης για την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Εδώ και χρόνια πιστεύουν πως τον έχουν εντοπίσει μάλλον στην Συρία. Και τα τελευταία χρόνια ζητούσαν από την Ελλάδα να επαναλάβει την δίωξη εγκληματιών πολέμου για να δικάσει τον ένα και μοναδικό Αλόϊς Μπρούνερ.

Ο αφελής , υποκριτικός και ανάξιος πολιτικός κόσμος της Ελλάδας δέχθηκε να ασκήσει δίωξη σε γερμανούς εγκληματίες πολέμου – μόνο για τα εγκλήματα απέναντι των Εβραίων ( σύμφωνα δηλαδή με τις εντολές των ¨κυρίων του¨ ) και δεν ενδιαφέρθηκε – από μόνος του να άρει να δικάσει τους γερμανούς για εγκλήματα απέναντι των Ελλήνων και όλων των άλλων μειονοτήτων που ζούσαν στην Ελλάδα.

Δεν έκανε επί 35 χρόνια ¨Δημοκρατίας¨ ΟΥΤΕ ΕΝΑ επίσημο διπλωματικό διάβημα στην Γερμανία ζητώντας εξηγήσεις διότι παραβίασε την υπόσχεση που έδωσε ( το 1959 ) να δικάσει όσους εγκλημάτησαν στην Ελλάδα.

Και ακόμα και τώρα με αφορμή την ψήφιση του ¨Νέου Νόμου της Ντροπής¨ δεν ζήτησε από την Γερμανία να επιστρέψει τους 800 φακέλους των γερμανών στο ¨νέο υπό σύσταση γραφείο εγκληματιών πολέμου¨.

Μέχρι σήμερα επίσης δεν δήλωσε ¨παράσταση¨ υπέρ των ελλήνων πολιτών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία ( Δεκέμβρη του 2008 ) για να μην εκτελέσει απόφαση του ΙΤΑΛΙΚΟΥ ανώτατου δικαστηρίου που ζητά την αποζημίωση Ιταλών -και Ελλήνων- θυμάτων του ναζισμού , σε αντίθετη περίπτωση έχει ορίσει την κατάσχεση των Ινστιτούτων Γκαίτε και άλλων περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ιταλία…

Ψήφισε όμως ¨ειδικό και κατά εξαίρεση¨ νόμο ο κ Παπανδρέου για την δίωξη γερμανών που εγκλημάτησαν –ειδικά κατά των Εβραίων¨ !

Το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο της Ελλάδας ( ΚΙΣ ) ευχαριστεί τον Γεώργιο Παπανδρέου και ¨γιορτάζει¨ την νίκη αυτή σαν αποτέλεσμα δικών του ενεργειών και ικανοποίηση δικού ΤΟΥ αιτήματος !

http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=502:2010-04-16-10-39-30&catid=12:2009&Itemid=41

Ντροπή κύριε Παπανδρέου , προσβάλλεται την μνήμη , την ιστορία και προπαντός την νοημοσύνη και το ¨κοινό αίσθημα δικαίου ¨ όλων των πολιτών της Ελλάδας !

Όσο για την Χαζοχαρούμενη Αριστερά ( ¨Χ.Α.¨ ) όλων των ρευμάτων τι να πει κανείς ( ; ) , μπορεί και να χαίρεται για το ότι ¨επιτέλους θα δικαστούν οι Ναζί στην Ελλάδα¨( ! ).

Τώρα προχωρά για την συγκρότηση ¨Νέων-ΕΑΜ¨, χωρίς να ενδιαφέρεται για την δικαίωση του ¨1ου¨, των αγώνων και θυσιών του ελληνικού λαού 70 χρόνων.

Άβυσσος η ψυχή και η νοημοσύνη των ανθρώπων.

Εύλογο το ερώτημα : ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ , συμπολιτευόμενος και ¨αντιπολιτευόμενος¨, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

*******************************

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥΤΗ ΗΜΕΡΑ …

Ο Χρόνος Παραμορφώθηκε

http://www.youtube.com/watch?v=E2GTtcyJlN0&feature=related

Κατάσταση Πολιορκίας

Στίχοι: Μαρίνα, Ρένα Χατζηδάκη
Μουσική: Θεοδωράκης Μίκης
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Φαραντούρη

Χρόνος παραμορφώθηκε,

Τα χρόνια που έρχονται παραμορφώθηκαν.

Ξέρεις πού θα με βρεις,

Εγώ ο Φόβος.
Εγώ ο θάνατος.

Εγώ η μνήμη, ανήμερη.

Εγώ η θύμηση της τρυφεράδας του χεριού σου,
εγώ ο καημός της χαλασμένης μας ζωής.

Θα πολιορκώ το «κοίταζε τη δουλειά σου» με τη αγωνία μου.

Θα θρυμματίζω τον ύπνο τους μ’ άσεμνα, φρικιαστικά βεγγελικά.

Σφαίρες αμέτρητες θα πέφτουν στους αδιάφορους διαβάτες,
ώσπου ν’ αρχίσουν να σφαδάζουν
ώσπου ν’ αρχίσουν ν’ αναρωτιούνται.

Εμένα δε θα μπορούν να με σκοτώσουν.

Όμως θαρρώ, οι μόνοι που -ίσως -καταλάβουν θα ναι τα παιδιά,
πλούσια απ’ την κληρονομιά μας

πρώτη φορά, τα παιδιά
σκληρά στη μνήμη, σκληρά σε μας,
θα διαβάσουν ίσως έγκαιρα
τ’ αδέξια μηνύματα των προτελευταίων ναυαγών

διορθώνοντας τα λάθη,
σβήνοντας τα ψέματα,

ονοματίζοντας σωστά, χωρίς ρομαντισμούς τα παιδιά,

χωρίς αναγραμματισμούς ηλικίας

σημαδεμένα από την αστραπή
τη γνώση της μοναξιάς της δύναμης
που σε μας άργησε τόσο πολύ να ‘ρθει.

**************************

¨Εις Σάμον ¨-

http://www.youtube.com/watch?v=l2dNk8q9dS4

Μουσική Μίκη Θεοδωράκη
Ποίηση Ανδρέα Κάλβου
Ερμηνεία: Μαρία Φαραντούρη, Μίκης Θεοδωράκης
Δίσκος: Τα τραγούδια του Αγώνα – 1974

Όσοι το χάλκαιον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι,
θέλει αρετή και τόλμην
η ελευθερία.

Αυτή (και ο μύθος κρύπτει νουν αληθείας)
επτέρωσε τον Ίκαρον
και αν έπεσεν
ο πτερωθείς κι επνίγη
θαλασσωμένος.

Αφ΄υψηλά όμως έπεσεν,
και απέθανεν ελεύθερος.

Αν γένεις σφάγιον άτιμον
ενός τυράννου,
νόμιζε φρικτόν τον τάφον
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top