Select Menu


«Ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, άσ’ τον λοιπόν να εξαπατηθεί…» Αυτό διατεινόταν ο Γάιος Πετρώνιος τον 1ο αιώνα Μ.Κ.Ε, και δεν είχε διόλου άδικο ο Ρωμαίος συγγραφέας. Άλλως ειπείν είχε την διορατικότητα της κριτικής αντίληψης σχετικά με το πολιτικό γίγνεσθαι.

Γράφει η Ευαγγελία Τυμπλαλέξη.

Ο Ιούνιος μπήκε πολλά υποσχόμενος, από άποψη καιρικών φαινομένων και μόνο, διότι για όλα τα υπόλοιπα, τι να σου κάνει κι ένας μήνας, που σαν προτεραιότητά του έχει το θέρος. Και ουδεμία υποτιμητική χροιά στον όρο θέρος δεν υπονοώ, απλώς αναρωτιέμαι ποιο το όφελος τη στιγμή που η τιμή των αγροτικών προϊόντων έχει καταβαραθρωθεί…

Η επικαιρότητα…


Τα μνημόνια θεσπίζονται εις βάρος των λαών δι’ ανατάσεως ωστόσο πολιτικών εκλεκτών και δια αρωγής αξιωματούχων σε καίριες θέσεις στο Δημόσιο. «Άλλος ανάβει τη φωτιά, κι άλλος την ανεμίζει» που λέει και γνωστή ελληνική παροιμία. Ο εμπρηστής βέβαια έχει και το χάρισμα της οξυδέρκειας, ώστε να προεικονίζει τα συμβάντα πριν αυτά τον πλήξουν. Ομοιοτρόπως οι «εκλεκτοί» κι εμπλεκόμενοι στους μηχανισμούς πυροδότησης της περιβόητης κρίσης φρόντισαν να διασφαλίσουν την ασυλία τους.

Εν παραδείγματι ο Ανδρέας Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος όχι μόνο κρίθηκε αθώος για τη στατιστική μεταρρύθμιση υπό την αιγίδα των ΔΝΤ-Eurostat, υπεύθυνη για την ψευδή διόγκωση του ελλείματος και κατ’ επέκταση την υπαγωγή της Ελλάδος στον μνημονιακό ολοκληρωτισμό, αλλά η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος του πέραν τούτου ακόμη επιεικέστερα, αφού θα τύχει αποζημιώσεως και για τα δικαστικά έξοδα. Και σίγουρα δεν τίθεται διακύβευμα αν θα τα εισπράξει, όπως ο κάθε άλλος ισότιμος, λέμε τώρα, πολίτης, ο οποίος θα εγκλωβιστεί σε γρανάζια αθωωτικής δικογραφίας-αποφάσεως και θα τρέχει και δεν θα φτάνει για να λάβει τα πληρωτέα, δια μέσω άλλων έννομων-χρονοβόρων ενεργειών. Όχι! Ο Κύριος Γεωργίου σαφώς και θα τα λάβει και με τόκους. Διότι πως αλλιώς να κατανοήσουμε το «ισότιμον» των διαδικασιών, εμείς οι Έλληνες; Η εφημερίδα Δημοκρατία προέβη σε δημοσίευση της πλήρους επιστολής, η οποία καταδεικνύει την υπαιτιότητα των «ειδικών».

Από μόνο του το ανάγνωσμα της εν λόγω επιστολής παραπέμπει σε εσχάτη προδοσία σε βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού. Τη στιγμή που επί Σημίτη δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ευθυγράμμισης των στατιστικών στοιχείων με το ευρωπαϊκό καταστατικό ένταξης μίας χώρας, αλλά πανηγυρίζαμε περί αφηγημάτων εκσυγχρονισμού, με τα χρηματιστηριακά σκάνδαλα- κομματικούς διορισμούς στρατιών-απευθείας ανάθεση δημοσίων έργων σε εθνικούς εργολάβους, εκ των υστέρων παίρνουν τη σκυτάλη άλλοι «ευεργέτες». Συνακόλουθα η υπερταχεία της Οικονομίας εκτρέπεται τεχνηέντως απ’ τις ράγες της προτάσσοντας τον εκτροχιασμό σαν μόνη λύση εμβαλωτική κι αναπόφευκτη.

Ένας άλλος κύριος της πολιτικής σκηνής, κι αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα, ευρισκόμενοι σε παλκοσένικο δεν θα έπρεπε να ομιλούμε για ηθοποιούς και μάλιστα ολκής και όχι κυρίους, ας το προσπεράσουμε το έμμονο ερώτημα, ο Γιάννος Παπαντωνίου λοιπόν δεν υπεισέρχεται σαν απλός αλλά βασικός παράγοντας στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, δες διασπάθιση δημοσίου χρήματος προς αντισταθμιστικά οφέλη, και αναδεικνύεται κάτοχος 46 τραπεζικών λογαριασμών. 

Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν όταν λίγες μέρες πριν έκανα τη φορολογική μου δήλωση. Ούσα αξιόχρεος πολίτης με συρρικνωμένο τα τελευταία χρόνια εισόδημα στα όρια της φτώχειας, πιάστηκα εξαπήνης τη στιγμή που ο λογιστής μου εξηγούσε για ποιους λόγους όφειλα να πληρώσω φόρους παρ’ όλο που είμαι άνεργη επί τρία συναπτά έτη. Εκείνη τη στιγμή εισέβαλλε κύριος κατά τ’ άλλα πολύ κομψός και ζήτησε «τακτοποίηση μαύρων δολαρίων». Είναι το «…μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου! Ο Γιάννος λοιπόν διαθέτει 72.000, δολάρια ή ευρώ μικρή η διαφορά, για τις σπουδές του επιγόνου. Σε ίδιο μήκος κύματος και ο Κούλης στερείται για τις σπουδές της πολυαγαπημένης του κορούλας σε αμερικάνικο κολλέγιο. Δόκιμο σ’ αυτό το σημείο να αναφερθεί πως απ’ τα μισά του 2016 καταργήθηκε το επίδομα στέγασης των φοιτητών στα πάτρια, ειδικότερα το εισέπραξαν οι μισοί φοιτητές. Όσοι είχαν υποβάλλει δικαιολογητικά τον Μάιο, ενώ όσοι τα υπέβαλλαν τον Σεπτέμβρη το έχασαν, ή καλύτερα ειπείν βρίσκονται μεταξύ Άννα και Καϊάφα, δηλαδή Ιδρυμάτων και Οργανισμών διαχείρισης χρήματος, «Τρέχα γύρευε δηλαδή». Δίκαιος ο εκνευρισμός…

Ιστορική επικαιρότητα…

Ο Ελληνισμός εδώ και εκατονταετίες βρίσκεται σε διελκυστίνδα ανενδοίαστης διπλωματίας και τυχοδιωκτισμών. Μετά την Επανάσταση του 1821 ασταθείς Κυβερνήσεις αμιγώς εξαρτημένες από αγγλικά κι αργότερα αμερικανικά συμφέροντα διαδέχονται η μία την άλλη. Όπως ισχυρίζεται ο κύριος Σιμόπουλος «…οι Αμερικανοί πρόσφεραν τους στρατηγούς και τις βόμβες ναπάλμ, οι Έλληνες το αίμα και τα δάκρυα». Σε έκθεση της υποεπιτροπής εξωτερικών υποθέσεων, η οποία δημοσιοποιείται στην εφημερίδα το Βήμα στις 14 Νοέμβρη 1978, οι Αμερικανοί κομπορρημονούν πως κατά τη διάρκεια της τριετίας 1946-1949, περίοδος εμφυλίου και ας θεωρηθεί κατάπτυστος ο χαρακτηρισμός, αφού πρόκειται για επονείδιστη στρατιωτική επέμβαση των Δυνάμεων, «…δεν χρειάστηκε να θυσιαστεί ούτε ένας Αμερικανός στρατιώτης». Πανομοιότυπη δήλωσή τους για τα ειδεχθή εγκλήματα στον Περσικό Κόλπο το 1991, 200.000 ιρακινοί νεκροί αλλά ούτε μία ρανίδα αμερικανικού αίματος. Με μία διεισδυτικότερη ματιά στα δρώμενα, ο μέσος νους μπορεί να αντιληφθεί πως κανοναρχείται από ένα Παρακράτος-Υπερ κράτος πολυπλόκαμο, το οποίο φρουρεί τον δημόσιο βίο. Ο στρατός διεξάγει ρόλο επικουρικό και λειτουργεί σαν φιδοφωλιά συνομωσιών και η νοθεία στο εκλογικό σύστημα αναδιαρθρώνεται κάθε που οι αρμόδιοι εντέλλονται να ενεργήσουν βαθύτερο έλεγχο.

Ο Γ. Παπανδρέου, στον οποίο εκχωρείται και το προσωνύμιο «Γέρος της Δημοκρατίας», υπό ποία κριτήρια η Ιστορία δεν μας απαντά αλλά «η Τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους» κατά τον Μακρυγιάννη, κηρύσσει «ανένδοτον αγώνα» εναντίον του Καραμανλή κατηγορώντας τον για νοθεία στις εκλογές. Αμφότεροι ωστόσο ουδεμία νύξη για τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις του Μονάρχη, στον οποίο αναγνωρίζεται η βάναυση άσκηση εξουσίας. Στα χνάρια του Βενιζέλου, ο οποίος όταν ήρθε η ώρα εκστόμισε κι αυτός το ηρωικό!!! «…η Κυβέρνησις θα προστατεύσει το πολίτευμα της βασιλευομένης Δημοκρατίας απ’ όλους τους εχθρούς του». 

Κάπως έτσι επεβλήθη και το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη, με απώτερο στόχο να αποσοβηθεί η διενέργεια εκλογών και να τεθεί η χώρα υπό των κέντρων παρακρατικής εξουσίας, τουτέστιν ΝΑΤΟ-CIA. Κι εδώ ας αναφερθεί πως η ΚΥΠ λειτουργούσε απ’ το 1953 υπό τας διαταγάς της CIA, αφού στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών περιέρχονταν συχνά-πυκνά τα γραφεία της ΚΥΠ-ΕΥΠ προς άγραν συγκεκριμένων εγγράφων, τα οποία δεν γνωστοποιούνταν ούτε στις εκάστοτε κυβερνήσεις, σύμφωνα με την αποκαλυπτική ρήση του Κυρίου Σκουλαρίκη, υπουργός ασφαλείας στην εφημερίδα τα Νέα στις 15 Νοέμβρη 1991. Κατά την αποκάλυψη του Αμερικανού δημοσιογράφου Σουλτσμπέργκερ, η CIA μισθοδοτούσε απ’ ευθείας προβοκάτορες-δολοφόνους του παρακράτους, ενώ ο Γάλλος δημοσιογράφος Eric Rouleau απεικάζει την ζοφερότητα με τη ρήση «…στην επαρχία ο χωροφύλακας ήταν βασιλιάς και η τρομοκρατία συμβάδιζε με τη διαφθορά». Ο Σεφέρης ονοματίζει την πολιτική «Πορνεία»…

Άνθρακας ο θησαυρός…


Τον Φεβρουάριο του 1945 οι τρεις Μεγάλοι, Τσώρτσιλ-Στάλιν-Ρούσβελτ, συναντήθηκαν στη Γιάλτα. Η διάσκεψη είχε ως αποτέλεσμα τον καθορισμό της μορφής του μεταπολεμικού κόσμου δια μέσω αποφάσεως εκμηδενισμού του γερμανικού μιλιταρισμού, ώστε να καμφθεί η ικανότητά του επαναπειλής της ειρήνης. Οι επανορθώσεις που συμφωνήθηκαν, κατάσχεση γερμανικών κεφαλαιουχικών αγαθών προς αποζημίωση των πληγέντων, αποτέλεσαν απλώς όνειρο θερινής νυκτός. Στην ουσία οι ΗΠΑ με το σχέδιο Μάρσαλ χρηματοδοτούν τη Γερμανία προς ανοικοδόμηση της οικονομίας και των ισοπεδωμένων περιοχών της. Η ΕΣΣΔ ανελίσσεται ισχυρότερη από ποτέ μεταπολεμικά με την ακτινοβολία της να μαγνητίζει τα εργατικά μάτια ανά τον κόσμο. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προτάσσουν ως στιβαρή τροχοπέδη της αίγλης αυτής την ισχύουσα ρώμη της Γερμανίας. Πέραν τούτου «ο φόβος φυλάει τα έρημα» και η εξασθένιση της Γερμανίας υπό το ζυγό εξαντλητικών οικονομικών ποινών μετά τον Α΄ Παγκόσμιο υπενθύμιζαν την ενδεχόμενη εξέγερση της καταπίεσης.

Ισχύ θα είχε η διεκδίκηση των αποζημιώσεων εν έτει 1980, όταν η Ελλάδα προσπαθούσε να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Σε μία δεύτερη ευκαιρία θα μπορούσε το 2000, όταν τα παρακαλετά της προς νομισματική ευθυγράμμιση πλαστογραφήθηκαν με τρόπο αισχρό. Μία καλή ανταλλαγή: Η Ελλαδίτσα θα γινόταν μία καλή αγορά ελλειμάτων με τις ανεξέλεγκτες κι αδασμολόγητες εισροές προϊόντων των βόρειων χωρών, τα οποία εμφανίζονταν μη ανταγωνίσιμα προς τα αντίστοιχα ελληνικά, τα οποία κατέληξαν σε κάδους απορριμμάτων ως «ακριβά» όπως όλοι γνωρίζουμε. Η Γερμανία θα προΐστατο της Ευρωζώνης με χέρια λυτά, όπως και έγινε. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, και δεν φαντάζομαι να διαφωνεί κάποιος συμπατριώτης για τις φιλικές διαθέσεις τόσο της Αμερικής όσο και της Γερμανίας. Ο συνεταιρισμός επιτεύχθη εις το ακέραιον. Ο Σημίτης ανέλαβε έργο βαρύ κι ασήκωτο. Η Ελλάδα σύρθηκε απ’ τα μαλλιά στην ευρύτερη νομισματική Ευρωζώνη αφήνοντας παράθυρα εκατέρωθεν ανοιχτά. Εξ Ανατολάς η Ρωσία είχε προβάδισμα ελέγχου στην καρδιά της ΕΕ. Εκ Δυσμάς το ΔΝΤ να παραμονεύει με αλυτρωτικές διαθέσεις. Και το θέμα επαφέθηκε σε χέρια τοπικών πρωτοβουλιών, οι οποίες μπουκώνουν κατάφωρα με χρήμα δικηγόρους ενώ οι κρατικοδίαιτοι μηχανισμοί νίπτουν τας χείρας τους…

Νομιμοφροσύνη και λιτότητα…

Αυτό ακριβώς αξιώνει η εξουσία απ’ τους πολίτες. Η δυτικόφρονη εξουσία. Το τέλος της Ιστορίας δεν ήρθε, όσο κι αν επιμένουν οι ειδικοί. Ο σοσιαλισμός αυτοχειριάστηκε δια μέσω της διαβολικής φιγούρας του Στάλιν στρώνοντας κόκκινο χαλί στον Καπιταλισμό και ειδικότερα στην επικυριαρχία των εφτά Μεγαλειοτήτων, τουτέστιν οι εκβιομηχανισμένες Χώρες του Βορρά, που συγκροτούν την επιτροπεία των ισχυρών, δες συνεδριάσεις των μελών της αφρόκρεμας, λέσχη Bilderberg, στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πέρυσι προσκεκλημένος ήταν ο Κούλης, φέτος θα μας εκπροσωπήσει ο Παπαχελάς, έχουμε και στους δύο εμπιστοσύνη!!! Μεταξύ άλλων κρίνεται να συζητηθεί ως θέμα μείζονος σημασίας η ανάγκη να σταματήσει το διαδίκτυο να εκφεύγει ελέγχου. Ο έλεγχος έχει ήδη δρομολογηθεί, αφού όλοι γίναμε ασπάλακες επαναστάτες πίσω απ’ το γυαλί με τη μοναξιά μας να μεγεθύνεται μέρα τη μέρα. Χρειάζεται όμως περαιτέρω φίμωση!

Αν επανέρθουμε στους Μεγάλους της Δύσης, αρκεί να τονίσουμε πως οι αθέατοι οικονομικοί κολοσσοί νομιμοποιούν το μονοπώλιο καθορίζοντας την παραγωγή-κατευθύνοντας την κατανάλωση. Εν παραδείγματι Γερμανικές εταιρείες χημικών προϊόντων, Bayer-Hoechst-Schering κ.ά. εξάγουν ετησίως στον τρίτο Κόσμο 34.000 τόνους φυτοφάρμακα. Με πολυτελή φυλλάδια εμφανίζονται ως σωτήρες των φτωχών. Όλα τα προϊόντα είναι καρκινογόνα και η χρησιμοποίησή τους σε Γερμανία έχει απαγορευτεί. Κάθε χρόνο δηλητηριάζονται στον Τρίτο Κόσμο 750.000 άτομα. Οι θυγατρικές των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στον Νότο παράγουν οχήματα με φίλτρο προς εξαγωγή σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Στις χώρες ωστόσο του Νότου το φίλτρο δεν τοποθετείται, με αποτέλεσμα οι εκπομπές καυσαερίων να προκαλούν βλάβες του εγκεφάλου και να παραλύουν το νευρικό σύστημα. Τα παιδιά του Τρίτου Κόσμου γεννιούνται με μόλυβδο στο αίμα.

Η περεστρόικα θεμελίωσε μια χαρά τον διαμελισμό των χωρών. Ο Καπιταλισμός προτάσσει την αφθονία των αγαθών-Ο Κομμουνισμός την πολιτική σκλαβιά, ήταν αναπόφευκτη η ροπή προς ποια φορά. Σήμερα ωστόσο ας αναρωτηθούμε, διότι καμία ιδεολογία δεν εκπροσωπεί τον φονταμενταλισμό της. Εν μέσω αριστερής κυβέρνησης έχουμε και δεν έχουμε δικαιώματα-Εν μέσω καπιταλιστικού καλπασμού κοιτάμε τα αγαθά με το κυάλι από μακριά.

Η Αμερική δεν είναι πια η γη της επαγγελίας. Το ποσοστό των εξαθλιωμένων πολιτών της, οι οποίοι καταφεύγουν στη «λαϊκή σούπα» για να επιβιώσουν αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Το 10% των Αμερικανών κατέχει τα δύο τρίτα του εθνικού πλούτου, μετά απ’ τον Νόμο Μπους, ο οποίος περιέκοψε κατά 90% τις δαπάνες των υπηρεσιών, που ελέγχουν τις περιουσίες των πλουσίων, με αποτέλεσμα να δρουν ανεξέλεγκτα τα παχυλά ποσά, ενώ το σύστημα και οι θεωρίες της Επιστήμης της Ψυχολογίας θεωρούν υπεύθυνο το άτομο για τη δυστυχία του. Τα «άσυλα εκτάκτων αναγκών» που δημιουργήθηκαν για ενδεείς κι αστέγους συνιστούν ενδιαιτήματα φρίκης, αφού οι τρόφιμοι προσβάλλονταν από φυματίωση λόγω κακών συνθηκών και οι γυναίκες έπεφταν θύματα βιασμού. Άλλες Πολιτείες εγκατέστησαν τις στρατιές ανέργων και πειναλέων σε δημόσια κτήρια, στα οποία εισβάλλουν έμποροι ναρκωτικών-λεηλατών. Ανά τον κόσμο έχουν διαπιστωθεί κρούσματα έντονης βίας από ομάδες εκκαθαρίσεων ενάντια σε αστέγους, οι οποίοι δολοφονούνται ασύστολα. Σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες μετά το 1980 περιστέλλονται οι κοινωνικές δαπάνες, επιδόματα ανεργίας-περίθαλψη-προγράμματα εκκοινωνισμού, ώστε να προωθείται νεοφιλελευθερισμός των αγορών αλλά καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι τενεκεδουπόλεις του Τρίτου Κόσμου δεν είναι και τόσο μακριά μας πια. Ας σηκώσουμε τα βλέφαρα χωρίς νωχελικότητα και θα τις δούμε δίπλα μας. Η λιτότητα που επιβάλλει το ΔΝΤ προκαλεί κύματα ανεργίας. Με τις περικοπές να έχουν ήδη αγγίξει το ύψος του 50% στον τομέα της Παιδείας και το 25% στον αντίστοιχο της Υγείας-Με την επίσημη έκθεση της UNICEF 500.000 παιδιά εκπορνεύονται-Οι φορείς του AIDS έχουν ξεπεράσει την επίσημη καταγραφή των 400.000-Σε χώρες άκρατης εγκληματικότητας ο φόνος ενός «pivete=μικρός αλήτης» θεωρείται κατόρθωμα και εξυγίανση του κοινωνικού περιβάλλοντος!!!. Η βία βασιλεύει όχι μόνο στους δέκτες μας…

Τα αδικαιολόγητα…

Εν μέσω ενός τέτοιου βεληνεκούς κυκεώνα, έχουμε και τον Βαρουφάκη να γράφει το ένα βιβλίο μετά το άλλο για να αιτιολογήσει τις διαπραγματευτικές ασυνέπειες, του Τσίπρα-της Αριστεράς ιδεολογίας-του εαυτού του, λίγο που μας νοιάζει η αλήθεια. Έχουμε επίσης τον ΓΑΠ να ορθώνει ανάστημα συμβούλου στην ΜΚΟ Mercy Corps, η οποία είναι αντιμέτωπη με κατηγορητήριο για σεξουαλική εκμετάλλευση και διαφθορά υπαλλήλων. Πρόκειται για μία οργάνωση, η οποία διαχειρίζεται 200.000 δολάρια ετησίως. Και τρέχουν οι Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Μουζάλας-Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Στυλιανίδης-Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Δημητρίου να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Ο ΓΑΠ είναι βασικό στέλεχος της εν λόγω αμερικανικών συμφερόντων ΜΚΟ, η οποία έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με υπουργεία-δήμους- και εμπορικά επιμελητήρια σε νησιά. Ο Γιώργος Καμίνης πρωτοστατεί στην εκούσια παραχώρηση χώρων του δήμου Αθήνας στην εν λόγω ΜΚΟ…

«Αρχές του θεριστή, του δρεπανιού μας η γιορτή»

Και το εύλογο συμπέρασμα: Οι Έλληνες γίναμε «ανάλγητος λαός», διότι δεν θρηνήσαμε την απόπειρα εναντίον του Παπαδήμου μήτε τον θάνατο του Μητσοτάκη…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top