Select Menu


Πίσω απο κάθε απόφαση και νόμο, υπάρχει ένα όνομα και μιά υπογραφή

Επειδή έχουμε σαν λαός μικρή μνήμη, να μην ξεχνάμε τους πρωτεργάτες του φόρου ακινήτων σε μια εντελώς άδικη και καταχρηστική βάση: Βενιζέλος και Σαμαράς.

Από κει και πέρα, ήταν λουκούμι για την Τρόικα να ζητάει για την κατάργηση ή μείωση αυτού, τα λεγόμενα ισοδύναμα. 

Η Κερκόπορτα άνοιξε από τον εκατομμυριούχο “λήσταρχο” του λαού μας, Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτός ο πολιτικός “λεκές” δημιούργησε το περίφημο PSI, δηλαδή, όταν πήρε την απόφαση να εντάξει τη χώρα στο Αγγλικό Δίκαιο, υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας καθώς και τα περιουσιακά της στοιχεία (έσοδα από ενέργεια, απόθεμα χρυσού πλουτοπαραγωγικές πηγές). 

Αυτός ο ίδιος πολιτικός – με τα τόσα εγκλήματα κατά της Πατρίδος και του λαού της – ήταν ο εμπνευστής του ΕΝ.Φ.Ι.Α (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων), όταν το πολιτικά αρρωστημένο μυαλό του, επινόησε αυτό το φόρο (κατοικιών, οικοπέδων και αγροτεμαχίων) σε αντικατάσταση του περίφημου “χαρατσιού” μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Και παρ΄ότι πομπωδώς υποσχόταν ότι θα ήταν εφ΄ άπαξ, εν τούτοις τον καθιέρωσε για κάθε χρόνο.

Στην εγκληματική οργάνωση ληστείας του λαού Σαμαράς και Τσίπρας.

Αυτή η ληστρική πολιτική Βενιζέλου συνεχίστηκε και από την κυβέρνηση Σαμαρά. Παρ΄ ότι ο Αντώνης Σαμαράς ως αντιπολίτευση έβγαζε πύρινους λόγους κατά του ΕΝΦΙΑ και υποσχόταν την κατάργησή του.

Που συνεχίζεται και επί ημερών της “αριστερής” κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Παρ΄ ότι ο Αλέξης Τσίπρας πριν αλώσει την Εξουσία, το έπαιζε Φιντέλ Κάστρο και Τσε Γκεβάρα. Όταν κατήγγειλε ότι, όσοι επινόησαν και εφάρμοσαν τον ΕΝΦΙΑ, θα έλθει η ώρα και η στιγμή που θα λογοδοτήσουν. Όταν κτίζοντας καριέρα στην πολιτική, υποσχόταν ότι ως Πρωθυπουργός θα τον καταργήσει…


Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τους προηγούμενους.

Η απάτη του ΕΝΦΙΑ έγκειται στις εκπτώσεις που διακηρύσσει η κυβέρνηση. Όταν συμπεριλαμβάνουν στο εισόδημα του φορολογούμενου πολίτη, μη φορολογούμενα προνοιακά επιδόματα, ΕΚΑΣ κλπ. Με αποτέλεσμα την διόγκωση του εισοδήματος, ώστε να μη δίνεται η απαλλαγή/έκπτωση.

Και εξ όσων φαίνεται γι΄ αυτή τη λαθροχειρία του Δημοσίου δεν υπάρχει Νομολογία παρά μόνο εσωτερική Εγκύκλιος, την οποία αρνούνται να δώσουν σε αγανακτισμένους πολίτες.

Όπως και οι διευκρινήσεις που δίνουν είναι ανεπαρκείς και ύποπτες…

Θα πρέπει να επαναστατήσει ο λαός μας.

Παρακάτω παραθέτω αυτούσια καταγγελία φορολογούμενου Έλληνα πολίτη (τα στοιχεία του εις χείρας μας), και πιστεύω ότι όλοι θα διαπιστώσετε τη νέα πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του:

«Όπως είναι γνωστό όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι λάβαμε στις 29 Αυγούστου 2016 το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ της χρήσης 2015.

Παρατηρώντας το και αναλύοντάς το, διαπίστωσα ότι το δηλούμενο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνούσε το τεκμαρτό αλλά ούτε και το όριο του εισοδήματος που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών για να λάβω την έκπτωση του 50%.

Παρεμπιπτόντως να αναφέρω ότι, για να δικαιούται κάποιος την έκπτωση του 50% θα πρέπει να πληροί τα εξής 3 κριτήρια:

1) Το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 9 χιλ ευρω προσαυξημένο με χίλια ευρώ για τον/την σύζυγο συν χίλια ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος.

2) Το συνολικό εμβαδόν των κτισμάτων της οικογενείας να μην ξεπερνά τα 150 τ.μ. 3) Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας να μην ξεπερνά τα 85 χιλ. ευρω για τον άγαμο τα 150 χιλ. ευρω για τον έγγαμο και τα 200 χιλ. ευρω για τον έγγαμο με 1 η 2 παιδιά! Με λίγα λόγια προσωπικά πληρούσα όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις για να λάβω την έκπτωση του 50%!!

Έτσι, στις 30 Αυγούστου 2016 επισκέφτηκα την εφορία της περιοχής μου (Χαλανδρίου) και απευθυνόμενος στο αρμόδιο τμήμα ΕΝΦΙΑ, έθεσα το ζήτημα στην υπεύθυνη υπάλληλο και τον αρμόδιο προϊστάμενο της εφορίας!!

Δυστυχώς, δεν έλαβα εμπεριστατωμένη απάντηση επειδή δεν γνώριζαν τα τερτίπια της πολιτικής τους ηγεσίας και έτσι με παρέπεμψαν στο αρμόδιο τμήμα ΕΝΦΙΑ του Υπουργείου Οικονομικών!

Στις 31 Αυγούστου επικοινώνησα με το Υπουργείο Οικονομικών και αφού η αρμόδια υπάλληλος έκανε τη σχετική ερεύνα, μου είπε ότι δεν δικαιούμαι την έκπτωση γιατί ξεπερνώ το όριο για 111 ευρω, χωρίς να μπορεί να μου απαντήσει για το ποιο είναι το ποσό που δημιουργεί αυτή τη διαφορά, γιατί το εκκαθαριστικό περιλαμβάνει ξεκάθαρα το πραγματικό και τεκμαρτό εισόδημα. Και της κατήγγειλα πως προσθέσατε το επίδομα τέκνου λόγω του ότι το επιτρέπει το χαμηλό φορολογούμενο εισόδημά μου, προκειμένου να διογκώσετε το εισόδημα ώστε να μη δικαιούμαι της έκπτωσης!!

Στη συνέχεια ρώτησα την υπάλληλο εάν μπορώ να έχω εγγράφως αυτή την απόφαση ή να μου αναφέρει σε ποια νομολογία του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται η μπακαλίστικη και μη ξεκάθαρη πολιτική, στην οποία προστίθενται εξωλογιστικά το κάθε είδους επίδομα που είναι και αφορολόγητο, όπως πχ. ΕΚΑΣ, ταμείο ανεργίας, τέκνων κλπ. Και συνεχίζοντας της λεω γιατί δεν φαίνεται ξεκάθαρα η πρόσθεση αυτή στο εκκαθαριστικό μου;;;

Αυτό είναι πολιτική απατής και ξεγελάτε τους χαμηλόμισθους, τους ανέργους, τους ανήμπορους και τους μη έχοντας σχετική γνώση, για να πληρώσουν ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ, χάνοντας έστω την έκπτωση του 50% που ευαγγελίζεστε!

Από πλευράς μου θα φροντίσω να μαθευτεί η γκανγκστερική σας συμπεριφορά για να ξυπνήσουν κάποτε οι ψηφοφόροι της “αριστερής” σας πολιτικής, όπου φορολογούνται βάναυσα οι χαμηλόμισθοι ή οι άνεργοι πολίτες!

ΥΓ. Έπεται συνέχεια με περεταίρω ερεύνα μέσω φοροτεχνικού γραφείου για το αν όντως υπάρχει νόμιμη απόφαση που παραποιεί τα εκκαθαριστικά για εισπρακτικούς λόγους από τους εν δυνάμει ανήμπορους συμπολίτες μας!!

Ας προσέξει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Σε λίγες ημέρες που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση, ας ακούσει τι υποσχόταν τα προηγούμενα χρόνια για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Ας ακούσει τα ασύστολα ψεύδη του προς τον ελληνικό λαό.

Ας ακούσει το στελεχιακό του δυναμικό που φώναζε ότι: “Ο ΕΝΦΙΑ εξοντώνει. Διώξτε τους”.


Αλλά ποιος να αντιδράσει; Αυτός ο ευνουχισμένος λαός; Αυτός ο λοβοτομημένος λαός; Αφού χάθηκε πια από αυτόν το λαό, η περηφάνια και η αξιοπρέπεια. Διαφορετικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι μπορεί να πάει στη Θεσσαλονίκη. Γι΄ αυτό φρόντισε και πήρε νέα καθρεφτάκια για τους εκεί ιθαγενείς και θα τους τα μοιράσει άμα τη εμφανίσει του…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top