Select Menu


Ακόμη ένα βράδυ που εκτάκτως τα δελτία ειδήσεων όλου του κόσμου αναμεταδίδουν ανατριχιαστικές εικόνες, αποσπάσματα βίντεο γεμάτα αίμα από ανθρώπους κάθε ηλικίας που κείτονται στο έδαφος.

Άλλο ένα βράδυ που η τρομοκρατία "χτυπά" και προκαλεί ένα μεγάλο πλήγμα στην ίδια την ανθρώπινη ζωή και επιβεβαιώνει το τέλος της ηρεμίας, της ασφάλειας, της ειρηνικής ζωής.

"Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια", "Παγκόσμιο σοκ από την επίθεση στη Νίκαια", "Σκόρπισαν το θάνατο στη Νίκαια", είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους ενημερωτικών άρθρων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προσπαθούν να περιγράψουν το μέγεθος της χθεσινοβραδινής τραγωδίας.

Ο απολογισμός; Έως τώρα, τουλάχιστον 84 νεκροί από το τυφλό χτύπημα και περίπου 100 τραυματίες, από τους οποίους οι 18 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για σκηνές που δε θα ξεχάσουν ποτέ. Τα πυροτεχνήματα, τα γέλια, τη ξέφρενη ατμόσφαιρα διαδέχεται ξαφνικά το μακελειό. Ένα φορτηγό που παρασέρνει στο διάβα του όποιον και ο,τι βρει μπροστά του με σκοπό να θανατώσει όσους περισσότερους μπορεί.

Μια ακόμα ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα, ο 31χρονος γαλλοτυνήσιος δράστης, οδηγός του γεμάτου με όπλα και εκρηκτικά φορτηγού αποφασίζει με το έτσι θέλω να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές, νομίζοντας πως εκείνος είναι αυτός που θα διαλέξει ποιοι αξίζει να ζήσουν και ποιοι όχι εν ονόματι μιας κάποιας θρησκείας που αποζητά νεκρούς.

Μπορεί ακόμη τουλάχιστον, να μην έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, ή να μη γνωρίζουμε εάν τελικά ο δράστης ήταν μόνο ένας ή είχε και συνεργούς, ωστόσο όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται ξεκάθαρα για ένα  τρομοκρατικό χτύπημα, από αυτά που έχουν σκοπό να αφανίσουν όσο περισσότερους μπορούν. Από αυτά για τα οποία οι υπαίτιοί τους διασκεδάζουν όσο ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει. Από αυτά για τα οποία η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία απολύτως αξία και ο θάνατος ανάγεται σε ιερό σκοπό. Από αυτά για τα οποία μια νύχτα είναι αρκετή για να αλλάξει τα πάντα, για να γκρεμίσει όνειρα, να αφανίσει οικογένειες, να "προσφέρει" απλόχερα τον πόνο σε αθώους, ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Άλλη μια μέρα που ξημέρωσε, και ο κόσμος είναι ακόμα πιο πληγωμένος, ακόμα πιο φτωχός, ακόμα πιο αβέβαιος για το μέλλον, ακόμα πιο φοβισμένος για το τι θα επακολουθήσει...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top