Select Menu


Σημερα στον υπότιτλο της Liberation, αναφέρονται οι τρόποι που αναζητουν στην Βρετανια, για να μην γινει τελικα το Brexit, απεναντι "λεει" στους Ευρωπαίους που θέλουν (βασικά ψεύτο-εκβιαζουν βαση σεναρίου πια) μια γρήγορη έξοδο. Προς ολοταχώς λοιπόν, για ενα δευτερο ‪#‎thisisacoup‬ και παλι με ευρωπαϊκή υπογραφή...

Γράφει η Μαρία Δεναξά

Τους μόνους που λυπάμαι ειναι τους Βρετανους που δεν καταλαβαινουν την χειραγωγηση, γιατι δεν την εχουν ξαναζησει. Μεχρι τωρα ηταν θεατές.

Πριν το δημοψηφισμα ζούσαν στον φόβο και τον τρόμο, οτι θα τους πέσει ο ουρανός στο κεφαλι.

Τωρα τους διασύρουν και τους κατασυκοφαντούν, λέγοντας οτι ψήφισαν μονο οι αμόρφωτοι, οι ξενοφοβικοί, οι ρατσιστές, οι ηλικιωμένοι συν οτι τους κουνούν τα σκιάχτρα των καταστροφών.

Κανείς δεν μιλάει για τον Bryan, που δούλευε στα γκισέ του μέτρο και αντικαταστάθηκε απο τα αυτόματα μηχανήματα για περισσοτερο κέρδος.

Ούτε για τους γιατρούς ή τους πολίτες που βλέπουν το εθνικό συστημα υγείας τους να καταρρέει υπερ των ιδιωτικών υπηρεσιών, που η ΕΕ αβαντάρει..

Αόρατοι για το σύστημα τα ΜΜΕ και τους ευκατάστατους σε αρκετές περιπτωσεις ‪#‎Bremain‬ ειναι και οι χιλιαδες συνταξιούχοι* που δεν τους φθάνουν οι συντάξεις πείνας.

Πουλούν τα υπάρχοντα τους και εξορίζονται σε Μαρόκο, Τυνησία, Κύπρο, Κρητη, Ισπανία και αλλου, για να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς, μακριά απο τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Και να μην μιλησω για την ανύπαρκτη σχεδόν πια βιομηχανία τους ή την καταστροφη πολλών μικρομεσαίων επαγγελματιών προς όφελος μεγαλοσυμφερόντων και πολυεθνικών.

Οχι, το 52% των Βρετανών δεν εγιναν ξαφνικά δεξιοί, ουτε εθνικιστές, ξενοφοβικοί, ρατσιστές ή επειδή θέλουν τον ακροδεξιό Φαρατζ ή τον μισοτρελο Τζονσον ή επειδή θέλουν να διώξουν τους σκληρά εργαζομενους μεταναστες απο την χωρα, ουτε για να στείλουν στον διάολο την Ευρωπη έτσι οπως τους την είχαν υποσχεθεί...

Ψήφισαν ετσι για να δοκιμάσουν την τύχη τους εκτός του γερμανικού (κι οχι μονο) μορφώματος στο οποίο εχει σημερα εξελιχθεί η ΕΕ, που τους θελει όλους μια ομογενοποιημένη ομάδα όμοιων ανθρώπων, που η μόνη διαφορά μεταξύ τους θα είναι ποιος έχει χρήματα και ποιος θα ικετεύει για ψίχουλα υπο το άγρυπνο βλέμμα μη εκλεγμένων τεχνοκρατών της ΕΕ, που η συγκριση με εκπροσώπους αντιλαικων καθεστώτων, δεν τους αδικεί πλεον .

Καλημερα σας, οσο μπορει να ειναι δηλαδή υπο αυτές τις καταστάσεις.

ΥΓ. 
Αφιερωμένο στην καθηγήτρια μου Mary και στον αδερφό της, αλλα και στον Bryan. H Μary και ο αδερφός της ειναι συνταξιούχοι καθηγητές παν.μιου και δεν μπορουσαν με το ειςοδημα τους να ζησουν αξιοπρεπώς στην Αγγλία.

Ο ενας ζει στην Κύπρο και η Mary στη Βόρειο Γαλλια, για να ειναι πιο "κοντα" στα εγγονάκια της.

Ο Βryan ειναι εκπαιδευτικός, που πήρε την οικογένεια του κι έφυγε να ζήσει στην Πολωνία, οπου άνοιξε σχολή μουσικης, γιατι οικονομικά στην Αγγλία, στα διαφορά σχολεία οπου δούλευε, δεν τα έβγαζε περα...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top