Select Menu


Μια απίστευτη αποκάλυψη που έρχεται να συγκλονίσει την κοινή γνώμη, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το περιοδικό HOTDOC και ο εκδότης του Κώστας Βαξεβάνης. Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό στη λίστα των χορηγούμενων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που εισέπραταν συνολικά εκατομμύρια ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) για την «καλύτερη δυνατή προβολή του Κέντρου» (!) συμπεριλαμβάνεται και η εταιρία ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ, ιδιοκτησίας Αιμίλιου Κοτσώνη, του ανθρώπου δηλαδή που πρωταγωνιστεί εδώ και μήνες στην πολύκροτη υπόθεση του Noor 1.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πολυσέλιδο θέμα του HOTDOC «Το σκάνδαλο με την κατασπατάληση χρημάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) συνεχίζει να απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς από τα ταμεία του έφυγαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, με ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών να πηγαίνει σε... επικοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον γιγαντιαίο προϋπολογισμό ύψους 56.500.000 ευρώ του 2014, ο οποίος μάλιστα έπεσε έξω κατά 20 εκατ. ευρώ (!), σχεδόν το 1/10, δηλαδή τα 5.868.309 ευρώ πηγαίνουν στην "επικοινωνία"», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη, το οποίο προήλθε μέσα από έρευνα που πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι Άγγελος Προβολισιάνος και Αντιγόνη Μιχοπούλου.

Η έρευνα συνεχίζει: «Από τον κατάλογο ωστόσο του πορίσματος όπου φαίνεται ποιοι είναι αυτοί που έχουν εισπράξει, προκύπτει πως η επικοινωνία με το κοινό δεν έχει επιλέξει τους πιο αποτελεσματικούς φορείς. Για μία ακόμα φορά κάποιοι εισπράττουν μεγάλα ποσά, χωρίς να έχουν αναγνωσιμότητες ή κυκλοφορίες. Ανάμεσά τους η εταιρία ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ, με ΑΦΜ 099520215, εισπράττει 86.468 ευρώ για μία χρονιά. Η ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ ανήκει κατά 1% στον Αιμίλιου Κοτσώνη και κατά 99% στην offshore εταιρία VOISINS LIMITED.

Από την έρευνα προκύπτει πως ο μοναδικός εταίρος της κυπριακής VOISINS είναι ο ίδιος ο Αιμίλιος Κοτσώνης! Δηλαδή η ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ, η οποία εισέπρατε χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ ανήκει εξ ολοκλήρου στον Κοτσώνη. Από το μητρώνυμο και το πατρώνυμο του Κοτσώνη προκύπτει ότι πρόκειται για τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση με την εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, με το πλοίο Noor1. Ο Κοτσώνης είναι προφυλακισμένος με την κατηγορία του φυσικού αυτουργού στην υπόθεση εμπορίας. Η πληρωμή του Κοτσώνη προφανώς αφορά διαφήμιση στη free press εφημερίδα Metro -όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα- στην οποία η VOISINS εμφανιζόταν ως εκδότης μέσω της ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ».

Σύμφωνα με το sdna.gr αξίζει να επισημανθεί ότι η ίδια εκδοτική εταιρία (ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ) εξέδιδε επίσης την free press εφημερίδα «Stadio» η οποία μοιραζόταν τόσο εντός, όσο κι εκτός του γηπέδου “Καραϊσκάκη” μέχρι πριν λίγο καιρό, σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ως εκ τούτου προκαλεί ερωτηματικά πώς με επίσημη θέση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός αρνήθηκε πρόσφατα ότι έχει την παραμικρή σχέση με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, από τη στιγμή που η εφημερίδα που εξέδιδε διανεμόταν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την άδεια της πειραϊκής ΠΑΕ. Γιατί άπαντες γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων του Ολυμπιακού, ουδείς μπορεί να πουλά ή να διανέμει οποιοδήποτε προϊόν στο φαληρικό γήπεδο, χωρίς την άδεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Για όσους τυχόν δεν τη γνωρίζουν η «Stadio» περιείχε στην ύλη της θέματα που αφορούσαν αποκλειστικά τον Ολυμπιακό και σ' αυτήν αρθρογραφούσαν πολλοί ρεπόρτερ που εξειδικεύονται στο ρεπορτάζ των «ερυθρόλευκων».

Η πρώτη και η δεύτερη σελίδα της εφημερίδας "Stadio". Στην ταυτότητα της εφημερίδας αναγράφεται η ιδιοκτήτρια εταιρία «ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ»

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top