Select Menu


Ένα σενάριο φαντασίας για τις δραστηριότητες της λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης...

Τα όσα διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες με ονόματα ισχυρών επιχειρηματιών -που έχουν πια άμεση σχέση και με την πολιτική- να συσχετίζονται με την υπόθεση διακίνησης τριών τόνων ηρωίνης και με ένα τεράστιο κύκλωμα στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων είναι τόσο εξωφρενικά, που μόνο από τη φαντασία και τις γνώσεις ενός Τζον Λε Καρέ θα μπορούσαν να καταγραφούν.

Και προβάλλονται πλέον ανοικτά από αντίπαλα συμφέροντα, μιντιακά και επιχειρηματικά, μάλιστα στον ίδιο επιχειρηματικό χώρο του εφοπλισμού. Πράγματι, το συγκρότημα Αλαφούζου, Σκάι, καταγγέλλει πλέον ανοικτά τον κύριο αντίπαλό του, επιχειρηματικά και ποδοσφαιρικά, όχι μόνο για παρεμβάσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και της πολιτικής και των… ναρκωτικών. Εμείς, χωρίς να υιοθετούμε τις συγκριμένες κατηγορίες, μέχρι αποδείξεώς τους, και χωρίς να ονοματίσουμε τα συγκεκριμένα πρόσωπα, θα επιχειρήσουμε να περιγράψουμε την ιστορία του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Ο πρωταγωνιστής μας, γνωστός σε φίλους και εχθρούς, ως ο «Χοντρός», είναι γιος ενός μεσαίου βιομήχανου που στη μεταπολεμική Ελλάδα, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, έγινε εφοπλιστής, αλλά και πολιτευτής της δεξιάς. Στον γιο του, πέρα από τα καράβια του και το όνομά του κληροδότησε και την αγάπη του για τη μεγάλη ομάδα του Λιμανιού, στην οποία ήταν παράγοντας για πολλά χρόνια. Ο Χοντρός, από τη στιγμή που ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση, μέσα σε λίγα χρόνια την απογείωσε και σήμερα είναι μέσα στους δέκα ή είκοσι μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές. 

Κάποιοι τον κατηγορούν ότι σε κανένα από τα τριάντα και πλέον πλοία του δεν έχει ελληνική σημαία, αλλά πια αυτό είναι κοινός τόπος για τους εφοπλιστές μας. Ο Χοντρός, όμως, δεν ήθελε να περιοριστεί στις επιχειρήσεις του και μόνο, αλλά άρχισε να αξιοποιεί τις πολιτικές γνωριμίες του πατέρα του και να τις επεκτείνει, για παράδειγμα έχει παντρέψει την «Ψηλή», που πριν τέσσερα χρόνια έφτασε μια ανάσα από το να πάρει την ηγεσία της Δεξιάς. Ο Χοντρός έκανε γερό μπάσιμο και στα ΜΜΕ, στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας άρχισε να μοιράζει λεφτά σε ραδιόφωνα και εφημερίδες προκειμένου να γίνει μέτοχος. Μέρος αυτής της πολιτικής ήταν να γίνει και μειοψηφικός μέτοχος (25%) στο συγκρότημα του Φαλήρου, αλλά αυτή η κίνηση δεν του βγήκε σε καλό, γιατί γρήγορα συγκρούστηκε με τον μεγαλομέτοχο και από τότε τον βρίσκει διαρκώς μπροστά του.

Τα σχέδιά του περιελάμβαναν και την ομάδα της καρδιάς του, αρχικά ασχολήθηκε με το τμήμα βόλεϊ, αλλά σύντομα διαμορφώθηκαν οι συνθήκες να πάρει στα χέρια του το τιμόνι του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο «Φρύδιας», που για σχεδόν είκοσι χρόνια κατείχε το ποδοσφαιρικό τμήμα, στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας έδειχνε πολύ κουρασμένος, τόσο που η ομάδα έχανε και κανένα πρωτάθλημα κάθε 3-4 χρόνια. Ο Χοντρός βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή για να τον απεμπλέξει από την ομάδα, της οποίας οι οπαδοί είχαν αρχίσει να δυσφορούν. Ο Χοντρός παρέλαβε όλο το διοικητικό σύστημα του Φρύδια, με τους περιβόητους αντιπροέδρους του, που έλεγχαν το ελληνικό ποδόσφαιρο και είχαν συστήσει τη μονοκρατορία της «Ομάδας της Καρδιάς μας». Τον έναν αντιπρόεδρο ο Φρύδιας τον πήρε από το πολιτικό περιβάλλον του Αντρέα, που είχε ενεργό ρόλο στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Απαλλάχτηκε τότε, επειδή προσκόμισε ιατρικές γνωματεύσεις ότι έπασχε από ανίατη ασθένεια! Για είκοσι χρόνια ο αντιπρόεδρος έστησε ένα πολυδαίδαλο παράνομο δίκτυο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που πήρε το όνομα, η «παράγκα του Θωμά». Ο άλλος αντιπρόεδρος που του κληροδότησε ήταν ένας δυναμικός τεχνοκράτης, γόνος πολιτικού της κεντροαριστεράς, που πια με τη στήριξη του Χοντρού και του Φρύδια έγινε πρόσφατα δήμαρχος.

Ο Χοντρός αποφάσισε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο γιατί, πέρα από τη σχετική δικαστική ασυλία που παρέχουν οι ομάδες στους ιδιοκτήτες του, όπως τους, δίδαξε ο Φρύδιας, το ποδόσφαιρο πια είναι και μια πολύ επικερδής επιχείρηση. Με τη γιγάντωση του Τσάμπιονς Λιγκ από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μετά, η συμμετοχή στους ομίλους του φέρνει εύκολα λεφτά της τάξεως των 15-20 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο! Η μόνη προϋπόθεση για μια ελληνική ομάδα είναι να βγαίνει κάθε χρόνο πρωταθλήτρια, πράγμα σχετικά εύκολο για την «Ομάδα της Καρδιάς μας». Ο Χοντρός χρησιμοποίησε το υπάρχον δίκτυο του Φρύδια, αλλά έδωσε εντολές να γίνει πολύ πιο επιθετικό σε βαθμό που, μετά από μόλις ένα χρόνο στο τιμόνι της ομάδας, έσκασε το πρώτο σκάνδαλο των στημένων. Η δικαστική έρευνα έφτασε μέχρι το όνομά του, αλλά δεν προχώρησε.

Εκτός από τα εξασφαλισμένα χρήματα από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, στη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από Άραβες πετρελαιάδες και Ρώσους ολιγάρχες, με αποτέλεσμα τα χρήματα πια που αλλάζουν χέρια σε κάθε μεταγραφική περίοδο να είναι εξωφρενικά. Ο Χοντρός έπιασε για τα καλά αυτή την ευκαιρία και μέσα σε μια σεζόν, εκμεταλλευόμενος την καλή πορεία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ και την καλή παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ, χρυσοπούλησε τους μισούς παίκτες του εισπράττοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, 63 εκ. ευρώ!

Το ποδόσφαιρο όμως για τον Χοντρό είναι μια πτυχή των ενδιαφερόντων του· έχοντας το πολιτικό γονίδιο του πατέρα του, έχει μπει δυναμικά και στην πολιτική. Εδώ κα δύο χρόνια έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να μπορεί να έχει και πολιτικό ρόλο, χρηματοδοτεί και κατευθύνει (όπως φαίνεται από τις συνομιλίες που έχει υποκλέψει η ΕΥΠ και δημοσιοποίησε το συγκρότημα του Φαλήρου) μια εβδομαδιαία εφημερίδα, ενώ πρόσφατα άνοιξε και πολιτικό ραδιόφωνο (τι ειρωνεία, στη συχνότητα που κάποτε ανήκε σε κόμμα της αριστεράς!) Το καλοκαίρι, μεθυσμένος από τη νίκη του προστατευόμενου του σε κεντρικό δήμο, κυκλοφορούσε ότι θα εξαγοράσει ακόμα και τον καταχρεωμένο δημοσιογραφικό όμιλο του Αρχικατασκευαστή.

Κάπου το οικοδόμημα αρχίζει να εμφανίζει ρωγμές, ο ιδιοκτήτης του ομίλου του Φαλήρου πριν δύο χρόνια μπήκε και αυτός στο ποδόσφαιρο και η κατάφωρη αδικία που αντιμετωπίζει η ομάδα του τον εξοργίζει. Διαρκώς το κανάλι, το ραδιόφωνο και η εφημερίδα του πάει κόντρα, όταν πολιτικά κόμματα (φυσικά και της αριστεράς), «ανεξάρτητα» ΜΜΕ και διανοούμενοι (με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως ο Ζουράρις) κάνουν ότι δεν βλέπουν. Το συγκρότημα του Φαλήρου το τελευταίο διάστημα εμπλέκει το όνομά του ακόμα και με τη σύλληψη των τριών τόνων ηρωίνηςπου έγινε λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές. 

Το σχετικό θέμα για περίπου δεκαπέντε μέρες είχε κυριαρχήσει στα ΜΜΕ, έγιναν κάποιες συλλήψεις ατόμων που ήταν εμφανές ότι είχαν δευτερεύοντα ρόλο και μετά σιωπή. Για δύο μήνες δεν υπήρξε ούτε ένα δημοσίευμα για το θέμα, αλλά πριν μια εβδομάδα έγινε άλλη μια σύλληψη ατόμου, που παρουσιάζεται ως ο σύνδεσμος με τους πιο πάνω. Την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015, το συγκρότημα του Φαλήρου δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένες ομιλίες που είχε καταγράψει η ΕΥΠ και υποστηρίζει πως φωτογραφίζουν τον Χοντρό. 

Για το πώς πίεζε πολιτικούς και δημοσιογράφους διαβάζουμε από το σχετικό δημοσίευμα:

«20/05/12, ώρα 12:44: Ο πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ ζητάει από τον φίλο του εκδότη-δημοσιογράφο να γράψει ένα άρθρο και να ”στριμώξει” την Ντόρα ώστε να αναγκαστεί να αναλογιστεί και εκείνη τις ευθύνες της και να αντιληφθεί επιτέλους ότι πρέπει να κάνει κάτι για τον τόπο.

»Ο εκδότης συμφωνεί με την ιδέα του ιδιοκτήτη της μεγάλης ΠΑΕ και σκοπεύει πρώτα να της τηλεφωνήσει για να την προειδοποίησει ότι, εάν δεν προσχωρήσει στη Ν.Δ., θα τον βρει απέναντί της, ελπίζοντας ότι έτσι θα την πιέσει. Πριν κλείσουν ο εκδότης διατυπώνει την άποψη: (μαλ… κάνει και ο Καρατζαφέρης και θα βρεθούμε με τον Τσίπρα πρωθυπουργό, με τους μαλ…)!

»SMS Ν. στον Β., 20/05/12, ώρα 21:48:”πρόεδρε, της μίλησα. Όποτε θέλεις να σε ενημερώσω. Είμαι σπίτι”.

»SMS προέδρου ΠΑΕ Β. σε εκδότη-δημοσιογράφο Ν., 21/05/12, ώρα 00:25: ”the deal is done!”.

»SMS του δημοσιογράφου προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ, 21/05/12, ώρα 06:10: ”ωραία! ”».

Ακόμα μαθαίνουμε για τον «δύσκολο Γιώργο» και την άδεια καναλιού που ζητά ο πρόεδρος:

«Συνομιλία εκδότη-δημοσιογράφου με πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ, 17/05/12, ώρα 12:15: “Ο εκδότης αναφέρει στον πρόεδρο ότι σε λίγη ώρα θα συναντηθεί με κάποιον κοινό γνωστό τους. Προσθέτει ότι θα είναι πολύ αυστηρός μαζί του επειδή του ζήτησε τρεις χάρες και δεν του τις έκανε. Ο πρόεδρος λέει στον δημοσιογράφο ότι πρέπει να μιλήσουν και για τον άλλον τον Γιώργο, τον δικό του. Ο δημοσιογράφος απαντά ότι αυτός μαζεύεται δύσκολα αλλά θα το κοιτάξει. Ο πρόεδρος λέει στον εκδότη ότι πρέπει να δουν τι θα κάνουνε γιατί θα καταστραφούν. Ο εκδότης ρωτάει τον πρόεδρο αν θέλει να θέσει ένα θέμα στο άτομο που θα συναντήσει, αν θα τους έδινε μια άδεια καναλιού. Αυτός απαντά θετικά”».

Συνομιλίες που εικάζεται από τις αρχές ότι συνδέονται με το πλοίο που μετέφερε τους τόνους της ηρωίνης:

«Συνομιλία στελέχους μεγάλης ΠΑΕ (Α) με (Αχ):
Αχ: έλα. 
Α: αγοράκι μου τα δείγματα πήγαν κάτω. 
Αχ: ποια δείγματα; 
Α: σαπούνια
Αχ: ποια ; 
Α: τα σαπούνια! 
Αχ: μέχρι που ήμουν στο γάμο δεν είχε πάει τίποτα
Α: και δεν μπορείς να τους βοηθήσεις από εκεί πέρα εσύ; 
Αχ: και πώς να τους βοηθήσω αδελφέ μου ; Αφού δεν έχουν πάει τα δείγματα εκεί. 
Α: αφού ήθελαν κάτι χαρτιά. 
Αχ: Tι θέλουν κάτι χαρτιά; 
Α: δεν είναι δικό τους το τελωνείο εκεί πέρα. 
Αχ: Όχι είναι δικό τους. Τα υλικά τους καθαρά 100%. 
Ζητάνε χαρτιά από το εργοστάσιο
Α: Μμμ!

Συνομιλία στελέχους μεγάλης ΠΑΕ (Α) με προφυλακισμένο δυο χρόνια αργότερα για εμπόριο ναρκωτικών (Μ), 03/06/12:

A: τι ραντεβού έχεις στην Αγία Παρασκευή μπορείς να μου πεις; 
M: έχω ραντεβού με έναν τύπο για το Ντουμπάι. 
Α: τι; 
M: για το καράβι ρε. 
Α: έχει δικό του αυτός. 
Μ: ναι. 
A: Ααα! 
M: ε τι μαλ… για τι δουλειά μας. Τι ραντεβού να έχω δηλαδή; 
A: α καλά

SMS στελέχους μεγάλης ΠΑΕ (Α) σε ποδοσφαιρικό παράγοντα (Γ), 27/07/12, ώρα 15:10 : ”μην αφήσεις να περάσει καιρός. Συζήτα αυτό που είπαμε γιατί έχει τεράστιο θέμα και θα το δεις. Αν γίνει, εύκολα και γρήγορα λεφτά”. 

Εισερχόμενη κλήση από (Ν) σε (Α), 06/06/12 , ώρα 18:08 : ”ο Α. του λέει ότι αυτός που ενδιαφέρεται για το βαπόρι είναι φίλος του γαμπρού του, Ιρανός και θέλει να φορτώσουνε από το Μπατάρ Αμπάχ και να πάνε Κίνα. Ο Ν. λέει ότι θα του απαντήσει μετά από δυο μέρες λόγο πολυπλοκότητας ασφάλειας και εμπάργκο.

Κλήση (Αχ) σε (Α): 
Aχ: έλα αδελφέ μου. 
Α: τα βρήκα σήμερα, τα πήρα.
Αχ: τι; τι; 
Α: τα φάρμακα. 
Αχ: τα έχεις; 
Α: τα έχω. 
Aχ: τέλεια

Το σύνολο των συνομιλιών υπάρχει εδώ

Άραγε πώς νιώθουν στελέχη και μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που η μεγαλύτερη νίκη τους στις περιφερειακές εκλογές επετεύχθη μετά από εκλογική συμφωνία αμοιβαίας στήριξης με τον προστατευόμενο του Χοντρού; Άμα χάσεις την ηθική σου, μετά δεν σου απομένει ούτε η ψυχή σου, ούτε τίποτα.

Πάντως ο Σκάι αφήνει να εννοηθεί η ταυτότητά του ενώ στην ιστοσελίδα redsagainsthemachine.gr, που υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, αναφέρεται φαρδιά-πλατιά το όνομά του . Όσο για τον Γιώργο «που είναι δύσκολος», όλοι γνωρίζουμε ότι ένας πασίγνωστος «δύσκολος» Γιώργος, που κάθε πρωί μας ευφραίνει με χιτλερικά εμβατήρια, αλλά μεταβλήθηκε στα τέλη Αυγούστου 2014 από αντιμνημονιακός σε σκυλάκι του καναπέ του Σαμαρά.

Noor One: Ένα βαπόρι με δύο τόνους ηρωίνη, τρεις θανάτους, δύο εξαφανίσεις και πολλή σιωπή

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε σε δικαστικούς και νομικούς κύκλους η αιφνιδιαστική απόφαση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την περιβόητη υπόθεση με το πλοίο «Noor 1» να δηλώσει «κώλυμα» και να αποσυρθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έμπειρη δικαστής που πριν από μερικούς μήνες προήδρευε στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης των «νονών της νύχτας» επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και κυρίως «μυϊκούς πόνους». Ωστόσο η ξαφνική εξέλιξη της προκαλεί ερωτηματικά στον χώρο της Δικαιοσύνης λόγω του γεγονότος ότι θεωρείτο αυστηρή δικαστική λειτουργός αλλά και ότι στην εν λόγω υπόθεση εκτιμάται ότι εξελίσσεται «πόλεμος συμφερόντων» και ασκούνται πιέσεις μεταξύ επιχειρηματιών και άλλων ιδιωτών που κατηγορούνται ή μνημονεύονται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση εξάρθρωσης κυκλώματος μεταφοράς ναρκωτικών σε εθνικό επίπεδο και από τις μεγαλύτερες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο τζίρος από αυτή την ποσότητα ηρωίνης, που με τη νόθευσή της θα ξεπερνούσε τους πέντε τόνους, υπολογίζεται σε 400 εκ. ευρώ!

Το Noor One ξεκίνησε από την Ασία στα τέλη Απριλίου του 2014. Αρχές Μαΐου, όταν έπλεε σε διεθνή ύδατα μεταξύ Πακιστάν και Ομάν, δήλωσε βλάβη και ακινητοποιήθηκε. Ήταν μια πρόφαση, κατά το Λιμενικό, για να γίνει η μεταφόρτωση της ηρωίνης. Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται τον Ιούνιο του 2014, όταν σε σπίτι εφοπλιστή βρέθηκαν περίπου 600 κιλά ηρωίνης. Τις επόμενες μέρες βρέθηκε και η υπόλοιπη ποσότητα, σε αποθήκες στο Κορωπί. Τότε έγιναν οι πρώτες συλλήψεις όσων σχετίζονταν με τη μεταφορά του φορτίου, καθώς και των Τούρκων που θα το παραλάμβαναν και θα το μετέφεραν στην Κεντρική Ευρώπη. 

Πιθανώς, μιας και αναφέρεται και η συνδρομή της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών, DEA, οι Αμερικανοί να έδωσαν πληροφορίες ότι στην Αθήνα βρισκόταν η συμμορία των Τούρκων σεσημασμένων (σεσημασμένοι, γιατί οι λιμενικοί θεωρούν ότι η συμμορία δρούσε στην Ευρώπη αρκετά χρόνια) που προετοίμαζαν την παραλαβή.

Η υπόθεση άρχισε να παίρνει άλλες διαστάσεις, όταν συνελήφθη ως εγκέφαλος της υπόθεσης ο Αιμίλιος Κοτσώνης, που ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας που είχε ναυλώσει το Noor One, αλλά και συμπλιοκτήτης του. O Κοτσώνης, πρώην έμπορος αυτοκινήτων, που η κρίση τον είχε χτυπήσει σκληρά, ήταν για πολλά χρόνια το δεξί χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Στον Ολυμπιακό, ο Μαρινάκης τον είχε τοποθετήσει στο ΔΣ της ομάδας από το 2010, όταν και την ανέλαβε. Στην ομάδα είχε κεντρικό ρόλο: όταν ο Μαρινάκης δεν μπορούσε, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, να ακολουθεί την ομάδα, έστελνε τον Κοτσώνη για να λειτουργεί ως ο άνθρωπος του προέδρου. Είχαν τόσο στενή σχέση, που όταν μετά από ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, στις αρχές του 2014, ο Μαρινάκης εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμπεριφορά της αστυνομίας στον αγώνα, στα παράπονά του πρόσθεσε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε διαλευκάνει τη δολοφονική επίθεση που είχε υποστεί πριν τρεις μήνες ο Αιμίλιος Κοτσώνης. 

Στις 28 Δεκεμβρίου 2013, ο Κοτσώνης, στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων του, δέχτηκε επίθεση με είκοσι οχτώ σφαίρες, από δύο άντρες που επέβαιναν σε μηχανή. Ο Κοτσώνης δεν έχασε την ψυχραιμία του, ανταπέδωσε τα πυρά και μάλιστα τραυμάτισε τον έναν από τους δύο άντρες, χωρίς ο ίδιος να τραυματιστεί. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν ποτέ και δεν διαλευκάνθηκε ποιος ήθελε να τον βγάλει από τη μέση. Το καλοκαίρι του 2014, χωρίς να εκδοθεί οποιαδήποτε ανακοίνωση, απομακρύνθηκε από τον Ολυμπιακό.

Το ερώτημα που ανακύπτει μετά τη σύλληψη του Κοτσώνη, ως εγκεφάλου της επιχείρησης, είναι πού βρήκε το απαιτούμενο ρευστό, μιας και οι δουλειές του δεν πήγαιναν καλά, για να μπει στη δουλειά. Υπολογίζεται ότι χρειαζόταν γύρω στα 15 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το φορτίο ηρωίνης. 

Στις υποκλαπείσες από την ΕΥΠ συνομιλίες του, συχνά μιλούσε με τον Μαρινάκη για δουλειές, άλλωστε για δουλειές τον έστελνε στο Ντουμπάι ο Μαρινάκης. Ίσως ο Κοτσώνης να χρησιμοποιούσε ως κάλυψη τις νόμιμες δραστηριότητες του Μαρινάκη στο Ντουμπάι για να κάνει δικές του δουλειές και ο Μαρινάκης να μην έχει σχέση. Ίσως. Όπως και να ’ναι, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι πίσω από τον Κοτσώνη βρίσκεται κάποιο «μεγάλο ψάρι» που εγγυούνταν γι’ αυτόν. Γι’ αυτό και η δεύτερη δικογραφία που έχει συνταχθεί για αυτή την υπόθεση, που ίσως αυτή την στιγμή είναι πιο ενδιαφέρουσα, είναι του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Και εδώ είναι που αρχίζει να περιπλέκεται το πράγμα, γιατί στις αρχές του μήνα δημοσιεύθηκε η είδηση ότι το Λιμενικό έχει την πρόθεση να αφαιρέσει αυτόν τον φάκελο από την ομάδα που χειρίστηκε τον πρώτο φάκελο και που, κατά γενική ομολογία, τα πήγε περίφημα. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας παρενέβη και διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση δεν θα αφαιρεθεί από τους λιμενικούς. Το δεύτερο περίεργο συμβάν είναι ότι, η δικαστικός που είχε αναλάβει την υπόθεση, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η δίκη δήλωσε προσωπικό κώλυμα.

Τρεις «θάνατοι»και δύο «εξαφανίσεις»

Και δεν είναι μόνο αυτά. Πριν ένα εξάμηνο δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο Ιρανός Σαχίντ που είχε σχέση με το φορτίο της ηρωίνης, αλλά κατόρθωσε να αποφύγει την σύλληψη. Όταν μετά από μήνες τον αναζήτησαν οι ελληνικές αρχές, πληροφορήθηκαν από τις τουρκικές αρχές ότι είχε δολοφονηθεί. Μια γυναίκα τουρκικής καταγωγής, που επισκεπτόταν τους Τούρκους στον Κορυδαλλό, βρέθηκε επίσης δολοφονημένη στην Ολλανδία. Ο τρίτος θάνατος είναι ο πιο περίεργος και με τη μεγαλύτερη αξία για την υπόθεση.

Ο Σερχάν Μπασκάλ, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν ο αρχηγός της συμμορίας των Τούρκων που θα παραλάμβαναν την ηρωίνη, βρέθηκε νεκρός στο κελί του. Στην ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία θανάτου αναγράφεται το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, μόνο που ο Τούρκος μαφιόζος δεν είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Με το στόμα του είχε πρόβλημα, αφού, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, λίγες μέρες πριν βρει τον θάνατο είχε αποκαλύψει σε τρίτο πρόσωπο τι ρόλο είχαν στην υπόθεση άλλοι κατηγορούμενοι. Εξαφανισμένος είναι και ο επίσημος μεταφραστής του δικαστηρίου στον Πειραιά, που είχε μεταφράσει τις καταθέσεις του πληρώματος. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε από τη σύζυγό του, η οποία εξαφανίστηκε και αυτή, στη συνέχεια!

Δεν είναι τυχαίο ότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση ελάχιστα απασχολεί τα ΜΜΕ, με εξαίρεση τα ΜΜΕ του Αλαφούζου (ένεκα η κόντρα με τον Μαρινάκη), την Εφημερίδα των Συντακτών και, περιστασιακά, το Βήμα και το Έθνος.

…και ο απαραίτητος χρυσαυγίτης

Σε μια τέτοια υπόθεση που έχει μέσα Πειραιά, χοντρές δουλειές, απόπειρες δολοφονίας και ποδόσφαιρο, δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας χρυσαυγίτης. Ο χρυσαυγίτης λοιπόν της υπόθεσης είναι ο πρώην βουλευτής της ΧΑ στον Πειραιά Νίκος Κούζηλος. Ο υποπλοίαρχος Ν. Κούζηλος ήταν πρώην καπετάνιος στο Κύθνος, δηλαδή το όνομα του σαπιοκάραβου πριν βαφτιστεί Noor One!

Ο κοριός της ΕΥΠ έχει πιάσει τον Κοτσώνη να εκμυστηρεύεται σε συνεργάτη του ότι σκέφτεται να πει στον Κούζηλο να αναλάβει το καράβι και να το φέρει μέχρι την Αίγυπτο. Με τον Κούζηλο ήταν «συναγωνιστές» και σε άλλα μετερίζια, αφού το πρωτοπαλίκαρο της ΧΑ στον Πειραιά ήταν μπλεγμένο και σε οπαδικές συγκρούσεις, αλλά, και ως στενός συνεργάτης του Λαγού στην περιοχή, έκαναν ότι μπορούσαν το 2012-13 για να διαλύσουν τα σωματεία των λιμενεργατών και να δημιουργήσουν εργοδοτικά σωματεία. Ο μαφιόζος δεν κάνει προκοπή χωρίς τον χρυσαυγίτη του.

Άραγε υπάρχουν εισαγγελείς σε αυτή την κωλοχώρα; Και πώς μπορούν όλα αυτά να σέρνονται χωρίς καμία παρέμβασή τους;

Συντάκτης: Γιάννης Ξένος
Με πληροφορίες απο την εφημερίδα Ρήξη Φ107 & Φ118

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top