Select Menu


Η σημαία της ΕΕ δεν κυματίζει πλέον στα κτίρια έξι δήμων κοντά στη Σεβίλλη γιατί «αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε να οικοδομήσουμε. Δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αδελφότητας που μας εμπνέει», όπως τόνισε ο Άλβαρο Γκαρθία, ο δημοτικός σύμβουλος της Πεδρέρα, του πρώτου από τους έξι δήμους που δεν θα επιτρέψουν στις σημαίες της ΕΕ να κυματίζουν στα δημαρχεία και τα δημόσια κτίριά τους «έως ότου οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συνεχίζουν να παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ότι αφορά το άσυλο και την υποδοχή των προσφύγων».

Οι δήμαρχοι που πήραν αυτοί την απόφαση καταγγέλλουν τη συμφωνία Ευρώπης - Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα ως αμφιβόλου νομιμότητας.

Οι δήμοι της Λα Ρόδα ντε Ανδαλουσία, Πεδρέρα, Αζναλκόγιαρ, Ελ Σαουθέχο, Χιλένα και Βογιούγιος δε λα Μιταθιόν, που βρίσκονται στο Νότιο τμήμα της Σεβίλλης έβγαλαν από όλα τα κτίριά τους τις σημαίες της ΕΕ, ενώ αναμένεται ότι το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και δεκάδες άλλοι δήμοι στην Ισπανία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top