Select Menu


Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο Παρισι, οι γαλλικες αρχές εις το όνομα της ασφάλειας, βρήκαν την ευκαιρία για να διαλύσουν το κίνημα της "Ολονύχτιας" και να ανακαταλάβουν την βαση της, που είναι η Place de la République, ενω εισέβαλλαν στο θέατρο Odeon που τελούσε υπο κατάληψη απο εργαζόμενους του Θεάτρου και των Τεχνών, οι οποίοι καιρο τωρα διαμαρτύρονται για το άσχημο εργασιακό τους καθεστώς.

Γράφει η Μαρία Δεναξά

Στο Παρισι ειναι περίοδος σχολικών διακοπών που τελειώνουν την Κυριακή. Υπήρχε φόβος λοιπόν, πως οταν επέστρεφαν οι Παριζιάνοι, θα ειχαμε ενίσχυση των παραπάνω κοινωνικών κινημάτων και ισως κι εναν πολυ θερμό Μαη.

Όποτε στο όνομα της ασφαλειας, κι άλλη ασφαλεια, περισσότερη ασφαλεια μεχρι να (κατα)πνίξει!

Ζούμε πραγματικά πολυ άσχημες μερες πανευρωπαϊκά.

Γίνεται ο "κακός χαμός" στη Γαλλία για την μνημονιακών διαστάσεων εργασιακή μεταρρύθμιση "made in Germany”, που πρέπει να περάσει ο Ολαντ για τον οποίο "ολα βαίνουν καλώς" στη χώρα και "όλα γίνονται για το καλό των Γάλλων" ..

Επειδή λοιπόν όλα γίνονται για το "καλό των Γάλλων", οι βίαιες συγκρούσεις αναμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία έγιναν ξανά σύντομη "γαργάρα" στα δελτία ειδήσεων της γαλλικής τηλεόρασης.

Κι επειδή δεν πρέπει να ξεσηκώνουμε τον κόσμο στην Ευρώπη, η οποία "ξαναβρίσκει τους ρυθμούς ανάπτυξης" μόνο όμως στα "παχιά τα λόγια τα μεγάλα" των πολιτικών της νάνων, μέχρι αργά το απόγευμα διεθνή ΜΜΕ όπως το ΒBC για παράδειγμα, δεν είχε βγάλει "άχνα" για τον αναβρασμό της γαλλικής κοινωνίας που αντιδρά στον "κόφτη" των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων. Το θέμα πέρασε και πάλι στα "πολύ" ψιλά της ευρωπαϊκής ειδησεογραφίας ....

Πάντως όπως το βλέπω, η εργασιακή μεταρρύθμιση θα περάσει κι εδώ και θα πουν κι "ένα τραγούδι" οι γάλλοι.

Οσο για την επόμενη ημέρα, οι image makers των lobby των Βρυξελλών, ετοιμάζουν τον άνθρωπο τους. Ο εκλεκτός, είναι ο τεχνοκράτης Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανατράφηκε στον κόρφο των Rothschild και σπονσοράρουν οι τραπεζίτες του City και η Goldman Sachs που προθερμένονται για να κάνουν χειροπιαστό κουμάντο ΚΑΙ στη Γαλλία!

Πάρτε μια γεύση τώρα απο το "Ολα Βαίνουν Καλώς στη Γαλλία" του κυρίου Ολαντ. Σημερινές εικόνες απο Παρίσι, Ρεν, Νάντη, Μασσαλία, Λιλ κ.αλλου...









Α, ξέχασα! Στα λιγοστά ρεπορτάζ που μεταδίδονται καθώς και απο τα πρακτορειακά τηλεγραφήματα, μαθαίνουμε αναλυτικά πόσες συλλήψεις έγιναν, πόσοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, πόσες καταστροφές προκλήθηκαν, πόσοι "ταραξίες" πήραν μέρος κτλ... αλλά "κιχ" για την εργασιακή μεταρρύθμιση, τις τρομερές αλλαγές που επιφέρει, γιατι αντιδρούν οι Γάλλοι.

Μετά, τα ρεπορτάζ και τα πρακτορειακά τηλεγραφήματα αντιγράφουν διάφοροι συντάκτες απο ξένες χώρες κι έτσι η "ενημέρωση" εκτός απο "σωστή" και "αντικειμενική" είναι και "πλήρης"!

Αυτά τα ωραία που έχουν και συνέχεια....

Πως γίνεται σε μια χώρα όπως είναι η Γαλλία, που έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που αστυνομικοί και στρατιώτες κυκλοφορούν οπλισμένοι σαν αστακοί, με ελικόπτερα και drones με κάμερες στους ουρανούς, με αυστηρούς ελέγχους παντού, και ξαφνικά στην σημαντική διαδήλωση να κάνουν "ντου" 300 κουκουλοφόροι-ταραξίες, άρτια εξοπλισμένοι και να τα κάνουν όλα γυαλιά καρφια, όπως άλλωστε συμβαίνει σε μεγάλες διαδηλώσεις στην Ελλάδα?

Και την ίδια ώρα, οι ίδιες αρχές που εξαρθρώνουν όποτε το θέλουν στο "πι και φι" τρομοκράτες, να μην μπορούν να ταυτοποιήσουν ή αν θέλετε να "ξεκουκουλώσουν" κανέναν ταραξία;

Δεν ξέρω αλλά κολάζομαι, κολάζομαι πολύ, όλο και πιο πολύ!

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top