Select Menu


Επίθεση εξαπέλυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά της Κομισιόν, με αφορμή την ενόχληση που εξέφρασε ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ για τις "διαρκείς επικρίσεις" που δέχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Ματέο Ρέντσι. "Τελείωσε η εποχή που οι Βρυξέλλες έλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο", είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας το Σάββατο σε εκδήλωση στο Παλάτι της Καζέρτα (Καμπάνια), ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε: "Πρέπει να το πούμε σαφώς και με την απαραίτητη ευγένεια, ότι έχει τελειώσει ο καιρός που η Ιταλία τηλεκατευθύνεται από το εξωτερικό".

"Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνο ένα πακέτο κανόνων που πρέπει να τηρούμε, είναι είτε ένα μεγάλο ιδανικό είτε δεν υπάρχει καθόλου" συνέχισε, ενώ απεύθυνε και ένα ρητορικό ερώτημα: "Σε μία συγκυρία που ο κόσμος περνά τέτοιες εντάσεις, συνειδητοποιείτε εάν είναι κανονικό να υπάρχει παράλογη αντιπαράθεση για το τίποτα;".

Ο Ρέντσι πρόσθεσε, μάλιστα, σε συνέντευξή του στο Tg5, πως η Ιταλία "έχει κάνει μεταρρυθμίσεις και τελείωσε ο καιρός των υποδείξεων".

Όσον αφορά την επισήμανση ότι η Ιταλία χαίρει ευελιξίας, ο Ρέντσι απάντησε ότι αυτό είναι "αληθές, απολύτως αληθές". "Μετά τη δουλειά της ιταλικής προεδρίας, η Κομισιόν αποδέχθηκε την αρχή της ευελιξίας κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως" είπε με νόημα, λέγοντας ότι "γνωρίζουμε πως ο πρόεδρος Γιούνκερ εξελέγη στη βάση μίας πολιτικής συμφωνίας που συμπεριλάμβανε ευελιξία και επενδύσεις". "Εμείς δεν έχουμε αλλάξει γνώμη" κατέληξε ο Ρέντσι.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top