Select Menu


Όταν ο υδραυλικός Μαρκ Όμπερχόλτσερ, πούλησε το επαγγελματικό φορτηγάκι του, τον Οκτώβριο του 2013, στο Χιούστον, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως αυτό θα κατέληγε στην Συρία να χρησιμοποιείται από το ΙΚ, με τη φίρμα του, ακόμα, επάνω του!

«Με τάραξε το γεγονός ότι θα μπορούσε να υποψιαστεί κανείς πως έχω σχέσεις με την τρομοκρατία», δήλωσε ο εμβρόντητος Όμπερχόλτσερ στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

Ήταν επίσης βέβαιος πως πριν το αυτοκίνητό του μεταπωληθεί θα είχε αφαιρεθεί από αυτό η φίρμα της δική τους επιχείρησης. Μόνο αυτό όμως δεν συνέβη με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν φωτογραφίες του οχήματός του με δίδυμα πυροβόλα, με τζιχαντιστές να το χρησιμοποιούν, με το όνομα και τα τηλέφωνα της εταιρείας του στις πόρτες.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο δέχτηκε χιλιάδες τηλεφωνήματα από άτομα που τον κατηγορούσαν ως συνεργάτη ή του Ισλαμικού Κράτους.

Πέραν της προσωπικής περιπέτειας του άτυχου υδραυλικού όμως το ερώτημα είναι πως το αυτοκίνητο από τις ΗΠΑ κατέληξε στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ο Όμπερχόλτσερ είχε πουλήσει το όχημα σε μια εταιρεία πωλήσεων αυτοκινήτων στο Χιούστον του Τέξας, την AutoNation, η οποία το μεταπώλησε σε μια εταιρεία, την MazAuto, που δημοπρατεί μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, η οποία και το δημοπράτησε μέσω διαδικτύου.

Και από αρχίζουν τα ωραία διότι ο διευθυντής της MazAuto Μωχάμεντ Αλκαουάμ, δήλωσε πως πούλησε το όχημα στην Τουρκία. «Λάβαμε τα χρήματα για την πώληση ηλεκτρονικά και κανονίσαμε την αποστολή. Αυτό ήταν όλο. Το όχημα στάλθηκε στην Τουρκία», είπε.

Το φορτηγάκι στάλθηκε στη Μερσίνα της Τουρκίας. Πως από εκεί βρέθηκε στην Συρία να «πολεμά» ενταγμένο στις τάξεις του ΙΚ; Μήπως οι Τούρκοι που μάχονται σκληρά κατά των τζιχαντιστών ξέρουν κάτι;

Πηγή: www.cbsnews.com
Μετάφραση: mignatiou.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top