Select Menu

Φωτογραφία ΜΕΣΑ από το ΘΧΠ - πρώην ΚΕΠΕΠ Λεχαινών ΤΩΡΑ από την Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ Μηδενική Ανοχή 

Κατάληψη πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ Μηδενική Ανοχή στο ΘΧΠ - πρώην ΚΕΠΕΠ Λεχαινών ενάντια στις πρακτικές που χρησιμοποιούνται στα παιδιά που είναι ιδρυματοποιημένα εκεί και οι οποίες περιλαμβάνουν κλείδωμα σε κλουβιά και και δέσιμο στα κρεβάτια τους με ιμάντες για ώρες μπορεί και ημέρες. Η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ δείχνει πραγματική μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που επιεικώς μπορούν να χαρακτηριστούν ως αναχρονιστικές, μεσαιωνικές ή ρατσιστικές, ενώ κυριολεκτικά χαρακτηρίζονται ως απάνθρωπες. Δείχνει μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές και στάσεις που η παρούσα κοινωνία κυριολεκτικά πολύ έχει ανεχτεί.

Φωτογραφία ΜΕΣΑ από το ΘΧΠ - πρώην ΚΕΠΕΠ Λεχαινών ΤΩΡΑ από την Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ Μηδενική Ανοχή 
Η κατάληψη έρχεται μετά το πολύ δυναμικό διήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Οκτωβρίου από την Ομάδα Δράσης κατά της Αστυνομικής Βίας και Αυθαιρεσίας και του Εκφασισμού της Κοινωνίας στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για να δείξει έμπρακτη, διανοητική και καλλιτεχνική αλληλεγγύη στα παιδιά ΘΧΠ - πρώην ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και με απώτερο στόχο να αναδείξει τι τους συμβαίνει, αφού οι καταγγελίες των εθελοντών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εθελοντικής Εργασίας και η δημοσιογραφική έρευνα του BBC δεν θεωρήθηκαν... αρκετές για να αναδειχθεί.

Φωτογραφία ΜΕΣΑ από το ΘΧΠ - πρώην ΚΕΠΕΠ Λεχαινών ΤΩΡΑ από την Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ. Μηδενική Ανοχή 
Η συγκυβέρνηση Σύριζα - Τρόικα, από τη μεριά της, εκφράζει την "συμπονετική" της στάση χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τις ίδιες δικαιολογίες που χρησιμοποιούσαν και οι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις:
"Το ξέρουμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα."
Ακολουθεί απόσπασμα της ανακοίνωσης της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ. Μηδενική Ανοχή  και φωτογραφίες από την παράσταση της ομάδας ψυχοδράματος "Playback Ψ", στη διάρκεια του φεστιβάλ Αλληλεγγύης στα παιδιά του ΘΧΠ - πρώην ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και όλων των κλειστών δομών "περίθαλψης", που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε  από την Ομάδα Δράσης κατά της Αστυνομικής Βίας και Αυθαιρεσίας και του Εκφασισμού της Κοινωνίας στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχεριζόμενο Θέατρο Εμπρός.


© Κατερίνα Σαράντη.
" [...] Η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: "Μηδενική Ανοχή", την ίδια ώρα που το φερόμενο ως αναπηρικό κίνημα βγάζει στον δρόμο τους ανάπηρους/ες σε ρόλο κομπάρσου, πραγματοποιεί ΚΑΤΑΛΗΨΗ στα πρώην ΚΕΠΕΠ (ΘΧΠ) Λεχαινών και απαιτεί από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία που κρατούνται σε κλουβιά και δεμένοι/ες στα κρεβάτιά τους. Οι διαχρονικοί φράχτες που εμποδίζουν παιδιά και ενήλικες να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή οφείλουν να πέσουν. Το κολαστήριο των Λεχαινών κρατά κλειδωμένα περισσότερα από 50 παιδιά με αναπηρία σε απάνθρωπες συνθήκες. Προσδοκάμε η όποια αλλαγή να ξεκινήσει από τους/τις ιδρυματοποιημένους /ες οι οποίοι θα σπάσουν την «προστατευτική» γυάλα εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Ενώνουμε την ακηδεμόνευτη φωνή μας ΜΑΖΙ τους και απαιτούμε ΑΜΕΣΗ λύση. [...]"


© Κατερίνα Σαράντη
© Κατερίνα Σαράντη
© Κατερίνα Σαράντη
© Κατερίνα Σαράντη
© Κατερίνα Σαράντη


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο Πρόεδρος του ΘΧΠ Λεχαινών απείλησε το προσωπικό με απόλυση επειδή επέτρεψε στα μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ Μηδενική Ανοχή να μπουν στο ίδρυμα και δεν τους απώθησε με τη βία. Περιπολικά στάλθηκαν στο σημείο ενώ τα μέλη της"Μηδενικής Ανοχής" συνομιλούν αυτή την ώρα με τον Δήμαρχο της περιοχής.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top