Select Menu


Γράφει ο dr Αθανάσιος.Ε.Δρουγος

Το συμβάν είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει αλυσιδωτές εκρηκτικές καταστάσεις. προς αυτή την κατεύθυνση οδηγεί και η απώλεια των δυο Ρώσων πιλοτών.

Είχα γράψει ότι με την εμπλοκή της Ρωσίας στην Σύρια, ανησυχώ για τρία ενδεχόμενα.

α) κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους. 
β) να συλληφθούν ρωσοι από τζιχαντιστες. 
γ) να υπάρξει αεροπορικό ατύχημα λόγω του ότι ειδικά στον συριακό εναέριο χώρο πετάνε πολλών χωρών αεροσκάφη. 

Το σημερινό συμβάν είναι ένα από τα τρία. Το ψυχολογικό ως και στρατιωτικό αντίκτυπο είναι τεράστιο.

Πρέπει να αναλυθούν και αξιολογηθούν πολλά. 

Επιπτώσεις στο χερσαίο μέτωπο της Σύριας, επιπτώσεις στην κυβερνώσα ελίτ του Πουτιν. επιπτώσεις στην ρωσική κοινή γνώμη, επιπτώσεις στους τζιχαντιστες στην Σύρια, επιπτώσεις στον στρατό της Σύριας, και βέβαια αν δοθούν βραχέος βεληνεκούς αντιαεροπορικά στους ισλαμιστές πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι, επιπτώσεις στο δόγμα Γκερασιμωφ (αν δεν αντιδράσει η Μόσχα δεν θα εκλαμβάνεται σοβαρά - το δόγμα Πουτιν του Δεκ 2014)

Επιπτώσεις στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ της Τουρκίας. πως το εκτίμα το γενικό επιτελείο των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων (τι είπε πριν λίγο σε κλειστή συνάντηση στο γραφείο του με 22 ανωτάτους αξιωματικούς ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χουλουσι Ακαρ...). ποίες οι πιθανές αντιδράσεις σε κινήσεις Πουτιν.

Λογικά η Ρωσία θα κινηθεί ασύμμετρα κατά της Τουρκίας. Δεν καταρρίφθηκε συριακό αεροπλάνο. άλλα καταρρίφθηκε ρωσικό. είναι χαστούκι στον πουτιν. πολύ μεγαλύτερο από κάποιο συμβάν στο ουκρανικό μέτωπο.

Επιπτώσεις στο ΝΑΤΟ καθώς η Τουρκιά είναι κράτος μέλος της συμμαχίας. 

Άρθρο 5 - Συλλογική άμυνα: Η Τουρκιά μπορεί να ζητήσει Νατοϊκή δύναμη στο έδαφος της.  μόνιμη ναυτική παρουσία του ΝΑΤΟ στη Ν/Α Μεσόγειο (τουρκικά λιμάνια). να ζητήσει διευρυμένη αντιπυραυλική προστασία. να ζητήσει κοινές περιπολίες με αμερικάνικα αεροσκάφη, να λαμβάνει διευρυμένες αεροπορικές πληροφορίες πέραν εκείνων από το Ραμσταιν της Γερμανίας κοκ.

Περισσότερα συμπεράσματα θα έχουμε μετά την έκτακτη σύνοδου του ΝΑΤΟ και το διάγγελμα Πούτιν.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top