Select Menu


Ο Αντρές Τρουπέλ, πρώην οικονομικό στέλεχος της Siemens στην Αργεντινή δήλωσε την ενοχή του ενώπιον δικαστή στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή του στην υπόθεση δωροδοκιών αξιωματούχων στην Αργεντινή για να αναθέσουν στον γερμανικό κολοσσό κρατικό συμβόλαιο 1 δισ. δολαρίων.

Ο Τρουπέλ είναι ο πρώτος που ομολογεί την συμμετοχή του στο σκάνδαλο μετά από τέσσερα χρόνια ερευνών. Εχει διπλή υπηκοότητα- είναι και Γερμανός και Αργντίνος πολίτης- και είναι μεταξύ εννά πρώην στελεχών του Γερμανικού ομίλου στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στις ΗΠΑ για δωροδοκία Αργεντίνων αξιωματούχων το 2011.

«Ο Τρουπέλ παραδέχθηκε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μαζική συνωμοσία δωροδοκίας που διήρκεσε μια δεκαετία» ανέφερε ο εισαγελλέας του Μανχάταν Πρέετ Μπαχάρα. «Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργοί του διοχέτευσαν σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίας κυβερνητικών αξιωματούχων, εκ των οποίων 7 εκατομμύρια κατατέθηκαν σε λογαριασμό στη Νέα Υόρκη... »

Η κυβέρνηση της Αργεντινής είχε αναθέσει το έργο για την έκδοση εθνικών ταυτοτήτων στη Siemens το 1998. Ο Γερμανικός κολοσσός συμφώνησε να καταβάλει 1,6 δισ. δολάρια στις Αμερικανικές και Γερμανικές αρχές εξωδικαστικά για να μην διωχθεί για τις κατηγορίες διαφθοράς σε σχέση με αυτή την υπόθεση και συνεργάστηκε στις έρευνες. Ο Τρουπέλ, 60 ετών σήμερα, αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών και τριετή επίβλεψη μετά την αποφυλάκιση του.

Η υπόθεση άνοιξε στις ΗΠΑ διότι τα πρώην στελέχη της Siemens είχαν συμμετάσχει σε συναντήσεις στη Νέα Υόρκη και χρησιμοποίησαν λογαριασμούς στις ΗΠΑ για τις δωροοδοκίες.

efsyn.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top