Select Menu


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε σε αποκλειστική συνέντευξη στο κανάλι « Ρωσία » με τον τοπικό παρουσιαστή Βλαντιμίρ Solovyov . Ο Πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Σαββάτου και μοιράστηκε το όραμά του για την κατάσταση στη Ρωσία , τη Συρία και τον κόσμο .

- Αξιότιμε κ. Πούτιν , ζούμε σε μια πολύ ταραχώδη εποχή . Πολλοί είναι αυτοί που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία . Τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτό το κύμα τρομοκρατίας ; Τι επακόλουθα μπορεί να έχει κάτι τέτοιο ;

- Είναι απαραίτητη η ενοποίηση των προσπαθειών για την καταπολέμηση του κακού . Αυτό που συνέβη στην Τουρκία είναι μια θρασεία τρομοκρατική πρόκληση . Ένα έγκλημα με πολλά θύματα . Και , φυσικά , είναι μια προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη γειτονική και συνάμα φιλική χώρα για εμάς . Αυτό συμβαίνει στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας . Έκδηλα δια γυμνού οφθαλμού προβοκάτσια ενώπιον προεκλογικής εκστρατείας . Αποτελεσματικότατοι στην καταπολέμηση αυτού του δεινού θα είμαστε μόνο αν παλέψουμε μαζί .

- Προσπαθήσαμε να αγωνιστούμε από κοινού με τη διεθνή κοινότητα , αλλά η διεθνής κοινότητα φαίνεται να μας αγνοεί . Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της ύπαρξής μας στη Συρία και πόσο αξιόπιστα είναι τα κριτήρια της επιτυχίας ;

- Θέλω να υπενθυμίσω ότι είχαμε γνωστοποιήσει εκ των προτέρων σε όλους τους εταίρους μας , και δη στις χώρες της περιοχής , τις προθέσεις μας και τα σχέδιά μας . Μερικοί είπαν ότι το κάναμε καθυστερημένα . Αλλά θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι όσον αφορά εμάς ποτέ και κανένας δεν μπήκε στον κόπο να μας προειδοποιήσει σχετικά με το σχεδιασμό και την έναρξη παρόμοιας επιχείρησης . Εμείς όμως το κάναμε .

- Εθελοντικά ;

- Και ως ένδειξη καλής θέλησης και βάσει των συλλογισμών σκοπιμότητας και συνάμα από την επιθυμία μας να δείξουμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία . Τονίζω για άλλη μια φορά ότι εργαζόμαστε σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο , κατόπιν αιτήματος των αρχών της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας . Οι άλλες χώρες , που μέχρι πρότινος έπαιρναν μέρος σε παρόμοιες ενέργειες , θα έπρεπε να θεωρούνται παράνομες , διότι δεν υπήρξε νωρίτερα ούτε σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα αυτό , αλλά ούτε επίσημο αίτημα από τις συριακές αρχές . Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι πριν την έναρξη των δικών μας ενεργειών , πρόλαβαν ήδη 11 χώρες να λάβουν μέρος σε διάφορες επιθέσεις στο συριακό έδαφος . Όλα αυτά συνέβαιναν για πάνω από ένα χρόνο . Γνωρίζοντας αυτό , τους ζητήσαμε να δράσουμε από κοινού . Το πιο απλό πράγμα γι 'αυτούς θα ήταν να ενωθούν μαζί μας και με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσουν τη δράση τους στο συριακό έδαφος .

Δυστυχώς , προς το παρόν σχετικά μ’ αυτό δεν έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας . Αλλά εμείς δεν χάνουμε την ελπίδα μας . Υπάρχει κάποια πρόοδος . Έχουν δημιουργηθεί πρότυπες ομάδες δράσης με τους Ισραηλινούς , Αμερικανούς και τους Τούρκους εταίρους. Υπάρχουν προτάσεις από την αμερικανική πλευρά , σχετικά με το πώς μπορούμε να αποφύγουμε διάφορα περιστατικά . Οι ειδικοί συνεργάτες μας έλαβαν τα αιτήματα και τις προτάσεις από την αμερικανική πλευρά , διαμόρφωσαν τη δική τους οπτική της από κοινού δράσης και την απέστειλαν στο Πεντάγωνο . Ελπίζω ότι θα γίνει και το επόμενο βήμα , χωρίς το οποίο είναι αδύνατο να επιλυθεί η κατάσταση , να αρχίσουμε δηλαδή να εργαζόμαστε από κοινού για την εξεύρεση πολιτικής λύσης .

Αν πρέπει να κάνουμε λόγο για τη στρατιωτική συνιστώσα , απαντώντας παράλληλα στις κατηγορίες εναντίον μας ότι τάχα επιφέρουμε πλήγμα κατά της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης , και όχι εναντίον της ISIS κι άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων , εμείς λέμε το εξής : ας υποθέσουμε ότι εσείς γνωρίζετε καλύτερα την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή , είστε παρόντες άλλωστε εκεί για περισσότερο από ένα χρόνο παράνομα , δεδομένων των πραγμάτων , λοιπόν , υποδείξτε μας την κατεύθυνση δράσης , την οποία εμείς θα αναλάβουμε να διεκπεραιώσουμε .

- Αρνήθηκαν το παραπάνω αίτημά σας ;

- Αρνήθηκαν . Είπαν « όχι , υπό τέτοιες συνθήκες , δεν πρόκειται να συνεργαστούμε » . Δε βγάζεις άκρη . Αν αυτοί πραγματικά ξέρουν καλύτερα και θέλουν να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία , ας αναφέρουν συγκεκριμένες θέσεις όπου οι τρομοκράτες κρύβονται , πού είναι τα κέντρα ελέγχου τους , οι αποθήκες με τα όπλα και τον εξοπλισμό . Δώστε μας στόχους . Τι πιο απλό ; Αλλά για την ώρα , δυστυχώς , μέχρι αυτού του επιπέδου ομαδικής εργασίας δεν έχουμε φτάσει . Αλλά , επαναλαμβάνω , τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία επαφών σε στρατιωτικό επίπεδο έχουν ήδη γίνει .

- Ο στρατός της Συρίας εξαπέλυσε επίθεση . Πόσο υψηλό είναι το ποσοστό επιτυχίας ; Πόσο καλά ελέγχετε την κατάσταση , που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στη Συρία ;

- Αυτό εξαρτάται , βεβαίως , πρώτα απ ' όλα από τον συριακό στρατό και τη συριακή ηγεσία . Και εμείς δεν μπορούμε να αναλάβουμε περαιτέρω δεσμεύσεις και ποτέ δεν επιχειρήσαμε κάτι τέτοιο . Από την αρχή εξάλλου τόνισα ότι η ενεργός φάση της δράσης μας στη Συρία θα μπορούσε να περιοριστεί στο χρονικό διάστημα των επιθετικών επιχειρήσεων του συριακού στρατού . Το καθήκον μας είναι να σταθεροποιηθεί η νόμιμη εξουσία και να δημιουργήσει τις συνθήκες για έναν πολιτικό συμβιβασμό .

- Σταθεροποίηση με στρατιωτικά μέσα ;

- Με στρατιωτικά μέσα , ασφαλώς . Στις υπάρχουσες δίπλα από την πρωτεύουσα μονάδες των διεθνών τρομοκρατών και των ομοίων τους που δεν τίθεται καμιά δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τις συριακές αρχές , οι οποίες σχεδόν βρέθηκαν υπό πολιορκία στον ίδιο τους το χώρο . Αν ο συριακός στρατός αποδείξει τη βιωσιμότητα και την ετοιμότητά του , το σημαντικότερο είναι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας , τότε και οι δυνατότητες επίτευξης πολιτικού συμβιβασμού θα είναι πολύ υψηλότερες .

- Εσείς παρ’ όλα αυτά εξετάζετε τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία ;

- Όχι , με τίποτα .

- Ό, τι κι αν γίνει ;

- Όχι . Εμείς δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό , και οι Σύροι φίλοι μας το γνωρίζουν .

- Η ακρίβεια με την οποία επιτελούνται τα χτυπήματα δείχνει ότι εμείς έχουμε υπό έλεγχο την κατάσταση πολύ καλύτερα από ό, τι ο συνασπισμός υπό την πτέρυγα των Αμερικανών . Πώς φτάσανε σε μας αυτές οι πληροφορίες ;

- Προετοιμαζόμασταν για στρατιωτική δράση. Είχαμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην απαιτούμενη θέση τη σωστή στιγμή , με επαρκή αριθμό δυνάμεων , μέσων και πυρομαχικών . Κάναμε επίμονη εξερεύνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα από δορυφόρο κι αέρα . Διασταυρώναμε όλα τα είδη των πληροφοριών που λαμβάναμε . Οι ειδικοί του Γενικού Επιτελείου , σε συντονισμό με τους εταίρους της Συρίας και άλλες χώρες της περιοχής έχουν δημιουργήσει ένα κέντρο πληροφοριών στη Βαγδάτη . Ως εκ τούτου ,με την ανταλλαγή δεδομένων , λάβαμε επιπρόσθετες πληροφορίες . Έτσι , όλα όσα συμβαίνουν σε ουρανό και γη , δεν αποτελούν μια αυθόρμητη δράση , αλλά πραγματοποίηση νωρίτερα προβλεπόμενων σχεδίων .

- Το χτύπημα του στόλου της Κασπίας το πρωί της 7ης Οκτωβρίου εντυπωσίασε αρκετά . Κανένας δεν το περίμενε ; Η Αμερικανική κατασκοπεία σταμάτησε να λειτουργεί ;

- Νομίζω ότι δουλεύει μια χαρά , η Αμερικανική κατασκοπεία είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο , ας μην τη λιθοβολούμε . Είναι μία από τις πιο ισχυρές , αλλά κι αυτή δεν ξέρει τα πάντα και δεν θα πρέπει να τα γνωρίζει .

- Τι είδους πύραυλοι έχουν χρησιμοποιηθεί ;

- Βλήματα " Caliber " . Έχουν οπλιστεί σχετικά πρόσφατα , το 2012 , με εμβέλεια 1.500 χιλιομέτρων . Στην πραγματικότητα , το έχω ήδη πει . Αλλά πρόκειται , φυσικά , για υψηλής τεχνολογίας , υψηλής ακρίβειας σύγχρονα όπλα νέας γενιάς , με τα οποία σχεδιάζουμε να επανεξοπλίσουμε ολόκληρο το ρωσικό στρατό . Είναι πραγματικά περίπλοκα συγκροτήματα . Και η εμπειρία έχει δείξει ότι η εφαρμογή τους είναι πολύ αποτελεσματική .

- Πώς ακριβώς το έχει δείξει ;

- Στο έδαφος των δύο κρατών κατά μήκος της διαδρομής , έκαναν 147 στροφές με ύψος 80 έως 1.300 μέτρα .

- Η ταχύτητα αποτελεί ένα στρατιωτικό μυστικό ;

- Όχι , δεν είναι μυστικό . Είναι συγκρίσιμη με την ταχύτητα ενός αεριωθούμενου αεροπλάνου . Το γεγονός είναι ότι αυτό δεν αποτελεί μυστική πληροφορία . Στην πραγματικότητα , όλοι οι εταίροι μας σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων , έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι η Ρωσία διαθέτει τέτοια όπλα .

- Παρ’ όλα αυτά , τα ανάλογα δυτικά είναι καλύτερα ή χειρότερα ; Έχουμε κάτι να φοβηθούμε ;
- Είναι τα ίδια . Τα αμερικανικά βλήματα θαλάσσιας έκδοσης , ίσως να κάνω και λάθος , αλλά κάπου στα 4500 χιλιόμετρα διανύουν . Παρόμοια τα δικά μας συστήματα , αλλά έκδοσης αέρος , φτάνουν επίσης το εύρος των 4500 χιλιομέτρων .

- Μπορούμε δηλαδή να ρίχνουμε από το δικό μας εναέριο χώρο ;

- Ναι , ακριβώς .

- Ανταγωνισμός εξοπλισμών ;

- Όχι , το θέμα δεν είναι στον ανταγωνισμό των εξοπλισμών . Το θέμα είναι ότι τα σύγχρονα όπλα έχουν την τάση να βελτιώνονται , να αλλάζουν . Σε άλλες χώρες αυτό συμβαίνει ακόμα πιο γρήγορα από ό, τι σε μας . Γι ' αυτό ακριβώς ουσιαστικά αναγκαζόμαστε να μη μένουμε πίσω . Το κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια υπό καθεστώς ήρεμου διεθνούς περιβάλλοντος . Το πρόγραμμα υλοποιείται όχι λόγω της προετοιμασίας μας για κάποια επιθετική δράση , αλλά επειδή τα διαθέσιμα οπλικά συστήματα του ρωσικού στρατού και τα συστήματα ασφαλείας θεωρήθηκαν κάποια στιγμή παρωχημένα . Ήταν η ώρα τους να τα αλλάξουμε . Και έχουμε πάρει τις αποφάσεις αυτές εγκαίρως .

- Ο Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει ότι το κάνετε αποκλειστικά από ματαιοδοξία , από την επιθυμία να επαναφέρετε τη Ρωσία στον πολιτικό χάρτη του κόσμου . Μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας έναν τέτοιο εκσυγχρονισμό και εξωτερική πολιτική ;

- Ναι . Το θέμα δεν είναι η εξωτερική πολιτική . Η ρωσική εξωτερική πολιτική είναι φιλειρηνική , χωρίς καμία υπερβολή . Αν παρατηρήσει κανείς τον παγκόσμιο χάρτη , θα δει τι ακριβώς εστί Ρωσία και θα καταστεί άμεσα φανερό το γεγονός ότι δεν χρειαζόμαστε ούτε ξένα εδάφη ούτε ξένους φυσικούς πόρους . Η Ρωσία είναι μια χώρα αυτάρκης . Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναγκαιότητα για πολέμους και συγκρούσεις . Εξάλλου , το 1990 , η Ρωσία ήταν αυτή που πρωτοστάτησε της διάσπασης μεταξύ των δημοκρατιών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης . Επρόκειτο για από κοινού απόφαση χωρίς εμφύλιο πόλεμο και άλλες συγκρούσεις αυτού του είδους . Στα πλαίσια αυτής της κοινής απόφασης , εξέχουσα ήταν η απόφαση της ίδιας της Ρωσίας . Ως εκ τούτου , δεν έχουμε καμία επιθυμία να αναδημιουργήσει την όποια αυτοκρατορία , να αναδημιουργήσει τη Σοβιετική Ένωση . Αλλά πρέπει να προστατεύσουμε ρωσική κυριαρχία . Και εμείς , φυσικά , πάντα αυτό κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε .

Η απόφαση για την ανασύσταση των όπλων και του εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας με νεότερες εκδόσεις έγινε πριν από λίγα χρόνια . Πριν από δέκα χρόνια είχαν αρχίσει οι όποιες σκέψεις σχετικά και τα αντίστοιχα σχέδια . Για άλλη μια φορά θέλω να επαναλάβω , πως αυτό οφείλεται στην φυσική αντικατάσταση των παροπλισμένων όπλων από την κυκλοφορία .

Υπάρχει ένα πράγμα ακόμα στο οποίο θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας . Ο οπλικός εξοπλισμός αφορά υψηλές τεχνολογίες . Τα ζητήματα , που επεξεργαζόμαστε σε αυτόν τον τομέα , μας ενθαρρύνουν όχι μόνο για εξέλιξη της ανάλογης εφαρμογής , αλλά και της θεμελιώδους επιστήμης . Και κάτι τέτοιο έχει θετικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας . Σε αυτό το πλαίσιο , θα ήθελα να μιλήσω σχετικά με τη λεγόμενη υποκατάσταση των εισαγωγών . Πολλά πράγματα που χρησιμοποιούσαμε στην αμυντική βιομηχανία , αγοράζονταν στο εξωτερικό . Και ήταν πάντα προφανές ότι η αγορά ορισμένων ευαίσθητων στοιχείων και τεχνολογιών για την αμυντική βιομηχανία , για να το θέσω πιο ήπια , ήταν και θα είναι τακτική κοντόφθαλμη . Αλλά είναι πολύ εύκολο να το κάνει κανείς για τα πετροδολάρια . Πρέπει να αναπτύξουμε τη δική μας επιστήμη , τη δική μας παραγωγή . Οι υποκαταστάσεις των εισαγωγών είναι προς όφελός μας . Δεν είναι ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία μας , αλλά αντιθέτως , θα ανοίξει δρόμο για τα νέα όρια της υψηλής τεχνολογίας .

- Στρατιωτικό – βιομηχανικό σύμπλεγμα ( MIC ) ως κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης ;

- Ακριβώς . Ισχύει σε όλες τις χώρες στην πραγματικότητα . Και στην Αμερική , την Ευρώπη και στην Κίνα και την Ινδία . Έχουμε δημιουργήσει με τους Ινδούς , για παράδειγμα , έναν πύραυλο ονόματι « BrahMos » . Έχουμε δημιουργήσει έναν ολόκληρο κλάδο υψηλής τεχνολογίας στην ινδική βιομηχανία . Και οι Ινδοί επιστήμονες έχουν εργαστεί πολύ ενεργά . Οι Ινδοί εταίροι είναι πολύ ευχαριστημένοι και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του προγράμματος . Πράγμα που σκοπεύουμε να κάνουμε .

- Καταπολεμούμε την τρομοκρατία με οπλικά συστήματα μακρινών αποστάσεων . Είμαστε άραγε το ίδιο έτοιμοι στο εσωτερικό της χώρας να αντισταθούμε αποτελεσματικά στις προσπάθειες μερικών να φέρουν τον πόνο και το θάνατο ξανά ;

- Ξέρετε , έχουμε συνηθίσει κάπως σε ανάλογα δεινά εδώ και εκεί . Δυστυχώς , μέχρι σήμερα δεν έχουμε απαλλαχθεί από αυτό . Όταν έπαιρνα αποφάσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις εναντίον των διεθνών τρομοκρατικών ομάδων , μετά την επίθεση στο Νταγκεστάν , μου είχαν πει πολλοί να μην κάνω αυτό , να μην κάνω το άλλο , να μην κάνω τίποτα βασικά , διότι υπάρχει ο κίνδυνος οι τρομοκράτες να ανταποδώσουν τα πυρά . Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ίσα ίσα όταν φοβάσαι , τότε είναι που σίγουρα γίνονται διάφορα .

Θα πρέπει πάντα να προλαμβάνει κανείς τις καταστάσεις . Ο κίνδυνος υφίσταται , αλλά είναι υπαρκτός και στη Συρία τόσο καιρό και χωρίς την όποια δράση . Χωρίς τον διεξαγόμενο αγώνα στη Συρία , χιλιάδες άνθρωποι με καλάσνικοφ από καιρό θα είχαν πατήσει το έδαφός μας . Ενώ έτσι με οπλικά συστήματα μακρινών αποστάσεων βοηθάμε τον Πρόεδρο Assad στην αντιμετώπισή τους .

- Προσπαθούν να μας πείσουν ότι εσείς μπαίνετε σε πόλεμο στο πλευρό των Σιιτών ενάντια σε Σουνίτες .

- Ψευδές πέρα για πέρα . Εμείς γενικά δε κάνουμε διακρίσεις μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών . Έχουμε ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού μας , με το 10% να είναι μουσουλμάνοι . Είναι ισότιμοι πολίτες της Ρωσίας , όπως οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι . Εμείς στη Συρία σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να εμπλακούμε σε θρησκευτικές συγκρούσεις . Έχουμε μόνο ένα στόχο , να υποστηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια πολιτική διευθέτηση . Έχουμε , δόξα τω Θεώ , πολύ καλές σχέσεις με τις μουσουλμανικές περιοχές είτε στη σιιτική εκδοχή είτε τη σουνιτική . Τους αγαπάμε και θέλουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξή τους .

- Σας υποστήριξε κάποιος ηγέτης των σουνιτών ;

- Κατά τη γνώμη μου , ναι .

- Υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες από ηγέτες των χωρών ;

- Το θέμα δεν είναι μόνο στις κλήσεις . Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους . Και ξέρουμε τι σκέφτονται . Και πολύ περισσότερο , αν δεν ήξερα τι πραγματικά σκέφτονται οι ηγέτες των μεν και των δε χωρών , δεν θα είχαμε κάνει τίποτα στη Συρία .

- Πρόκειται για τους Αιγύπτιους εταίρους μας ;

- Το θέμα δεν είναι μόνο στην Αίγυπτο .

- Και οι άλλοι επίσης ;

- Ο κίνδυνος της τρομοκρατίας πλανάται πάνω από πολλές χώρες της περιοχής . Ο ηγέτης μιας από τις χώρες μου είπε κάποτε ότι ειδικά οι ισλαμικές χώρες είναι τα πρώτα θύματα της τρομοκρατίας . Και είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να πολεμήσουν τους τρομοκράτες .

Οι συνάδελφοί μας στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι καταπολεμούν την τρομοκρατία , αλλά εμείς αποτελέσματα δε βλέπουμε . Επιπλέον , στις Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισε το πρόγραμμα προετοιμασίας του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού . Προβλεπόταν αρχικά η προετοιμασία 12 χιλιάδων ατόμων . Στη συνέχεια , είπαν ότι θα προετοιμάσουν έξι χιλιάδες . Τελικά , προετοίμασαν συνολικά 60 μαχητές και στην πραγματικότητα τους ISIS μάχονται μόνο 4-5 άτομα . Δαπάνησαν 500 εκατομμύρια δολάρια . Καλύτερα σε μας να έδιναν αυτά τα 500 εκατομμύρια δολάρια . Εμείς θα τα αξιοποιούσαμε καλύτερα όσον αφορά στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας . Αλλά , σε κάθε περίπτωση , πρέπει να εργαστούμε από κοινού , όπως ήδη ανέφερα , για μια πλήρη ανταλλαγή μυστικών πληροφοριών .

- Σας ευχαριστώ , κ. Πρόεδρε .

Πηγή: www.vesti.ru
Επιμέλεια - Μετάφραση : Το ιδιόμελο για το logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top