Select Menu


Ρίξτε μια ματιά απέξω από το παραθύρι σας.

Δε θα δείτε μόνο την ελληνική κρίση. Με αυτήν άλλωστε είμαστε συγκάτοικοι για όσο και για όσους έχουν ακόμη σπίτια.

Θα δείτε μια παγκόσμια κρίση και τη χυδαιότητα των διεθνών ελίτ σε όλη της το μεγαλείο. 

Θα δείτε τη Γερμανία να ανοιγοκλείνει τις ευρωπαϊκές συνθήκες κατ όπως τη βολεύει.

Το δίκιο του ισχυρού είναι συχνά υπέρτερο όλων των άλλων.

Θα ακούσετε τον Νετανιάχου, πανέτοιμο για ένα νέο ολοκαύτωμα κατά των Παλαιστινίων, να μας δίνει απλόχερα ευκαιρία για ιστορική αναθεώρηση καθώς το ολοκαύτωμα ήταν αποκλειστική ευθύνη των … Παλαιστινίων και τη Μέρκελ να επαναλαμβάνει το ότι η Γερμανία αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της… Όχι βέβαια την ευθύνη για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις προς την Ελλάδα.

Θα δείτε τον Ερντογάν να παίρνει ανταλλάγματα από την Ευρώπη για να συνεχίζει να σκοτώνει Κούρδους και να συνεχίζει το λαθρεμπόριο προσφύγων και τις μπίζνες με τα τζιχάντια.

Θα δείτε τη Γερμανία να μας νουθετεί να συνεργαστούμε με την Τουρκία κάνοντας το Αιγαίο μια πελώρια γκρίζα ζώνη. Μα το κάνουμε. Οι λαθρέμποροί μας τουλάχιστον το κάνουν. Η μεσόγειος ανήκει στους λαθρέμπορους της.  Όχι πια όμως. Αφού οι Ευρωπαίοι διαλύσαν μαζί με τους διάτλαντες τη Μ.Ανατολή τώρα στέλνουν … στόλο στη μεσόγειο να ψαρέψουν λαθρέμπορες.
Αναπόφευκτα λοιπόν περισσότεροι νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες.

Θα δείτε το Ιράν και εν μέρει και το Ιράκ να χουν συμμαχήσει πρακτικά με τη Ρωσία στο συριακό με την Κίνα να κρατά διακριτικά το φανάρι.

Θα δείτε το καλό BBC ανερυθρίαστα να προπαγανδίζει πως ο Πούτιν δημιουργεί πρόσφυγες και νεκρούς ενώ τόσο καιρό οι δυτικοί στηρίζαν τη δημοκρατία στη Μ.Α δείχνοντας πλάνα από αντάρτες «δημοκράτες» «Σύριους» να καταστρέφουν με αντιαρματικό συριακό τάνκ φωνάζοντας ως τζιχαντιστές που θέλουν να κρυφτούν μα η χαρά δεν τους αφήνει Allahu akbar που παρεμπιπτόντως ήταν και οι δύο πρώτες λέξεις του εθνικού ύμνου της Συρίας των Άσαντ.

Θα δείτε τη Hilary Clinton να εξετάζεται αμετανόητη από επιτροπή του Κογκρέσου για το ρόλο της στη διάλυση της Λιβύης. Όχι βέβαια για τα εγκλήματα της κατά της ανθρωπότητας, όχι για την καταστροφή μιας χώρας και το προσφυγικό αλλά γιατί ανάμεσα στις συνέπειες των πράξεων της ήταν και η δολοφονία αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη.

Θα δείτε τους Γάλλους και δώρα φέροντες στην Ελλάδα. Δώρα με νύχια και δόντια που θέλουν κι αυτά το μερτικό τους από την ελληνική κρίση. Γιατί ο μόνος λόγος για να ταίζεις τα ελληνικά βόδια με γαλλικό βοδινό αντί ισοδυνάμων, είναι για να τα σφάξεις μετά.

Θα δείτε στα πλαίσια των ενδοκαπιταλιστικών πολέμων τους αμερικάνους να καρφώνουν την κλανιάρα την VW και τους Ευρωπαίους σε απάντηση να ζητάνε τα ρέστα από τα Starbucks για σκανδαλώδεις φοροελαφρύνσεις μέσω Λουξεμβούργου.  Α ρε τι περνάει η καημένη η Σαββαΐδου.

Θα δείτε την Μεγάλη Βρετανία, κάποτε μαμά και έπειτα κόρη των ΗΠΑ, να κλέβεται με την Κίνα.

Μετά την επένδυση της στην Κινέζικη Τράπεζα Επενδύσεων Υποδομών (λεγε με ΔΝΤ στα κινέζικα), η Μ. Βρετανία προχώρησε σε τεράστιο πυρηνικό ντήλι με τους ανυπόφορα καρτερικούς σχιστομάτηδες που περίμεναν κάτι χιλιετίες για να γίνουν οι επικυρίαρχοι των επόμενων δεκαετιών.

Με λίγα λόγια: Η “Pax Americana” έχει τελειώσει, ανοίγοντας θεαματικά τις πύλες της κολάσεως.
Ένας νέος ιστορικός κύκλος ανοίγει, πάλι φαύλος, γεμάτος από τα τραύματα της προηγούμενης περιόδου όπου τα συμπτώματα θα γίνουν αιτίες.

Για μένα πάλι, ένας μεγάλος κύκλος τελείωσε. Προσπάθησα να σταματήσω κάποιες από τις αιτίες απέναντι σε μια μια εγκεφαλοπλυμένη κοινή γνώμη και τους εκμαυλιστές της.

Μαντέψτε ποιος κέρδισε.

Μια μεγάλη κατάκτηση του διαφωτισμού ήταν η θεώρηση της ανθρωπότητας ως καλής με κάποιες λίγες εξαιρέσεις.

Κάτι τέτοιες περιόδους το εντελώς αντίθετο είναι πειστικότερο.

Άγρια Ζώα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top