Select Menu

Σε αυτό που η Mail on Sunday έχει περιγράψει ως «υπόμνημα βόμβα στο Λευκό Οίκο», απόρρητη αλληλογραφία που διέρρευσε του τότε Γενικού Γραμματέα Στρατηγού Κόλιν Πάουελ με τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, της 28ης Μαρτίου 2002, αποκαλύπτει ότι ο Τόνι Μπλερ είχε κάνει αυτό που η εφημερίδα αποκαλεί «μια συμφωνία στο αίμα» με τον Μπους για να τον στηρίξει, όπως μπορεί, κατά την επίθεση στο Ιράκ – ένα ολόκληρο έτος πριν από την εισβολή.

Τα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες της «συμφωνίας στο αίμα» που αναπτύχθηκανμεταξύ του Τζορτζ Μπους και του Τόνι Μπλερ για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Σύμφωνα με την Daily Mail:

Το καταδικαστικό σημείωμα, από τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, γράφτηκε στις 28 Μαρτίου 2002, μία εβδομάδα πριν από την περίφημη Σύνοδο Κορυφής του Μπους με τον Μπλερ στο ράντσο του στο Κρόφορντ του Τέξας.

Το έγγραφο Πάουελ, που επιγράφεται «Μυστικό … Μνημόνιο για τον Πρόεδρο», σηκώνει το καπάκι για το πώς Μπλερ και Μπους σχεδίασαν κρυφά τον πόλεμο κεκλεισμένων των θυρών στο Κρόφορντ.

Σε αυτό, ο Πάουελ λέει στον Μπους ότι ο Μπλερ «θα είναι μαζί μας» για στρατιωτική δράση. Ο Πάουελ διαβεβαιώνει τον πρόεδρο: «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ακολουθήσει το παράδειγμά μας».

Το διαβαθμισμένο έγγραφο αποκαλύπτει επίσης ότι ο Μπλερ συμφώνησε να ενεργεί ως επικοινωνιολόγος για τον πρόεδρο, παρουσιάζοντας «γραμμές δημόσιων σχέσεων» για να πείσει ένα δύσπιστο κοινό ότι ο Σαντάμ είχε όπλα μαζικής καταστροφής – όταν δεν υπήρχαν.

Σε αντάλλαγμα, ο πρόεδρος θα κολάκευε το εγώ του Μπλερ και θα έδινε την εντύπωση ότι η Βρετανία δεν ήταν σκυλάκι της Αμερικής, αλλά ισότιμος εταίρος στην«ειδική σχέση». (Mail on Sunday, 18 Οκτωβρίου 2015).

Τα έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν σαφώς ότι ο Τόνι Μπλερ είχε συμφωνήσει να διεξάγουν πόλεμο στο Ιράκ, ένα χρόνο πριν από την εισβολή του Μαρτίου 2003:

Η συγκλονιστική διαρροή δείχνει ότι ο Μπλερ είχε δώσει ανεπιφύλακτη υπόσχεση να υπογράψουν τη σύγκρουση ένα χρόνο πριν αρχίσει η εισβολή.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους δημόσιους ισχυρισμούς του Βρετανού πρωθυπουργού ότι τότε έψαχνε μια διπλωματική λύση στην κρίση.

Είπε στους ψηφοφόρους: «Δεν προτείνουμε στρατιωτική δράση» – σε άμεση αντίθεση με ό, τι το μυστικό email αποκαλύπτει τώρα.

Η αποκάλυψη είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε κάλεσμα υποβολής στον Sir John Chilcot να ανοίξει ξανά την έρευνά του για τον πόλεμο του Ιράκ αν, όπως πιστεύεται, δεν έχει δει το σημείωμα Πάουελ.

Ένα δεύτερο εκρηκτικό σημείωμα από την ίδια συνομιλία αποκαλύπτει επίσης πώς ο Μπους χρησιμοποίησε «κατασκόπους» στο Εργατικό Κόμμα για να τον βοηθήσουν να χειραγωγήσει την Βρετανική κοινή γνώμη υπέρ του πολέμου.

Τα έγγραφα, που λήφθηκαν από την The Mail on Sunday, είναι μέρος μιας παρτίδας μυστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κρατούνταν στο ιδιωτικό server της Δημοκρατικής υποψήφιας Χίλαρι Κλίντον την οποία τα δικαστήρια των ΗΠΑ υποχρέωσαν να αποκαλύψει. (Mail on Sunday, 18 Οκτωβρίου 2015)

Για να διαβάσετε το άρθρο της Mail on Sunday κάντε κλικ εδώ.















Πηγη: Globalresearch.ca
Μετάφραση: Off therecord

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top