Select Menu

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να βάλω τα γέλια με την τοποθέτηση της κυρά Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην επιτροπή "θεσμών και διαφάνειας" ή να βάλω τα κλάματα που κάνανε τον Βενιζέλο αντιπρόεδρό της.

Άλλη μια άχρηστη επιτροπή για να παίρνουν επιδόματα όλοι όσοι συμμετέχουν σ' αυτήν, για να μη κλαίγονται πως δεν τους φτάνουνε τα λεφτά του μισθού τους.

Βρε Αλέξη πες μου σε παρακαλώ ειλικρινά θα εμπιστευόσουν την κυρά Τασία για μπέιμπι σίτερ στα παιδιά σου να τα πάει στην παιδική χαρά;

Πιστεύω πως τέτοια αποκοτιά δεν θα την έκανες.

Τότε πως της δίνεις αξιώματα και τις αναθέτεις δουλειές για ξύπνιους ανθρώπους, δεν την βλέπεις μες την Βουλή που μονίμως κοιμάται όρθια;

Αμ τον Βενιζέλο πως τον βάζεις μωρέ αντιπρόεδρο στην επιτροπή διαφάνειας αυτόν που όσα χρόνια ήταν στα πράματα με το ΠΑΣΟΚ, δεν γινόταν τίποτα με διαφάνεια. Σκότος και έρεβος παντού, από το ταμείο τους μέχρι τα εξοπλιστικά .

Θα επιδιώξει την διαφάνεια αυτός που τόσα και τόσα έχουν ειπωθεί εις βάρος του και θα έπρεπε να έχει λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη άν δεν υπήρχαν οι παραγραφές οι διαγραφές και οι ασυλίες. Τους νόμους αυτούς τους είχε φτιάξει αυτός, γιατί προέβλεπε πως κάποια στιγμή η έρμη Πατρίδα θα του ζητήσει το λόγο για τις πράξεις του και ενδεχομένως τις δόλιες παραλήψεις του.

Αυτός δεν ντρέπεται, με τέτοιο πετσί που έχει να κυκλοφορεί μέσα στην ασφάλεια της Βουλής, γιατί στους δρόμους αν τολμούσε να βγει θα έτρωγε το γιουχάισμα της ζωής του. Εσύ όμως ρε Αλέξη δε ντράπηκες που του επέτρεψες να γίνει αντιπρόεδρος;

Τι σόι επιτροπή θα είναι αυτή που όσα χρόνια υπάρχει, δεν κάνει άλλη δουλειά από το πως να κουκουλώνει τις μπομπές των συναδέλφων της πολιτικών.

Η επιτροπή αυτή δεν έπρεπε να λέγεται "θεσμών και διαφάνειας" αλλά "δεσμών και αδιαφάνειας".

Των δεσμών που έχουνε μεταξύ τους οι πολιτικοί για τα κοινά συμφέροντα που τους δένουν και αδιαφάνειας γιατί η διαφάνεια δεν συμφέρει κανένα από δαύτους.

Από σένα Αλέξη περίμενα άλλα πράματα με τις αριστερές ιδέες που ξεφούρνιζες ακατάπαυστα και άλλα μας μοστράρεις τώρα καθώς κατάφερες να γίνεις Πρωθυπουργός.

Τελικά αποδείχθηκε πως είσαι και συ τα ίδια ...δεν την λέω τη λέξη γιατί σέβομαι τον εαυτό μου και τους αναγνώστες.

Είπες πως θα χτυπήσεις τη φοροδιαφυγή και πως με τη λίστα Λαγκάρντ θα έπιανες τους φοροκλέφτες και το μόνο που ξέρουμε εμείς το πόπολο, είναι πως κάποιους πιάσατε, κάτι λεφτά εισπράξατε και κάπου πήγανε. Που πήγανε ρε Αλέξη, ποιά τρύπα βουλώσανε, δεν πρέπει να το μάθουμε και μείς;

Έχεις επιτρέψει να ανοίγουνε όλο και καινούριες τρύπες, όπως λ.χ. με τα συμφέροντα των ξένων φαρμακοβιομηχανιών, που θέλουν να κλείσουν τις δικές μας όσες έχουν απομείνει για να πουλάνε τα δικά τους φάρμακα πανάκριβα πλέον ως μονοπώλιο και να μείνουνε χιλιάδες ακόμα άνεργοι στο δρόμο.

Τα ίδια είχανε κάνει οι τότε δεξιές κυβερνήσεις του Καραμανλή που πολέμησε λυσσωδώς την ΧΡΩΠΕΙ για τα συμφέροντα της ΜΠΑΓΕΡ.

Τότε έβγαινε το ΑΛΓΚΟΝ ΧΡΩΠΕΙ που έκανε θραύση σε όλο τον κόσμο ως παυσίπονο και πέταγε έξω από τις αγορές την ΜΠΑΓΕΡ με την Ασπιρίνη.

Από τότε άρχισε η μεγάλη αποβιομηχάνιση της Ελλάδας.

Άντε να σου θυμίσω γιατί είσαι μικρός και ούτε θα πήρες χαμπάρι γιατί πολύ μετά εσύ θα διάβαζες μόνο αριστερές μπροσούρες.

Εκτός από τη ΧΡΩΠΕΙ μια τεράστια βιομηχανία που έβγαζε εκτός από φάρμακα και χρώματα, κατασκεύαζε ακόμα και όπλα και είχε βρεί πετρέλαιο στο Κερί της Ζακύνθου που ο Έβερτ το τσιμεντάρισε για να μη βγει και απαγόρευσε κάθε εργασία στην περιοχή .

Η Ιζόλα που κατασκεύαζε τα καλλίτερα ψυγεία και λευκές γενικώς συσκευές, που είχαν κατακλύσει τις αγορές της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής

Οι Γερμανικές Ζίμενς, ΑΕG και η αμερικάνικη Γουέστιν χάους χάνανε τεράστια ποσά από τον ανταγωνισμό και αντιδράσανε με τα γνωστά αποτελέσματα της διάλυσης της Ιζόλα.

Το ίδιο έγινε με την Βιαμάξ που κατασκεύαζε λεωφορεία που με το κλείσιμό της πήρε σβάρνα και εκατοντάδες ακόμα βιοτεχνίες που συνεργαζότανε .

Ακόμα υπήρχαν χιλιάδες εργοστάσια, εριουργίες με τα καλλίτερα κασμίρια "Μιναΐδη - Φωτιάδη", "Britania", "3 Α", που ανταγωνιζόντουσαν τα εγγλέζικα. Υφαντήρια όπως η "Πειραϊκή Πατραϊκή" και το "Αγαίο" με τους υπέροχους τριζάτους χασέδες για σεντόνια, που φτιάχνανε τις προίκες τους οι κοπελιές.

Μεταξουργία που δίνανε δουλειά στις υφάντρες και στους παραγωγούς του Σουφλίου και ένα σωρό άλλες δουλειές που υπήρχαν παντού και έτρωγε ο Έλληνας γλυκό ψωμί και προόδευε.

Τελικά γέμισε η Ελλάδα ρημάδια και δυστυχισμένους κατοίκους .

Και ύστερα σου λένε ο Εθνάρχης! Και σου λένε ο Γέρος της δημοκρατίας.

Τα παρακάτω τα ξέρεις καλά, γιατί μιμείσαι αυτόν με το ζιβάγκο, που γεμίσανε την Ελλάδα με δρόμους και πλατείες με το όνομά του, αυτού που μας φέσωσε αγρίως και πληρώνουμε τώρα τα χρυσά κουτάλια που τρώγανε οι συνδικαλιστές αλλά και την πλασματική ευημερία του τότε.

Μη ξεχάσουμε να προσθέσουμε στους ολετήρες της Πατρίδας, τον Τάπα με τον ελαιώνα και τον ποδηλάτη με το κανό στην πλάτη.

Πόσο ακριβά πληρώνουμε τη γνώση!!!

Εσύ Αλέξη δεν έχεις πολλά περιθώρια με όσα έχουν υπογράψει όλοι οι προηγούμενοί σου, αλλά έβαλες και εσύ φαρδιά πλατιά την υπογραφή σου και μην ακούσω να μου πεις και εσύ πως υπέγραψες με το πιστόλι στο κεφάλι.

Ο Σόιμπλε με την παρέα του έχουνε βαλθεί να μας ξεκάνουν με τη συνεχή και ασφυκτική φορολόγηση και δυστυχώς αυτό γίνεται με τη συναίνεσή σου.

Πέρα από την προπαγάνδα του Αρμαγεδδώνα που θα πέσει στα κεφάλια μας αν φύγουμε από το ευρώ, τι άλλο έχουμε να πάθουμε αν φύγουμε απ' αυτό το καταραμένο νόμισμα και πάμε στη δραχμή;

Αυτούς που μιλάνε για δραχμή, εγώ προσωπικά δεν τους εμπιστεύομαι γιατί έχουν αριστερές ιδεοληψίες και δεν ξέρω αν είναι έτσι ή αλλιώς τα πράματα.

Αρκετά μας ψεκάζετε τόσα χρόνια όλοι σας παρέα με τα ΜΜΕ. Τώρα εάν θέλεις να σε κάνουμε δρόμο ή πλατεία κοίταξε να φέρεις αποτελέσματα με την διακυβέρνηση που θα κάνεις.

Πάντως έχε υπ' όψιν σου πως δεν ξεκίνησες καλά, η υπομονή έχει τα όριά της και φυλάξου μη φύγεις με ελικόπτερο μαζί με την Περιστέρα και μας αφήσεις πίσω την κυρά Τασία και όλο το κακό συναπάντημα.

Θεόφιλος Αιγινήτης 
Zωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top