Select Menu

Η Θεανώ Φωτίου είναι το πρόσωπο που εκφράζει εξαιρετικά το τι ήταν και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που δεν έχει καμιά σχέση με την κοινωνία της χώρας.

Γιατί μιλάει η Φωτίου για πατέντες και μαρμελάδες, όταν τόσες δεκαετίες επιβιώναμε βρίσκοντας λύσεις από το τίποτα για όλα τα θέματα και φτιάχναμε -και ακόμα φτιάχνουν οι περισσότερες οικογένειες- 50 βαζάκια μαρμελάδας και άλλα τόσα με σάλτσες και γλυκά του κουταλιού ετησίως;

Mα επειδή τους βολεύει να νομίζουν -μιας και οι ίδιοι δεν έχουν σχέση με την παραγωγή- ότι όλοι εδώ ήταν επιδοτούμενοι και ζούσαν με δανεικά.

Άλλωστε, το βλέπαμε· συνάντησες χτίστη, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, κάποιον τεχνίτη που να ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ;

“Oχι, όλοι τους ήταν είτε χωμένοι στους κρατικούς μηχανισμούς είτε στις παραφυάδες των κρατικών μηχανισμών, π.χ. δικηγόροι.

Περίπου τα ίδια ισχύουν και για την ΛΑΕ αλλά και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εκ των πραγμάτων, λόγω της ανύπαρκτης σχέσης τους με την κοινωνία, έχουν αυτά τα κόμματα κινηματικό χαρακτήρα.

Οι φοιτητικές πορείες επί Καραμανλή, ο αντιρατσιστικός αγώνας σήμερα, όλα αυτά αποτελούν παραπετάσματα που σκεπάζουν το ότι κοινωνικά δεν εκφράζουν και πολλά πράγματα.

Και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ήταν στην κυβέρνηση, όχι κομμουνισμό δεν θα βλέπαμε αλλά ούτε και τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ, από ανθρώπους που δεν ξέρουν ή αγνοούν πώς είναι πρακτικά η παραγωγική διαδικασία και η διακυβέρνηση του πολυσύνθετου οργανισμού που λέγεται κοινωνία.

Δεν μπορεί κανείς να περιμένει πολλά, ανεξάρτητα αν πολλοί από αυτούς είναι καλά άτομα και έχουν αγνές προθέσεις.

Γ.Π.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top