Select Menu


Αφορμή για το παρόν άρθρο στάθηκε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την Ινδία. Τι γνώμη έχει ο κόσμος άραγε για την Ινδία; Σκέφτονται οι άνθρωποι πώς είναι η ζωή πέρα από την Ευρώπη; Η Ινδία, λοιπόν, έχει την δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, αλλά η πλειοψηφία των Ινδών ζει με λιγότερο από 1 ευρώ την μέρα. Απίστευτο ε; Το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων είναι πολύ χαμηλό. Οι Ινδοί ζουν πραγματικά πολύ φτωχά και η οικονομία τους δεν συνάδει με τίποτα με την ζωή στην χώρα.

Η παιδεία αποτελεί την βάση του κάθε κράτους, αλλά και την βάση της παγκόσμιας κοινωνίας μας. Είναι το αγαθό εκείνο που κάνει το άνθρωπο σοφότερο, πολιτισμένο και ένα όν που καταλαβαίνει και διεκδικεί τα δικαιώματά του. Ο κόσμος δεν θα γίνει σήμερα ή αύριο καλύτερος, αλλά θα γίνει όταν η παιδεία γίνει η μητέρα της κοινωνίας μας και όταν η βαρύτητα θα δίνεται σε αυτήν και όχι στην οικονομία.

Τότε θα σταματήσει η κάθε χώρα να κερδοσκοπεί εις βάρος της πιο αδύνατης και ο διαχωρισμός του κόσμου σε ισχυρούς και πολιτισμένους και σε ανίσχυρους. Δεν υπάρχουν άνθρωποι πολιτισμένοι και απολίτιστοι από ιδεολογία, αλλά από τύχη καθώς γεννήθηκαν σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα του κόσμου. 

Η παιδεία και η μόρφωση είναι εκείνες οι αρετές που θα δημιουργήσουν έναν πραγματικά ανεπτυγμένο κόσμο. Η παιδεία δεν αγοράζεται, ούτε πληρώνεται για να αποκτηθεί. Πρέπει να παρέχεται σε όλους άνευ όρων. Όπως έλεγε και ο Νέλσον Μαντένα, η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να αλλάξει τον κόσμο. Καλή σας μέρα!

Πάνος Πουρνάρας, 
Τελειόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας

Υ.Γ Ας σταματήσουμε να γκρινιάζουμε όλοι μας για το ότι δεν λειτουργεί τίποτα στην Ελλάδα και ότι έχουμε οικονομική κρίση. Αν κοιτάξουμε παραέξω θα δούμε πως υπάρχουν άνθρωποι που ζουν πραγματικά φτωχά. Πεθαίνουν κάθε μέρα και δεν έχουν καμία πρόσβαση σε παιδεία και υγεία. Όλοι αυτοί θα ήθελαν πολύ να ζουν όπως ζούμε εμείς στην Ελλάδα. Συμφωνώ πως έχουμε αρκετά προβλήματα, αλλά άλλο να προσπαθείς να τα διορθώσεις και να αναπτύξεις περαιτέρω την οικονομία σου και άλλο να τα ισοπεδώνεις όλα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top