Select Menu


Στη χθεσινή εκπομπή Ενικός του Νίκου Χατζηνικολάου παρακολουθήσαμε την συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη ή την μονομαχία του απέναντι σε τέσσερις ανακριτές; Όποια και να είναι η απάντηση στο ερώτημα, το  σίγουρο είναι πως παρακολουθήσαμε το παραλήρημα του Δήμου Βερύκιου.

Την "κλασική" το τελευταίο διάστημα τακτική των δημοσιογράφων, που αυτόκλητα αποκαλούνται τώρα και εκείνοι "εκπρόσωποι των πολιτών", υιοθέτησε και ο διεγραμμένος από την ΕΣΗΕΑ Δήμος Βερύκιος, επικαλούμενος για τις ερωτήσεις και το πλήθος των σχολίων του τους... πολίτες. Όταν ήθελε να δικαιολογηθεί για την επιμονή του στις ερωτήσεις, αλλά κυρίως για το περιεχόμενό τους, έδειχνε το κινητό του και έλεγε "δεν είναι δικές μου ερωτήσεις, είναι των πολιτών". Έτσι δικαιολόγησε το σχόλιό του, το οποίο επαναλάμβανε επίμονα, πως ο Βασίλης Λεβέντης θα καταστρέψει την καρριέρα του γιου του στην πολυεθνική όπου εργάζεται επειδή θα τον θέσει βουλευτή μόνο για 6 μήνες. Έτσι επίσης δικαιολόγησε τις ελεγκτικές και επίμονες ερωτήσεις του σχετικά με το επάγγελμα του Βασίλη Λεβέντη ως εργολάβου και... τις πολυκατοικίες που έφτιαξε. Το αποκορύφωμα του παραληρήματος του κουτοπόνηρου δημοσιογράφου ήταν η παρακάτω στιχομυθία, η οποία μάλιστα έγινε διακόπτοντας την απάντηση του Β. Λεβέντη προς πολίτη από το κοινό:

Δ.Β.: Από πότε έχεις να εξασκήσεις το επάγγελμα του εργολάβου; Για να σας μάθουμε, σας ρωτάω...
Β.Λ: Από το 2012, τώρα είμαι συνταξιούχος.
Δ.Β.: Η τελευταία δουλειά που πήρατε τι ήταν;
Β.Λ:  Μελέτη ήταν.
Δ.Β.: Τι μελέτη;
Β.Λ: Οικοδομής, ξέρετε τι είναι τα έργα οικοδομής;
Δ.Β.: Στον ΟΤΕ;
Β.Λ: Όχι, ιδιωτικές δουλειές.
Δ.Β.: Τη μεγαλύτερη δουλειά που έχετε πάρει, που καυχάστε;
Β.Λ: Κάτι πολυκατοικίες που έφτιαξα στον Πειραιά.
Δ.Β.: Αυτές οι πολυκατοικίες είχαν οικολογικό προσανατολισμό;
[Γελάει όλο το στούντιο]
Δ.Β.: Όχι, όχι άλλο θέλω να σας ρωτήσω, χαίρεστε για τις κατασκευές σας ή ντρέπεστε γι' αυτές; Γιατί πολλοί μηχανικοί ντρέπονται για τις πολυκατοικίες που έφτιαξαν...
[Συνεχίζει να γελάει το στούντιο]

Επειδή ο Βασίλης Λεβέντης απαντά μεταξύ γέλιων, δικών του και των υπολοίπων στο στούντιο, αντιδρά ο Δήμος Βερύκιος δείχνοντας το κινητό του και λέει:

"Προσέξτε, ότι ερώτηση σας κάνω δεν είναι δική μου, είναι των απλών πολιτών."

Β.Λ: Ωραία, τι πολυκατοικίες είναι;
Δ.Β.: Ε , τι πολυκατοικίες είναι;
Β.Λ: Δεν είναι εθνικά πάρκα...
Δ.Β.: Γιατί μου λένε "ρώτησε τον Λεβέντη..."
Β.Λ: Είναι πολυκατοικίες εντός σχεδίου πόλεως...
Δ.Β.: Έχουν κάποια τσαχπινιά επάνω οι πολυκατοικίες;
[Εδώ αντιδρά η συνάδελφός του, Χριστίνα Κοραή, και της λέει:  "Με συγχωρείτε, υπάρχει πολυκατοικία - έκτρωμα, Χριστίνα μου, και πολυκατοικία που είναι στολίδι για την πόλη, για φωτογράφιση". "Ναι αλλά το έκτρωμα είναι πιο φτηνό ενώ το στολίδι πιο ακριβό", του απαντά εκείνη.]
Β.Λ: Στην Αθήνα πια στολίδια-πολυκατοικίες δεν υπάρχουν.
Δ.Β.: Γιατί δεν υπάρχουν;
Β.Λ: Γιατί δεν υπάρχει ο χώρος, εκορέσθη ο χώρος.
Δ.Β.: Α, αυτός ήταν ο λόγος ή γιατί το κέρδος των μηχανικών ήταν υπέρογκο; Για το κέρδος των μηχανικών φτιάχναμε πολυκατοικίες-εκτρώματα;
Β.Λ: Δεν είναι τόσο πολύ. Πιστεύετε ότι είναι πλούσιοι πολλοί μηχανικοί;
Δ.Β.: Πρόεδρε, σε παρακαλώ πάρα πολύ!
Β.Λ: Καταρχάς, όλοι οι νέοι μηχανικοί είναι αδέκαροι.
Δ.Β.: Δεν μιλάω για τους νέους, μιλάω για σας, τη γενιά σας. Δεν κάνατε λεφτά οι μηχανικοί; Δεν κάνατε λεφτά;

Μετά από πολύ συζήτηση για... τις πολυκατοικίες... τον διακόπτει ο Ν. Χατζηνικολάου για να συνεχιστούν οι ερωταπαντήσεις με τους πολίτες.

Μετά την εκπομπή, επισκεφθήκαμε το προφίλ του Twitter του Δήμου Βερύκιου, έτσι, για να του δώσουμε "συγχαρητήρια" για την όλη παρουσία. Είχε ανεβάσει εκεί (στο facebook δεν έχει λογαριασμό) πριν 8 ώρες μια φωτογραφία του Βασίλη Λεβέντη και ρωτούσε τον κόσμο: "Τι θα ρωτούσατε τον Β. Λεβεντη εαν τον είχατε απέναντι σας;" Οι απαντήσεις που είχε... Καμία!

Δείτε και μόνοι σας...


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top