Select Menu


Την Κυριακή λέμε να κάνουμε εδώ στην Ελλάδα δημοψήφισμα, με το ερώτημα όμως να είναι διατυπωμένο στα αγγλικά γιατί από Ελλάς γίναμε πλέον Greece.

Επειδή όμως δε θέλω να μου πουν ο Άδωνις ή ο Σακελλαρίδης τι να ψηφίσω μια και δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά που γράφει το ψηφοδέλτιο, λέω να πάω να μάθω τώρα αγγλικά, λέτε να προλάβω;

Τίνος ανεγκέφαλου εγκεφάλου ήταν αυτή η ιδέα να διατυπωθεί το ερώτημα κατ' αυτόν τον τρόπο ;

Τέλος πάντων !

Βλέπω στην ΕΡΤ πλέον ειδήσεις, γιατί όλα τα άλλα κανάλια δεν βλέπονται από την ξεδιάντροπη προπαγάνδα που κάνουν, αλλά και οι περισσότερες εφημερίδες όμως δεν πάνε πίσω. Αναρωτιέμαι γιατί αυτός ο ορυμαγδός εναντίον της κυβέρνησης και ο φίλος δίπλα, μου λύνει την απορία. Μα γιατί αυτή η κυβέρνηση τους ζητάει να πληρώσουν τα υπέρογκα χρέη που έχουν προς το δημόσιο, στις τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία που οι προηγούμενοι κάνανε τα στραβά μάτια για να τα έχουν καλά μαζί τους. Γι' αυτό προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ανατρέψουν αυτή την κυβέρνηση για να γλυτώσουν αυτοί και να πληρώνουμε εμείς, επιστρατεύοντας τα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης.

Λέτε νάναι έτσι;

Ο κόσμος κάθε απόγευμα πάει μέχρι τον άγνωστο στρατιώτη και διαδηλώνει με πανό και ντουντούκες, άλλοι ό,τι πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ και να μην πάμε στην δραχμή. Εγώ πάντως δεν άκουσα κανένα από τα σοβαρά μέλη της κυβέρνησης να θέλει να πάρει την Ελλάδα από δω που είναι και να την πάει ας πούμε στην Ασία, ούτε σκοπεύει κανείς να θέλει να γυρίσουμε στην δραχμή εκτός από μερικούς τρελούς που ζούνε ακόμα στον κόσμο τους.

Αναρωτιέμαι όμως τι κερδίσαμε με το που μπήκαμε στο ευρώ. Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά εγώ έχασα το δώρο των Χριστουγέννων, το δώρο του Πάσχα, το επίδομα αδείας, η σύνταξή μου των 620 ευρώ ευτυχώς ακόμα δεν έχει ονομαστικά μειωθεί, αλλά εγώ πληρώνω στο ακέραιο τα φάρμακά μου, γιατί με το δεκάρικο στο γιατρό και με τη συμμετοχή μου μού έρχεται μία η άλλη.

Άσε που με την ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά και με τους διάφορους φόρους που μας φορτώνουν κάθε λίγο και λιγάκι κινδυνεύει να φτάσει στο μισό η αγοραστική της αξία.

Θα μου πείτε πως για όλα αυτά δεν φταίει το ευρώ αλλά τα μνημόνια. Ναι αλλά από τότε που μας βάλανε στο ευρώ πλακώσανε καπάκι και τα μνημόνια με όλες τις συνέπειες.

Άλλοι πάλι πάνε και φωνάζουνε να μην υποκύψουμε σ' αυτά που ζητάει η Τρόϊκα. (εμένα το θεσμοί δε μου πάει καλά στ' αυτιά μου, γιατί έτσι κι' αλλιώς στο ίδιο μαρτύριο της σταγόνας καταφεύγουν και οι δύο).

Αναρωτιέμαι πάλι, εάν αυτά που περνάμε τον τελευταίο καιρό τα περνάμε για αυτά που υπέγραψε ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης, φαντάσου τι έχουν να μας κάνουν εάν υπογράψει νέο μνημόνιο και Αλεξάκης. Κλάψε με μάνα κλάψε με.

Θα μείνω τελικά με την απορία, γιατί ο φίλος μου έφυγε να πάει στην τράπεζα να πάρει τα 60 ευρώ που γίνανε 50 γιατί δεν υπάρχουν πλέον εικοσάρικα.

Φωνάζουνε τα κανάλια της διαπλοκής και η αντιπολίτευση, πως είναι αποκοτιά να μην πληρώσουμε τα δις της δόσης που οφείλουμε στο ΔΝΤ γιατί θα γίνει πιστωτικό γεγονός και grexit.

Όταν ρε σείς υπογράφατε τα δάνεια και τα τρώγατε μεταξύ σας, δε σκεφτήκατε πως θα ερχόταν η μέρα της αποπληρωμής και δεν θα είχαμε να τα δώσουμε;

Αλλά εσείς έχετε τις ασυλίες σας, τις παραγραφές σας και τη νύφη την πληρώνει δυστυχώς πάντα ο βασανισμένος ελληνικός λαός.

Ξεδιάντροποι δεν τα φάγαμε μαζί, εσείς τα φάγατε μαζί με τους παπαγάλους που σας υποστήριζαν.

Θεόφιλος Αιγινήτης
Ζωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top