Select Menu


Κάθισα να ακούσω τη συζήτηση της Γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα, που γινόταν σήμερα.

Του Niko Ago

Κυριολεκτικά, έμεινα με ανοιχτό το στόμα – φαντάζομαι όπως πολλοί άλλοι- από την παραδοχή του Αντικαγκελάριου, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών. Μεταξύ άλλων, είπε: «Πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι Έλληνες πολίτες, είναι θύματα των ελίτ των δυο κομμάτων που ήταν μέχρι πριν πέντε μήνες στην εξουσία(σ.σ.: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που ανέπτυξαν το πελατειακό κράτος και δεν έκαναν τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση. Επίσης, πρέπει να παραδεχθούμε πως η σημερινή κυβέρνηση, δεν φταίει για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα».

Για τους μη γνωρίζοντες, το SPD, πρόεδρος του οποίου είναι ο Αντικαγκελάριος Γκάμπριελ, είναι το κόμμα που συγκυβερνά με την κυρία Μέρκελ. Άρα, δεν είναι σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ ή φίλα προσκείμενο σε αυτό. Ως εκ τούτου, η παραδοχή (και από αυτούς) πως για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, υπεύθυνοι είναι ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την άρνηση να χαλαρώσουν τη «θηλιά» της λιτότητας, δημιουργεί τεράστιες απορίες. 

Διότι, η παραδοχή της «δολοφονίας» και η αναγνώριση των «δολοφόνων», χωρίς απόδοση της Δικαιοσύνης – Δικαιοσύνη θα ήταν να μπει τέλος στη λιτότητα και να γίνει άμεση αναδιάρθρωση του χρέους- τους μόνους που δεν ωφελεί, είναι οι Έλληνες πολίτες. Και φυσικά, έμμεσα επιβραβεύονται αυτοί που έφεραν τα πράγματα σε αυτή την κατάσταση. Βεβαίως, και η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει λάθη και έχει τις ευθύνες της. 

Και κανείς, για να έχει έστω μια υποτυπώδη αξιοπιστία, πρέπει να τις αναγνωρίζει και να τις αναδείξει. Αλλά τούτη την ώρα, προέχει να βγει η θηλιά. Και αυτοί που την κρατάνε στα χέρια, καλό είναι να μην την σφίγγουν κι άλλο, την ώρα που παραδέχονται ότι άλλος είναι ο «δολοφόνος».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top