Select Menu

Είναι απαραίτητο, πριν ψηφίσουμε την Κυριακή, να καταγράψουμε κάποιες αλήθειες, οι οποίες και δεν μπορεί από τον όποιο καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο να αμφισβητηθούν.

Της Θάλειας Χούντα

Αλήθεια πρώτη: Το χρέος της χώρας ¨δεν βγαίνει¨. Δηλαδή, επειδή οι αριθμοί είναι εύκολο να προστεθούν (δάνεια) και να διαιρεθούν (ο πληθυσμός που πρέπει να τα αποπληρώσει), το αναμφισβήτητο αποτέλεσμα μας οδηγεί στο μόνο ασφαλές συμπέρασμα, ότι εν ζωή είναι αδύνατον να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από αυτόν τον οικονομικό στραγγαλισμό.

Αλήθεια δεύτερη: Ο μόνος προτεινόμενος οικονομικός τρόπος αποπληρωμής του χρέους είναι … η λήψη νέου δανείου. Για να μην υπεισέλθουμε σε μακροοικονομικές αναλύσεις, ένα απλό παράδειγμα ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Η όποια τράπεζα θα μας χορηγούσε νέο δάνειο, για να αποπληρώσουμε το παλαιό δάνειο, χωρίς να εξετάσει την δυνατότητά μας συνολικής αποπληρωμής; η απάντηση βεβαίως είναι αρνητική. Δηλαδή, θα είμαστε αιωνίως υπόδουλοι των δανειστών.

Αλήθεια τρίτη: Αναδεικνύοντας συγκεκριμένα ΜΜΕ τις ουρές στις τράπεζες σαν το μείζον πρόβλημα της χώρας, θα πρέπει να θυμηθούμε την πραγματικότητα δηλαδή, οι ουρές αφορούν την λήψη της σύνταξης και μόνο, κανένας Έλληνας δεν έχει τις μεγάλες καταθέσεις για να κάνει ανάληψη, δεν είχαν κανονίσει όλοι διακοπές σε κάποιον εξωτικό προορισμό και τις έχασαν και τις ουρές όλα τα χρόνια στα νοσοκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες ποιος τις δημιούργησε;

Αλήθεια τέταρτη: αποδείχθηκε η ενορχηστρωμένη προσπάθεια, να αποδεχθούμε μόνοι μας την υπάρχουσα κατάσταση, με το «απλό επιχείρημα» που ακούσαμε συνεχώς αυτές τις ημέρες, δηλαδή, καλύτερα να έχεις τα 400 ευρώ μισθό ή σύνταξη από το να μην έχεις τίποτα! Άρα, μας οδηγούν εκεί που εξ’ αρχής ήθελαν, να δηλώσουμε μόνοι μας την πλήρη υποταγή μας – μαζί με τις ¨ευχαριστίες¨ μας - που ευτυχώς έχουμε και αυτόν τον μισθό!

Αλήθεια πέμπτη: ποιος έδωσε το δικαίωμα στους «συνευρωπαίους» μας, να κάνουν αυτές τις ωμές και χυδαίες παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας μας; Νομίζω, έχουν μπερδέψει το σε ποιον και πως απευθύνονται.

Αλήθεια έκτη: αν έρθουν τα νέα μέτρα, όπως οι δανειστές θέλουν να επιβάλλουν, ποιος θα έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει; Μην ξεχνάμε, ότι εδώ και πέντε χρόνια … ζούμε τον επίγειο οικονομικό παράδεισο, με αυξήσεις μισθών, με ανάπτυξη, με σύμπτυξη της ανεργίας, με εξαγωγές κλπ. Με απλά λόγια, ποιος θα μπορέσει να πληρώσει τους νέους φόρους; Σίγουρα, κανένας. Σε ένα χρόνο θα μας πάρουν τα σπίτια, την περιουσία και ό,τι έχουμε, γιατί απλά θα χρωστάμε.

Αλήθεια έβδομη: Εν τέλει τους χρωστάμε το κεφάλαιο που μας έδωσαν; Σίγουρα όχι. Το όλο θέμα έχει δημιουργηθεί από τους δανειστές, γιατί χάνουν από τους τοκογλυφικούς τόκους. Το όποιο κεφάλαιο και τους όποιους νόμιμους ή κοινώς αποδεκτούς τόκους τους έχουμε αποπληρώσει.

Μετά από αυτές τις αλήθειες θυμήθηκα και αυτό που όλοι λένε και λέμε στον τόπο μας, δηλαδή, όταν είναι να έρθει το τέλος μας, να έρθει γρήγορα και να μας βρει όρθιους. Και γιατί λέγετε αυτό; Γιατί είμαστε ο μοναδικός λαός που έχει Αξιοπρέπεια και αν μή τι άλλο και την ύστατη στιγμή μας θέλουμε να είμαστε Αξιοπρεπείς. Πως μετά απ’ αυτό, μας ζητάνε θρασύτατα, να είμαστε αναξιοπρεπείς στην ζωή μας; Θα αναφερόμουνα και στην λέξη Φιλότιμο, όμως αυτή υπάρχει μόνο στο Ελληνικό λεξιλόγιο και δεν θα την καταλάβει κανένας άλλος Ευρωπαίος.

Με αυτές τις αλήθειες και σκέψεις θα οδηγηθώ στην κάλπη την Κυριακή και με την Ελλάδα να γεμίζει την καρδιά μου.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top