Select Menu


Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 πέρασε στην ιστορία με το ΟΧΙ να καταγράφει μια νίκη της τάξεως το 62%.

Ένα ΌΧΙ το οποίο καμία σχέση δεν έχει με αυτό της 28ης Οκτωβρίου 1940 αφού εκείνο εδόθη από τον τότε Πρωθυπουργό-Δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, θέτοντας άμεσα την Ελλάδα στο πλευρό των Συμμάχων... Ένα ΌΧΙ το οποίο αγκαλιάστηκε με αγάπη, πάθος από τον ελληνικό λαό και οδήγησε στο έπος του Ελληνοιταλικού πολέμου και στην εποποιία του Ελληνογερμανικού πολέμου του 1941. Κάτι που ίδιοι οι Γερμανοί θα το θυμούνται για πάντα όταν οι αήττητες κατάφραχτες μονάδες της Βέρμαχτ αναχαιτίστηκαν μπροστά στην Γραμμή των Οχυρών σταματώντας την κατακλυσμιαία προέλασή τους .

Το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου το οποίο έμελε να σφραγίσει το μέλλον της χώρας αφού έδωσε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να το μεταφράσει κατά το δοκούν. Ο λαός έχει την ελεύθερη βούληση να εκφράζεται πάνω σε εθνικά ζητήματα αλλά δεν μπορεί να δώσει κατευθύνσεις όταν κανείς δεν μπορεί να του δώσει τις πληροφορίες εκείνες (τεχνικές, γεωστρατηγικές, οικονομικές, διπλωματικές κτλ.) και να τον ενημερώσει για το πώς μια απόφαση του μπορεί να επηρεάσει το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αυτή είναι η διαφορά των ηγητόρων από τους πολιτικούς δραπέτες οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να κάνουν τον λαό συνένοχο στις αποφάσεις τους. Οι ηγέτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους ή φροντίζουν να παραθέσουν επιχειρήματα και τεκμήρια για να στηρίξουν τις αποφάσεις τους. Όπως είχε πει ο Μέγας Αλέξανδρος, ο μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών:
‘Δεν φοβάμαι ένα στρατό λιονταριών που διοικούνται από ένα πρόβατο. Φοβάμαι ένα στρατό προβάτων που τα διοικεί ένα λιοντάρι.’
Μέγας Αλέξανδρος
Βασιλεύς Μακεδόνων (356-323 π.Χ.)
Το μηδαμινό διάστημα της προετοιμασίας του δημοψηφίσματος (η μια βδομάδα) οδήγησε σε ένα χαοτικό αριθμό δημοσιευμάτων υπέρ του ΝΑΙ και υπέρ του ΟΧΙ οδηγώντας τον μέσο πολίτη σε μια εφιαλτική καθημερινότητα με συνεχείς τορπιλισμούς του μυαλού του, πτώση του παραγωγικής του δραστηριότητας (όσοι μπορούν και εργάζονται την σήμερον) και στην δημιουργία επιπλέον άγχους μέσα στην πλειάδα των καθημερινών του προβλημάτων. Με τα συναισθήματα αυτά το 38% των πολιτών προτίμησαν να απέχουν αντί να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε μια κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας. Τιμής ένεκεν όμως στους ανθρώπους που πάνω σε ψυχολογική πίεση, με ανάμικτα συναισθήματα και με καθαρή συνείδηση άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, πραγματοποιείται η παρούσα ανάλυση:

Οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ, κατεξοχήν άνθρωποι της παραγωγικής τάξης οι οποίοι αναζητούσαν μια σταγόνα ελπίδας για συνεχίσουν τιε εργασίες τους προσπαθώντας για ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτούς συγκαταλέγονται και άνθρωποι φοβισμένοι από τις πολιτικές εξελίξεις προτίμησαν τον έντιμο συμβιβασμό απέναντι στην δυσβάστακτη περίπτωση της χρεοκοπίας. Επίσης, πολίτες οι οποίοι και αν θέλησαν να στηρίξουν την κυβέρνηση στο ΟΧΙ αλλά ο κύριος ο πρωθυπουργός δεν τους έδωσε στα διαγγέλματα του μια ικανοποιητική επιχειρηματολογία και επαρκή τεκμηρίωση. Στις τάξεις των ανθρώπων αυτών, συνέπραξαν με την παρουσία τους πολιτικοί οι οποίοι στα μνημονιακά χρόνια επέβαλαν εξαθλιωτικά μέτρα στις παραγωγικές μονάδες και ατμομηχανές αυτού του τόπου καθώς και επιχειρηματίες των οποίων οι δραστηριότητες δεν έχουν στοιχειοθετηθεί ως πλήρως διαφανείς. Αναπόφευκτα λοιπόν τα ΜΜΕ και η μερίδα των αντιπαθέστατων πολιτικών υπονόμευσε την όλη προσπάθεια για το ΝΑΙ και πυρπόλησε τις ελπίδες των ανθρώπων που αναζητήσουν μια άμεση λύση για να επανέλθουν σταδιακά στην καθημερινότητα τους και τις εργασίες τους.

Οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ, άνθρωποι οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια έχασαν τις εργασίες τους και οδηγήθηκαν στην ανεργία, ρομαντικοί επαναστάτες οι οποίοι θεώρησαν ότι με το ΟΧΙ τους θα επέλεγαν, σαν άλλοι σαμουράι, το έντιμο χαρακίρι από την εξευτελιστική υποταγή και φυσικά οι φανατικοί υποστηρικτές της κυβερνώσας παράταξης οι οποίοι απλά εψήφισαν με καθαρά κομματικά κριτήρια. Μεγάλη μερίδα καλλιτεχνών συντάχτηκαν με το ΟΧΙ μιας και είναι πιο της μόδας και πιο επαναστατικό και εμπορευματοποιείται πιο εύκολα στο σύγχρονο τρόπο ζωής, δηλώνοντας έτσι την συναίνεση τους στην υπό εξελίξει ‘κόκκινη’ επανάσταση. Επίσης ευτραφείς επιχειρηματίες και εφοπλιστές έχοντας στο μυαλό τους ότι πιθανή επαναφορά της δραχμής θα οδηγούσε σε υποτίμηση των αντικειμενικών αξιών των υπαρχόντων της χώρας και των πολιτών, συνέταξαν ένα εξέχον επενδυτικό πλάνο ενισχύοντας το ΟΧΙ, μιας και διατηρούν σε τράπεζες του εξωτερικού παχυλούς λογαριασμούς σε ευρώ, φράγκα κτλ.

Ελληνικέ λαέ, πάνσοφε και ηρωικέ, πλανηθείς οικτρά και οδηγήθηκες σε ένα μάταιο και άνευ σημασίας δημοψήφισμα. Πολλοί φίλοι και συνάδελφοι ήρθαν στα χέρια για το ΝΑΙ ή το ΌΧΙ ενώ πολλοί συμπολίτες μας προπηλακίστηκαν επειδή υποστήριξαν το ΝΑΙ και αποκαλέστηκαν ‘Γερμανοτσολιάδες’ και καταδικάστηκαν στα λαϊκά δικαστήρια των καφετεριών από τους αντιστασιακούς του ΟΧΙ. Ελληνίδες και Έλληνες καταλάβετε ότι για να χαράξεις μια διαφορετική πορεία απαιτείται πολιτική /στρατιωτική ηγεσία με γεωοικονομική και γεωπολιτική στρατηγική. Ελληνίδες και Έλληνες καταλάβετε ότι για να υπάρξει πρόοδος στην Ελλάδα πρέπει να μειωθεί ο υπέρογκος δημόσιος τομέας, να γίνουν μεταρρυθμίσεις με φορολόγηση εισοδημάτων άνω των 100.000 ευρώ, φοροελάφρυνση των νεοσύστατων επιχειρήσεων και η εξεύρεση των 33 τρις δραχμών (σχεδόν 100 δις ευρώ) από το σκάνδαλο του χρηματιστήριου το 1999. Ελληνίδες και Έλληνες καταλάβετε ότι τα νέα μέτρα που θα υποχρεωθεί να πάρει η κυβέρνηση και θα ναι περισσότερα από αυτά της 25ης Ιουνίου και θα πληρωθούν από τις δικές μας τσέπες. Οι επαναστάσεις που ονειρευτήκατε δεν γίνονται από τις καφετέριες και τις παραλίες με αντηλιακό και κοκτέιλ ποτάκι αλλά απαιτούν θυσίες και αίμα.

Μάθετε επιτέλους, να επιλέγετε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους με βάση το συμφέρον της Πατρίδος και όχι το ατομικό, ειδάλλως η Νέμεσις εκτός με την οικονομική μορφή που την βιώνουμε αυτή την στιγμή θα έρθει και με την μορφή του Πολιτικού Τιμωρού. Ο Πολιτικός Τιμωρός θα έρθει σαν άλλος Ολιβερ Κρομγουελ , διαλύοντας το Κοινοβούλιο με την ταυτόχρονη κατάλυση της Δημοκρατίας.

Δημήτριος, ο Ταξίαρχος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top