Select Menu


Συνέντευξη του πολιτικού αναλυτή Rodney Shakespeare το 2012...

Δημοσιογράφος: Η συμφωνία έγινε και το σχέδιο για την Ελλάδα είναι να μειωθεί το χρέος στα 120% του ΑΕΠ ως το 2020, σε σύγκριση με το σημερινό 160%. Μπορεί να γίνει αυτό;

Rodney Shakespeare: Όχι. Όταν ξεκίνησε η κρίση η Ελλάδα ήταν στο 120%. Δηλαδή εθνικό χρέος του ΑΕΠ. Πάνω από το 100% δεν ξεπληρώνεται. Αυτό ισχύει και για τις ΗΠΑ. Αν προστεθούν τα μέτρα λιτότητας, φθάνει στο 170% και μετά από 8 χρόνια, πιάνει άλλο μη βιώσιμο επίπεδο που είναι 120%.

Η πραγματικότητα είναι πως αυτοί είναι χειρισμοί για να δικαιολογηθεί η κατοχή της Ελλάδος από τους τραπεζίτες. Οι Έλληνες πρέπει να εξεγερθούν διότι συνθλίβονται. Καταστρέφεται η εθνική τους κυριαρχία, ξεπουλάνε την περιουσία τους, φτωχοποιούνται και τους φορτώθηκε χρέος όχι μόνο για όσο ζήσουν αυτοί αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Όλη αυτή η ιστορία είναι μια απάτη!

Δημοσιογράφος: Αν δεν μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί στους στόχους και απ’ ότι λέτε αυτό μπορεί να συμβεί, έχει απομείνει κάτι στη χώρα που μπορεί να περικοπεί;

Rodney Shakespeare: Οι Έλληνες είναι γενναίος λαός, αν σκεφτεί κανείς τη δράση του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι πολύ εφευρετικός λαός. Το μόνο που χρειάζονται είναι μια νέα πολιτική.

Πρέπει να αρχίσει με τον έλεγχο των τραπεζών που φτιάχνουν χρήμα από το τίποτα, το τοκίζουν και δεν το ρίχνουν στην πραγματική οικονομία και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Τότε ανοίγεις μια άτοκη παροχή από την εθνική σου τράπεζα. Για να γίνει αυτό, η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ και να ορίσει η ίδια την μοίρα της, όπως κάνει η Ισλανδία τώρα και το κάνει με επιτυχία.

Δημοσιογράφος: Ο Ολλανδός υπουργός οικονομικών απαίτησε την τοποθέτηση ενός μονίμου γραφείου τρόικας στην Αθήνα για να εκτελέσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της. Πόσο δημοκρατική είναι αυτή η πρόταση;

Rodney Shakespeare: Μιλάμε για γραφείο των οικονομικών φασιστών των τοπικών εφαρμοστών ναζισμού. Είναι η ένδειξη ότι η Ελλάδα είναι κατεχόμενη αποικιοκρατούμενη και θυσιάζεται για κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Πρέπει να πετάξουν αυτό το γραφείο έξω με τις κλωτσιές!

Δημοσιογράφος: Πολλοί θεωρούν ότι η ΕΕ αναλαμβάνει ενός είδος «γονεικού» ρόλου για την Ελλάδα. Διαγράφει μέρος του χρέους της δίνει περισσότερο χρήμα με αντάλλαγμα τις υποσχέσεις ότι η Αθήνα θα κάνει αυτό που λένε οι πιστωτές της. Πείτε μου γιατί θέλει το ευρω – μπλοκ τόσο πολύ να κρατήσει ένα άκαμπτο μέλος του;

Rodney Shakespeare: Δεν άκουσα ολόκληρη την ερώτηση, αλλά η ουσία είναι ότι το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ προσπαθούν να συντηρήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα για να κρατήσουν όρθιο ένα σύστημα που καταρρέει το οποίο είναι τώρα εκτός ελέγχου και αυξάνει το χρέος σ’ όλον τον κόσμο και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν ότι χάνονται θέσεις εργασίας μέσα από τεχνολογικές μεταρρυθμίσεις ούτε τους χειρισμούς εξαπάτησης μέσω υπολογιστών.

Θέλουν απεγνωσμένα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να διατηρήσουν αυτή την κατάσταση, διότι πιστεύουν ότι είναι δόκιμη, αποτελεσματική και δίκαιη. Πιστεύουν επίσης ότι θα εξισορροπήσει.

Δεν είναι δόκιμη, σίγουρα δεν είναι αποτελεσματική δεν είναι δίκαιη και δεν θα εξισορροπήσει. Στην ουσία βλέπουμε μέρος μιας συνολικής πτώσης που θα συνεχιστεί για τα επόμενα 10-15 ή 20 χρόνια.

Δημοσιογράφος: Ακούσαμε τον πολιτικό αναλυτή Rodney Shakespeare από το Λονδίνο.


Απομαγνητοφώνηση – Μέλια.

ΑΒΕΡΩΦ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top