Select Menu


Νόμισε πως ήταν ο Ορφέας και πως με τη μουσική της λύρας του θα εξημέρωνε το σύγχρονο θηρίο. Το θηρίο αυτό δεν είναι άλλο από την Γερμανία που προσπαθεί για τρίτη φορά να καθυποτάξει τους λαούς της Ευρώπης.

Οι δύο προηγούμενες έχουν αφήσει τραγικές μνήμες στους λαούς της.

Σήμερα σε μια μικρή χώρα του Νότου που έχει γονατίσει από τους πολλούς τόκους των δανείων που πρώτα υπέγραφαν αβέρτα οι υπερφίαλοι πολιτικοί του, μετά πήγαιναν στα τέσσερα παρακαλώντας λίγη συμπόνια και μετά γύριζαν άπρακτοι πίσω με ένα nine Gianni και νέους φόρους.

Οπότε πετάγεται ένας φιλόδοξος νεαρός από το πουθενά και λέει, κάντε πίσω ρε μάγκες και καθαρίζω εγώ.

Στην αίτηση που έκανε για ακρόαση, η βασίλισσά τους με αρκετή μεγαλοπρέπεια είπε: Ας δεχτώ τους υπηκόους μου να δω τους γελωτοποιούς τους τι αστεία θα κάνουνε και τι τραγούδια έχουνε να μου πούνε να γελάσουμε.

Η κομπανία φόρεσε τα καλά της και ετοιμάστηκε να πάει την Γερμανία να τραγουδήσει καλαματιανά, και πεντοζάλια, μπας και κάνει τους Γερμανούς να ενθουσιαστούν και να χορέψουνε συρτάκι.

Μόλις φτάσανε, στήσανε τα ηχεία, στήσανε τα μεγάφωνα και τους ενισχυτές και άρχισαν να κάνουν δοκιμές. Ένα, δύο, τρία, ένα δύο τρία.

Οι Γερμανοί και ιδιαίτερα ένας δύστροπος και αδυσώπητος μυστικοσύμβουλός της βασίλισσας που κυκλοφορούσε με αναπηρικό καροτσάκι, ξαφνιαστήκανε και αναρωτηθήκανε ποιοί είναι αυτοί οι τρελοί που ήρθανε με τα νταούλια τους να ξυπνήσουνε την Ευρώπη; Εμείς τόσο κόπο έχουμε κάνει να την πείσουμε πως πρέπει να δουλεύει, να πληρώνει τις δόσεις από τα δάνεια που τους έχουνε δώσει και να βρίσκονται σε μόνιμο λήθαργο !

Δεν προλάβανε που λέτε αυτοί της κομπανίας να πούνε παρά μόνο το ένα δύο τρία και ο καροτσάτος τράβηξε την πρίζα και σίγησαν τα όργανα.

Οι Γερμανοί δεν ξέρουν από πεντοζάλια, ούτε από συρτάκια παρά μόνο ούγκα-ουγκα πηδώντας υπό τους ήχους μιας ποιμενικής φλογέρας, φορώντας τις πατροπαράδοτες προβιές και κέρατα στο κεφάλι, όπως οι πρόγονοί τους οι Βίκινγκς.

Οπότε για να σταματήσει ο θόρυβος και ο φόβος μη τυχόν και ξυπνήσουνε και άλλοι, τράβηξαν την πρίζα...

Βουβάθηκε το σύμπαν από Ανατολή σε Δύση και από τον Βορρά έως τον Νότο.

Έπεσε βουβαμάρα και στην κομπανία και στη μικρή αλλά καταχρεωμένη χώρα κλείσανε οι τράπεζες και άδειασαν τα σούπερ μάρκετ.

Πεντοζάλι θέλατε να μας μάθετε, μάθετε τώρα εσείς να χορεύετε τον πυρρίχιο και γίνεται αναστενάρηδες απάντησε ο καροτσάτος.

Βρε αμάν, βρε ζαμάν, λέει ο Ορφέας με τη λύρα στο χέρι και δάκρυα στα μάτια, πεθαίνει ο λαός μου από την πείνα, την ανεργία, αυτοκτονούν οι συμπατριώτες μου από την δυστυχία και την ξευτίλα.

Nein Alexi του απαντάει ο καροτσάτος με το γερακίσιο βλέμμα. Για θυμήσου το πόσο εσείς μας ξεφτιλίσατε και μας εμποδίσατε να γίνουμε κοσμοκράτορες πριν από εβδομήντα χρόνια;

Οι φωτογραφίες των προγόνων μου είναι καταχωνιασμένες και καταφρονεμένες στα άλμπουμ της ιστορίας ως δολοφόνοι, ενώ οι δικοί σου θαυμάζονται σε όλα τα μουσεία του κόσμου για το μεγαλείο του πνεύματός τους.

Ευκαιρία της ζωής μου είναι Αλέξη να πάρω εκδίκηση, να έρχεστε και να με παρακαλάτε γονατιστοί μπροστά στο καροτσάκι μου και εγώ να σας εξευτελίζω για μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Άντε να μου χαθείτε που προδώσατε και εξευτελίσατε τους θαυμαστούς προγόνους σας ξεδιάντροποι. Ούγκα ούγκα από δω.

Θεόφιλος Αιγινήτης 
Ζωγράφος - Συγγραφέας
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top